Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, Olenka, ale on ma u ciebie dobrze! A co do reakcji męża, to wiedziałam, bo tak jak ty kocha te dobermanie pysiaki! Cieszę sie, że on trafił własnie do ciebie, bo wiadomo, że rzywdy miał nie będzie...Oby zdrowie wam tylko dopisywało i jemu jak najszybciej sie polepszało!

Kotek biedny i też mam nadzieje,że szybko wyzdrowieje. Ciekawe kto z tobą do weta pojedzie? Masz teraz na głowie!
Trzymam kciuki i pozdrawiam

• Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój Dolar - Jumbo ma gorzej... on nie przestaje jak powiesz nie wolno. Jak go spuściłam kiedyś bez kagańca to on na mnie biegnie - skacze, szczeka, powarkuje (niby w zabawie) i dzięki temu mam poszarpana kurtkę... Teraz jak go spuszczam to tylko w kagańcu i w odludnym miejscu bo nie moge go opanować... dla swiętego spokoju rzucałam mu patyka jak tak robił ale teraz sie zaparłam i lekceważę - może nauczy się że to nic nie daje i przestanie...kiedyś. OBY bo to go skazuje na wieczne zakuwanie w kaganiec i chodzenie na lince... Ogólnie to nie ułozony pies - teraz jest lepiej ale na początku to kradł jedzenie z talerza albo wskakiwał na lade w kuchni i wyżerał (nawet masło z pojemnika!!!), nie słuchał sie w ogóle nic - teraz niewiele lepiej jest... mam nadzieje że będzie z niego jeszcze pies bo na razie to nie pies tylko ciężar...Druga sprawa że w nim jest mnóstwo miłości i praktycznie zero agresji (tylko na drugiego psa przy jedzeniu, do kotów i innych małych zwierząt domowych)

Posted

Ricz jest wykąpany! Po nim wymyłam cały prysznic i całą łazienkę. Koc i ubranka też wyprane. Pogryzł ten znany wszystkim czerwony kubraczek bo w nim się zaplatał w śnie biedaczek. Ale teraz dostał dwie bluzy. Nie jest tak zimno ale choć kąpany był w dzień to wole aby na noc miał ciepło. Jest wyjątkowo wesoły i prawda kontaktowy psiak. Spokojnie da się ułożyć. Jedyne czego nie znam to jak on z dziećmi bo dzieci nie mam u siebie.
Możemy śmiało zaczynać po woli szukać domku. Dziś spotkał się nos k nosu na ulice z Maxem i nic mu nie zrobił. Chociaż jak przystało dobermanowi pogonił go. Max się zdziwił że ktoś go gania u niego na terytorium ale wołał ukryć się pod grylem.
Kolejne informacji jutro po wizycie u weta. Nie był zbyt brudny ale przy kąpieli stracił dużo sierści. Musze wiedzieć co to jest. Czy to stres, czy alergia czy te skórne problemy.

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Oleną... Ricz ma się dobrze. łapa wygojona, problemy skórne nie. Szczeka cienkim glosem - jak kastrat:evil_lol: Zjadł kubraczek:shake: Nie lubi suchej karmy, którą mu dałyśmy :shake: Woli kaszę z mięskiem i rosołkiem;)
Boi się aparatu, jak go widzi, to się bardzo denerwuje. Tęskni za swoim człowiekiem. Trzeba zacząć szukać mu domu.

Posted

GoniaP napisał(a):
Rozmawiałam wczoraj z Oleną... Ricz ma się dobrze. łapa wygojona, problemy skórne nie. Szczeka cienkim glosem - jak kastrat:evil_lol: Zjadł kubraczek:shake: Nie lubi suchej karmy, którą mu dałyśmy :shake: Woli kaszę z mięskiem i rosołkiem;)
Boi się aparatu, jak go widzi, to się bardzo denerwuje. Tęskni za swoim człowiekiem. Trzeba zacząć szukać mu domu.

brzmi jak telegram :evil_lol:
tylko słowa "stop" brakuje :evil_lol:

Posted

A u nas wszystko po staremu. Śpimy, jemy, leczymy się, bawimy się i zaczynamy lubić ten garaż jak własny dom! Pobiegamy, załatwimy wszystko i do ulubionej ciepłej budy! Tam i kocyk i bluzy z polaru, wszystko i czym więcej ciem lepiej! Tylko mamy jeden wielki problem! Ricz nie chce się fotografować. Jak mam wyeksponować tak cudne psisko? Dziś miałam kolejną próbę i znów skandal. Chyba kojarzy się Riczowi z aparatem coś brzydkiego. Jutro wyślę foty. Do góry na dobranoc!