Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fantusia po porodzie czuje się duuuużo lepiej :) jest strasznie wychudzona ale mam nadzieję, że to się z biegiem czasu zmieni, na pewno trzeba ją teraz dobrze odżywiać ale będę robić co się będzie dało :)
Dzisiaj pierwszy raz zaszczekała na jakiegoś psa to wbrew pozorom chyba dobra oznaka :D mogliśmy też zrobić dłuższy spacer dookoła parku, do lasu i z powrotem, a jeszcze tydzień temu było to niemożliwe...

wrzucam też dwa nowe zdjęcia:

Pozdrawiamy! :)

Posted

Dziś przyniosłam dla Fanty sporo jedzenia i wszystko ładnie zjadła, jej ciało nabiera normalnych kształtów :) jednak martwi mnie fakt, że teraz dopiero się spotkamy w sobotę za tydzień i może znowu schudnąć :(
Fanta dziś trochę popływała i mogę powiedzieć otwarcie, że wodę lubi :D

Chodziła też grzecznie bez smyczy i na każde zawołanie przychodziła do nogi, jest psem po prostu idealnym i mam nadzieję, że szybko znajdzie swój domek...
Po urodzeniu szczeniaków może pokonywać duże odległości :) zdecydowanie uwielbia długie spacery tylko musi mieć pod dostatkiem wody :)

"moja" kochana chudzinka:

tak wygląda pies idealny :)

Posted

banerki dla Fanty :) mam nadzieje że się spodobają/ nie ma literówek - jak coś zrobię inne/poprawię tylko pisać :)

jak wstawić napiszę na pw za parę minut

Posted

Dziś sobota więc oczywiście Fanta była na dłuższym spacerku, spisywała się jak zwykle bardzo dobrze :)

Zauważyłam tylko niestety jedną rzecz... coraz częściej zaczyna się pierwsza stawiać na psy, wcześniej tego nie było, wówczas głośno szczeka i warczy. Oczywiście będziemy się starać to w miarę możliwości wyeliminować, zobaczymy, czy uda się coś zdziałać :)

Dziś też się dowiedziałam, że Fanta w schronisku nie chce za dużo jeść, zazwyczaj kiedy dostaje dodatkową porcję po prostu ją zostawia i nie je, a na spacerach jest to nie do pomyślenia, w tedy może zjeść wszystko i naprawdę w każdych ilościach, a to, że w schronisku je mało nie jest dobrą oznaką, bo to znaczy, że źle znosić pobyt w schronisku i nie do końca sobie radzi... :( biedna Fantusia...

Trzymam kochana mocno kciuki żeby Twój wymarzony domek szybko się znalazł.

Kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru:

Posted

aha i dziś Fanta była po raz drugi ważona i wyszło, że trochę schudła po tej ciąży... na początku jej waga wynosiła 39,6kg, a teraz to około 33,4kg, a więc ubyło jej ponad 6kg :(

Posted

wiesz, Aniu, ten wielki brzuchol ze szczeniakami na pewno dużo ważył....
ale musze przyznać, że fanta bardzo ładnie teraz wygląda...
już nie na 10 a na jakieś 5-6 lat:)
i miejsce fajne znaleźliście na spacerki;)

Posted

dokładnie, teraz wygląda duuuużo lepiej :) ruchów nabrała i powoli, powoli zaczyna po niej widać jakieś oznaki radości, wczoraj jak podchodziłam do boksu to nawet raz machnęła ogonkiem :D

spoko Iza możemy tam iść w sobotę :)

Posted

Dzisiaj niestety zapomniałam aparatu z domu i nie zrobiłam żadnych zdjęć Fancie :( ale za to Marek robił zdjęcia nowym psiakom i udało nam się załapać na małą sesję :D jak Marek wrzuci zdjęcia na picasa od razu kilka wkleję też tutaj :)
A więc jak dziś nam minął dzień z Fancią? Hmm... byłyśmy same na spacerku, pogoda nie dopisywała ale i tak wytrwałyśmy ponad dwie godzinki :) trochę zmokłyśmy ale się opłacało, bo Fanta mogła pospacerować. Zauważyłam też dwie rzeczy... pierwsza to to, że strasznie boi się przejeżdżających obok samochodów ciężarowych, gdy któryś Nas mija to ona od razu albo ucieka, albo chowa się za mnie, prawdopodobnie ma jakieś złe wspomnienia z dużymi autami, gdyż z osobowymi nie ma żadnego problemu. A druga sprawa, trochę przygnębiająca to fakt, że Fanta coraz gorzej znosi pobyt w schronisku, jest coraz bardziej smutna, zagubiona, ciągle rozgląda się na wszystkie strony jakby szukała jakiejś pomocy, do każdego chętnie podchodzi i się tuli. Jedyna radość jaką wykazuje to w tedy kiedy wyciągam ją z boksu, wówczas przez kilka sekund merda ogonkiem, ale po chwili jej radość mija... Dziś też grzecznie się witała z praktycznie każdym psiakiem :)
To tyle wieści od Fanty na dzień dzisiejszy, mam nadzieję, że w sobotę będzie lepszy dzień, pozdrawiam :)