kolejna kobietka Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 oj tak przylaczam sie, wspaniala dziewczyna! :) Quote
psiara85 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Kochani dzięki serdeczne za ciepłe słowa Polecam wszystkim wątki Toyoty i bazarki Kolejnej Kobietki tam bardzo potrzebują pomocy , u nas jest ok., Kijutę ostatnio odrobaczyłam ponownie , bo zauważyłam krew w kale i wet polecił ponowne odrobaczenie i pomogło teraz kupka jest czysta ,a już się bałam , ale będę czujna więc jeśli coś się pojawi to będziemy dalej działać. Jak będę następnym razem u weta to zapytam o ewentualną sterylkę, czy jeśli sunia do przyszłego roku dość mocno się poprawi to czy będzie można brać pod uwagę zabieg – nadziei nie robię ,ale zaczęłam się nad tym zastanawiać. Quote
psiara85 Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Pewnie to zdjęcie już wszyscy widzieli bo to zdjęcie profilowe moje, ale jest też ulubionym zdjęciem więc przesyłam:) Quote
toyota Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 Obie wyglądacie bardzo pięknie :loveu:. Quote
Poker Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Ale piękne dziewczyny i wiek nie gra roli. Czy na powyższym zdjęciu człowiek jeszcze się zmieści na tym łóżku ? Quote
kolejna kobietka Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 [quote name='Poker']Ale piękne dziewczyny i wiek nie gra roli. Czy na powyższym zdjęciu człowiek jeszcze się zmieści na tym łóżku ? pewnie juz nie hihihi ale maja fajnie na tym lozeczku :loveu: a Kia jest taka sliczna i slodka, ze mam ja ochote wysciskac i wycalowac!!! :loveu: Quote
agusiazet Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Na zdjęciu profilowym widać jaka kija jest mała, ja byłam przekonana, że to spory pies:) Quote
asiuniab Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 [quote name='agusiazet']Na zdjęciu profilowym widać jaka kija jest mała, ja byłam przekonana, że to spory pies:)[/QUOTE] ja też tak myślałam; Quote
psiara85 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Kia dostała niestety ciąży urojonej, pojawiło się mleko w gruczołach ,ale sunia już dostaje tabletki (ziołowe ,hormonalne mogą zaszkodzić suni) przemywam Kii gruczoły jodyną więc powinno się uspokoić. Za kilka dni jak tabletki się skończą to mamy się zjawić u weterynarza na przeglądzie. http://i.imgur.com/G71MK.jpg Quote
psiara85 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 http://i.imgur.com/Wr8tO.jpg http://i.imgur.com/1dxre.jpg Quote
psiara85 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 coś mi znowu szwankuje - a takie fajne zdjęcia - do drugiego chciałam dopisać " I CZEGO MNIE BUDZISZ!!!" :)) Quote
psiara85 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Jak byłam po tabletki na mleko, pytałam się o sterylizację i szczerze to niestety duże ryzyko, no chyba ,że będzie trzeba - tak powiedział weterynarz, więc mam nadzieję ,że nie trzeba będzie, ale jeśli pojawiło się mleko to hormony suni szaleją, martwię się o ropomacicze , sprawdzam Kiję codziennie , na tą chwilę nie jest źle , ale mama nadzieję ,że jak pojedziemy na przegląd to weterynarz też powie,że nie jest źle. Jeśli coś by się działo to zabieg trzeba będzie przeprowadzić oczywiście i mam nadzieję ,że już serce Kii jest na tyle mocne i pewne tego ,że ma dla kogo żyć i nic się nie stanie. Kocham tą mordkę i mam nadzieję ,że będzie ze mną jak najdłużej!!!! Jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o ropomacicze i urojone ciąże, nasza sunia Buba po 14 latach odeszła (rak listwy mlecznej) bo głupi wiejski weterynarz leczył ją na zapalenie gruczołów , w tym samym czasie moja druga sunia Nika dostawała ropomacicza i też była prowadzona przez tego weta wiejskiego ,wtedy poznałam Asię ze zwierzyńca i dzięki niej moja Nika przeżyła i żyje dalej , a Buci naszej ulżyła w ostatnich chwilach i dzięki nej mogła spokojnie naturalnie odejść w domku przy rodzinie ( dostawała leki z jadu tarantuli ) kochana poczekała na wszystkich ,żeby się pożegnać rano ( na szczęście nie musieliśmy podejmować decyzji o usypianiu (Bucia odeszła jednak zbyt wcześnie - nie musiało się to tak kończyć) ,ale ludzie wierzą ,że skoro człowiek jest weterynarzem to wie co robić - jednak nie!! Dlatego Asi jestem teraz wierna bo jej leczenie pomaga, wie jak postępować ze zwierzętami , jest świetna w tym co robi , żałuję jedynie tego ,że tak późno ją poznałam i że ufałam wiejskiemu wetowi. Kijuta na szczęście jest pod opieką Asi od początku pobytu u nas i jeśli trzeba będzie przeprowadzić sterylizację to tylko ona będzie mogła to zrobić - żeby tylko serduszko wytrzymało. Myślę tylko o tym, boję się co powiedzą podczas wizyty:(( Quote
Poker Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Sunia tyle przeszła ,ze teraz musi być tylko dobrze. Widac ,ze ją bardzo pokochałaś i dostajesz od niej miłość.I o to w tym wszystkim chodzi. Quote
kolejna kobietka Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 wszystko bedzie dobrze! trzymam ogromne kciuki! :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: ale slodko lula!!! jeny ale sie ciesze, lepiej jej sie nie moglo trafic!!! :multi: :loveu::loveu::loveu: Quote
martasekret Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='toyota'] "Ale że o so chosi....? Jakie zdjęcie?" :lol: Quote
funia Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Zdjęcie rewelacja !!!!!!!!!!!!! Jak cudnie jej na pościeli !!! Kochana sunia taka spokojna .Wielkie ukłony za to ,ze jest w tak wspaniałych rekach ! Quote
psiara85 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Witamy Kochani, zdjęcia rachunków i rozliczenie nowe znajdziecie w albumie : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.385250251538972.92427.226531504077515&type=1 Jutro do weta jedziemy bo tabletki na mleko już się skończyły, zobaczymy co powie wet - trzymajcie proszę kciuki, musi być dobrze!!!!! Chciałam wam przy okazji polecić link : https://www.facebook.com/pages/Klub-Ochrony-Zwierz%C4%85t-Daj-G%C5%82os/226531504077515 Prowadzę Klub Daj Głos - prowadzę strony na fb i www.daj-glos.cba.pl - niestety nie mogę jeszcze zarejestrować Klubu mam za mało pewnych osób. Piszę o tym bo może gdybyście kochani mieli troszkę czasu to może wejdziecie i znajdziecie zwierzaka ,któremu ktoś mógłby zaoferować dom. Toyota dzięki za udostępnienie poprawne zdjęć:)) Kijuta dziękuje za ciepłe słówka!!!! Jak najszybciej będę pisała o informacjach od weta!! Pozdrawiamy wszystkich!!! Quote
kolejna kobietka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 trzymam kciuki! bedzie dobrze! musi byc! :) ps. stronki swietne :) Quote
psiara85 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Kochani wczoraj byłyśmy u weta , Kijuta miała zrobione USG i wiecie co_____ WSZYSTKO JEST OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! macicy nie widać (jeśli wszystko jest dobrze to macicy nie widać na badani USG) ,widziałam serduszko malutkiej na ekranie , wdać pogrubione zastawki , pani Asia wyjaśniła mi ,że przez to właśnie sunia jest niewydolna krążeniowo (krew nie przepływa z powrotem do przedsionków i dlatego musimy wspomagać pracę serca lekami) przestraszyłam się plamkami czarnymi na monitorze ,ale Pani Asia uspokoiła mnie z uśmiechem ,że to jelita:)) no cóż nie potrafię jeszcze odczytywać USG:)) serduszko rozpoznałam jednak i się wzruszyłam - BIJE !!i to dla mnie:)) jestem szczęśliwa. A badanie dla naszej Kijuty było gratisowe!! Kochana "Lecznica Zwierzyniec w Malborku , ul.Michałowskiego 23c 82-220 Malbork. Rozmawiałyśmy o sterylizacji i ustaliłyśmy ,że nie będziemy ryzykować - sterylka wchodzi w grą tylko i wyłącznie wtedy kiedy będzie niezbędna (ropomacicze np.) A i kochani Kijuta znowu przytyła , niunia warzy już 9.10kg!!! Same dobre wiadomości - na szczęście:)) Pozdrawiamy!!!! i szczekamy z radości!!!! Quote
Recommended Posts