Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A więc dowiedziałam się tyle: Fanta była u weterynarza wczoraj popołudniu i on stwierdził, że to powiększenie sutka, dostała antybiotyk i ma być pod stałą obserwacją, czy to się nie powiększa... Póki co nie ma się o co martwić :)

Fantuś teraz jesteś pod stałą kontrolą, moją na pewno! :)

Posted

Byłam kilka dni temu rozwieszać firmówki, m.in. Fanty, wczoraj wywiesiłam firmówkę Fanty raz jeszcze na okrąglaku w pobliżu mojego domu, po 4 godzinach wracam i... jakiś baran zakleił CAŁY okrąglak pakietem kilkunastu identycznych plakatów :angryy: Strasznie mnie to denerwuje, tak jakby jeden plakat nie wystarczył, tylko trzeba zakleić wszystkie inne plakaty żeby ktoś czasem ich nie przeczytał!

Posted

Dziś rozwiesiłam też kilka jej ogłoszeń w okolicach mojego domu, a ta sytuacja o której mówisz jest naprawdę denerwująca... ja tak samo miałam z ogłoszeniami na dzień otwarty, po 4 godzinach na nich już wisiały inne :angryy:
Mam nadzieję, że Fanta znajdzie w końcu domek, bo póki co cisza...

Posted

Dziś oczywiście był spacerek :) Fanta naprawdę była wykończona przez te upały... Jak tylko zobaczyła wodę w rowie od razu do niej weszła i się położyła, zjadła trzy miski jedzenia, bo Szyszka nie chciała :) Zdjęć niestety żadnych nie zrobiłyśmy, mam nadzieję, że nadrobimy w sobotę :)
Dziś grzecznie przywitała się z Delmą i innymi psiakami, myślę, że jej hormony poporodowe "wracają do normy" i znowu Fanta lubi wszystkie psy, a na pewno przestaje na szczekać i warczeć :)

Posted

Dziś oczywiście był spacerek :) Kilka zdjęć wrzucę poniżej. W dniu dzisiejszym w roli głównej było czesanie... Czesałam Fantę dobre 30 min, a sierść do końca wychodziła garściami, nawet nie było po niej tego widać, bo przecież jej sierść jest dość krótka :) Dowiedziałam się też, że Fanta w sobotę wieczorem zrobiła sobie małą "wycieczkę" :D Gdy zaczęła się burza jakoś wymknęła się z boksu i uciekła... Od razu przyszła do pracowników, bo nie jest psem typu "uciekinier", a w tym momencie walnął piorun i się tak wystraszyła, że czmychnęła na dobre, ale na szczęście w niedzielę rano się odnalazła :)

A tutaj obiecane zdjęcia:

Posted

Fanta na spacerze standardowo była grzeczna jak aniołek :) Na chwilkę weszła sobie do wody, a potem spała na brzegu :) Na każde zawołanie reaguje, od razu przychodzi do nogi. Dziś znowu było czesanie, sierści by starczyło na małą poduszkę :D Chyba też zaczęła się do mnie przyzwyczajać, bo gdy na chwilkę zostawiłam ją z Marcinem cały czas patrzyła w tym kierunku co zniknęłam i gdy wróciłam cieszyła się niezmiernie :)
We wtorek Fanta na 90% idzie na zabieg, będzie sterylizowana i będzie miała usuwanego tego guzka... trzymajmy kciuki aby wszystko było dobrze i oby nie było żadnych komplikacji...
Nie wiem też, czy w czwartek Fanta będzie mogła wyjść na spacer :(

Posted

A więc Fanta już jest po zabiegu, dzisiaj chodziłyśmy dużo mniej niż zwykle gdyż operacja była we wtorek i niestety widać było, że Fantę brzuszek jeszcze boli, bo popiskiwała co nigdy jej się nie zdarzało :( Myślę, że zabieg się udał, bo nie było komplikacji, została wysterylizowana i jej guzki zostały usunięte, mam nadzieję, że nie będą znowu się powiększać. Jedyny problem to to, że psinka strasznie schudła, a nie chce jeść za dużo (zawsze była NAJWIĘKSZYM schroniskowym obżarciuchem), liczę na to, że apetyt za kilka dni jej wróci i w sobotę będzie już normalnie wszystko wcinać :)

A tutaj kilka zdjęć z dzisiejszego spacerku:

i jeszcze krótki filmik:
https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Fanta480126Lat334Kg63Cm08052012RAniaNizio#5766941300146293938

POZDRAWIAMY! :)

Posted

W katowickim wydaniu gazety "Śląskie Ogłoszenia" pojawi się ogłoszenie o treści:

"Fanta to duża, zrównoważona ok. 6-letnia sunia w typie owczarka niemieckiego. Jest przyjaźnie nastawiona do ludzi i psów, dobrze wychowana, reaguje na każde zawołanie. Jest bardzo spokojna, nie będzie wymagała dużej aktywności, lubi krótkie spacery, wylegiwanie się w cieniu i głaskanie. Czeka na kochający dom.
Kontakt: 668-452-677"

Powodzenia ślicznotko! :)