Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś sobota więc oczywiście był spacerek :) Pogoda dziś dopisywała, no ale może nie koniecznie dla psów... więc wybraliśmy się z Nimi nad jeziorko :) Fanta po drodze była bardzo zmęczona ale to nie ze względu na to, że się źle czuła tylko po prostu było jej tak gorąco. Gdy dotarliśmy na miejsce od razu weszła cała do wody i na jej pyszczku można było zobaczyć trochę "uśmiechu" :)

Udało Nam się też nagrać króciutki filmik jak Fanta śmiesznie oddycha (zobaczcie jak jej chodzą wargi) i jak grzecznie siedzi przy nodze (tak zachowuje się cały czas podczas spacerów), czyż ona nie jest cudowna?:loveu:
https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Fanta480126Lat334Kg63Cm08052012RAniaNizio#5754722221870898002

A tutaj jeszcze dwa zdjęcia z dzisiejszej "wycieczki" :)

Pozdrawiamy!!! :)

Posted

[quote name='ania91sc']Dziś sobota więc oczywiście był spacerek :) Pogoda dziś dopisywała, no ale może nie koniecznie dla psów... więc wybraliśmy się z Nimi nad jeziorko :) Fanta po drodze była bardzo zmęczona ale to nie ze względu na to, że się źle czuła tylko po prostu było jej tak gorąco. Gdy dotarliśmy na miejsce od razu weszła cała do wody i na jej pyszczku można było zobaczyć trochę "uśmiechu" :)

Udało Nam się też nagrać króciutki filmik jak Fanta śmiesznie oddycha (zobaczcie jak jej chodzą wargi) i jak grzecznie siedzi przy nodze (tak zachowuje się cały czas podczas spacerów), czyż ona nie jest cudowna?:loveu:
https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Fanta480126Lat334Kg63Cm08052012RAniaNizio#5754722221870898002

A tutaj jeszcze dwa zdjęcia z dzisiejszej "wycieczki" :)

Pozdrawiamy!!! :)

Śliczna jest !
I taka ułożona.

Ale 6 lat to młoda sunia - co Wy Ciotki piszecie że to starsza suczka ale sprawna :diabloti:
Jeszcze długo będzie sprawna, moja Basta ma 7,5 i zapierdziela całodobowo.

Posted

brawo ewa36! w końcu głos który mówi że 6-7 letni pies nie jest ani stary ani starszy :D bo coś ostatnio zbyt wiele ludzi uważa że nawet 5 letnie psy to już są starsze :mad: - dla mnie pies starszy to już wtedy kiedy ma ponad 10 lat (w przypadku dużego psa), bo mały to i 10 latek jest dorosłym, a nie starym psem :)

a Fanta z dnia na dzień ładniejsza, chuda ale promienieje :)

Posted

6 lat to z pewnością nie stary pies ale Fantusia w porównaniu np. do Bory, która jest mniej więcej w jej wieku troszkę inaczej się "zachowuje", wiecie o co chodzi?

Posted

Fanta jest spokojniejsza :) ale to kwestia charakteru ...Fanta i Bora to dwa światy :D Bora dla aktywnych Fanta dla lubiących spokój ...tylko gdzie Ci ludzie? ale znajdzie się coś dla nich :)

Posted

Zrobiłam Fancie firmówkę, jest do pobrania na naszym forum w dziale Psi Kącik -> temat Firmówki.

Może dałabyś radę Aniu wydrukować i rozwiesić kilka sztuk?

Posted

Zdjęć z dzisiejszego spacerku niestety nie mamy :(
Ale napiszę w skrócie co się działo :) A więc... byliśmy z Fantą nad jeziorkiem, weszła do wody ale nie za daleko, do brzuszka - dalej się boi :) Temp. sprzyjała spacerom, więc chodziliśmy 3 godziny, była bardzo zadowolona, można zdecydowanie powiedzieć, że to jej ULUBIONE zajęcie. Na mój widok już się zdecydowanie cieszy :) Mam nadzieję, że już niedługo na widok nowych właścicieli będzie tak reagować.

Niestety mam też jedną przykrą informację :( Dziś znalazłam u Fanty w okolicy sutka guzka :( W czwartek już coś widziałam ale byłam przekonana, że to sutek (ma powiększone po porodzie), a dziś guzek był już spory więc niestety szybko rośnie... Oczywiście zgłosiłam ją do weterynarza, który ma Fantę obejrzeć w poniedziałek, a o 15 mogę zadzwonić i się zapytać co i jak... Bądźmy dobrej myśli żeby to nie było nic groźnego...