Peter Beny Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Zosia chyba sobie pomyślała że wujek Peter już zapomniał o Barrym :evil_lol::evil_lol::evil_lol: I wysyła mi PM , czy go pamiętam , wiec oświadczam publicznie że tak :lol::lol: , jak bym mógł zapomnieć :eviltong: , nawet mam subskrypcję na jego wątek , a co ;) Tyle że ostatnio niestety braki straszne mam w czytaniu wszystkich prawie topików :shake::shake: Ale obiecuję się poprawić , bo czytając o takich szczęśliwych adopcjach człowiek nabiera znów siłę do następnych działań :razz: Trzymam kciuki za Barrego i Zosię , Tiger pozdrawiam również :lol::lol::lol: Quote
Zosia4 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 A tak sobie właśnie pomyślałam, dlatego na PW się odezwałam. No cóż, wujek Peter ostatnio jest bardzo popularny więc nie śmiałam tak na forum :oops:. Taka pamięć cieszy, bo przy akcjach jest największe "halo" a poźniej cisza. No ale my z Barrym na ciszę nie narzekamy, bo promujemy się jak możemy i wstawiamy tu swoje zdjęcia aż do znudzenia :diabloti:. Quote
epe Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 A Peter Beny to NAJWSPANIALSZY FACET ŚWIATA!!! On na pewno będzie w niebie Panem wszystkich ONków! A zwłaszcza tych uratowanych przez niego!! Zosiu! A czy Barry nie mógłby jednak zbierać te liście,a nie rozgrzebywać? On mądry przewcież jest-pokaż mu tylko jak to się robi,a napewno zacznie Ci pomagać?! Quote
Peter Beny Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Epe , jako że mam dobrą pamięć :lol::lol: Czy ta psina w twoim zdjęciu też przypadkiem nie była wyciągnięta ze schronu ??? Coś mi się zdaję , że pamiętam :evil_lol::evil_lol: ( Sorry za OFFa ) Zosiu nie tylko twój pies nie lubi kosiarek i prac ogrodowych :lol::lol: Mój też przeszkadza jak może ;);) Quote
epe Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Peter! Masz pamięć fotograficzną! To Krystian-kaleka po wypadku /drogo zapłacił za wolność-uciekł z kojca po adopcji!/ Ja rozumiem Ciebie,bo sama jestem miłośniczką ONków-najwspanialsza rasa!! Zosia jest wspaniałą osobą-przepadam za jej opowieściami i fotkami! Zobaczcie wszyscy jak u niej wszysto rośnie,a zwierzątka są piękne,mądre i zdrowe!!! Quote
epe Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Zapomniałam dodać,że ja go wzięłam z azylu- ja nie zamykam ONków w kojcach!!!!! Quote
Tiger Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 No to ukłony przepraszające dla Zosi ......:modla::modla::modla::modla::modla::modla: za posądzenie o gnicie w łóżeczku pod kołderką .......... Tiger to po prostu wszystkich mierzy wg siebie :cool3: Zamiast cokolwiek zrobić w domku i w ogrodzie (a jest co robić ..) to właśnie poleguje co chwila w łóżeczku pod kocykiem ....... Barry to b. mądry pies , więc wystrczy mu wytłumaczyć , że liście to nie w tę stronę , tylko na kupkę , na kupkę ....... Od razu pojmie ......:) Trzeba go zaprząc trochę do pomagania , darmozjada jednego ..... No i zdjęcia z ogrodu w śniegu tego roku jeszcze nie mamy .......:) Quote
Zosia4 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Ale śniegu jako takiego u nas jeszcze nie ma. A psu tłumaczę jak ma być ale on odwrotnie chyba widzi, jego lewo to jest moje prawo i na odwrót :cool3:. Za to w jednym jest bezbłędny. Jak coś szykuję w kuchni do jedzenia to katuje mnie swoim wzrokiem. I nic to, że przed chwilą dostał swoje żarełko, ten jego wzrok jest taki błagalny jakby nic przez tydzień nie jadł. Aż dziw, że jeszcze stoi na nogach z tego głodu. Quote
epe Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 Zosiu! Bo Barry pewnie sądzi,że zjada te "odpadki" ze swej miski z miłości do Ciebie i patrzy błagalnie- "jak mnie też kochasz to dasz spróbować tych pyszności,które i ja powinienem wcinać"!! Quote
Tiger Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 A mój Tiger to z wieczornego spaceru przyszedł cały we śniegu :) Nie wiem jak on to zrobił , ale cały we śniegu był ....... sierść na łapach długa , więc kulki się porobiły sniegowe i trza było gnoja do wanny na odmaczanie dać ....... Tak sypnłęo troszeczkę wieczorem i oni akurat wyszli .......:) Czyli : Jakbym tylko miała swój aparat , który był mi się rozleciał we wrześniu :placz: , to już mogłabym wstawić fotki z ogródka w śniegu :) Trochę naciągane , ale śnieg by był :) Ciekawe czy Barry lubi śnieg ........ Pewnie do tej pory nie lubił , bo zawsze w zimie był na dworze......... w nieocieplonej budzie ...ale teraz .......... Teraz to pewnie pokocha zabawy w śniegu pomiędzy Zosinymi drzewkami ....:multi::multi::multi::multi: Quote
kaerjot Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Zosiu, ja nie w temacie, ale: RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!! Kret niszczy mi wszystko. Masz jakiś dobry patent? Quote
Zosia4 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 A co o tej porze roku kret może niszczyć ??? Quote
kaerjot Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 [quote name='Zosia4']A co o tej porze roku kret może niszczyć ???[/quote] [IMG]http://images32.fotosik.pl/52/106dba4399504b10med.jpg[/IMG] Quote
Zosia4 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 No tak, bardziej wymownie nie mogłaś. Myślę, że chyba ganiały tę piłkę (czy co to tam w rogu jest). A serio - to nie mam patentu, bo nigdy czegoś takiego nie zaznałam. [SIZE=1]A było taki ładny trawnik produkować ?????[/SIZE] Quote
Zosia4 Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 A w międzyczasie się pokażemy: [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/1861/piecho1lj8.jpg[/IMG] [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/7298/piecho2pc8.jpg[/IMG] [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/9648/piecho3gd7.jpg[/IMG] [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1910/piecho4wh0.jpg[/IMG] Quote
Isabel Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Barry coraz ładniejszy, sadełka mu też przybyło. I nawet kolor sierści nauczył się zmieniać! :evil_lol:Czy to w zależności od nastroju? Quote
Zosia4 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Nie - ja tylko robiłam na psie eksperymenty z nowym aparatem. Tyle w nim różnych funkcji, że idzie zwariować. Ale jest też taka możliwość ustawienia opcji robienia zdjęć dla idiotów (czyli przez idiotów) - i tego będę się trzymać, bo nic samemu nastawiać nie trzeba, mądry aparat sam mi ustawi a ja tylko będę cykać i już. [SIZE=1]No ale instrukcja jest nie do podrobienia, piszą nawet, że nie wolno spryskiwać go środkami owadobójczymi - NAPRAWDĘ TAK STOI W TEJ INSTRUKCJI. Cholera, ale grzybobójczym go chyba mogę potraktować - wszak profilaktyki nigdy za wiele :diabloti:.[/SIZE] Quote
Isabel Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Tak, ja też myślę, że z wyjątkiem insektycydu każdy inny pestycyd jest tutaj dozwolony, przecież nie wiadomo w jakich warunkach będziesz aparat przechowywać:diabloti: Quote
Zosia4 Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 He, he - takich kwiatków jest chyba kilkanaście w tej mądrej książeczce. Np., że nie wolno go także przykrywać obrusem (i czymś równie absurdalnym ale już nie pamiętam czym). Fakt - zawsze to dobrze wiedzieć, że taka np. ścierka już nie jest szkodliwa :diabloti:. Quote
t_kasiek Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='Zosia4'] [SIZE=1]No ale instrukcja jest nie do podrobienia, piszą nawet, że nie wolno spryskiwać go środkami owadobójczymi - NAPRAWDĘ TAK STOI W TEJ INSTRUKCJI. Cholera, ale grzybobójczym go chyba mogę potraktować - wszak profilaktyki nigdy za wiele :diabloti:.[/SIZE][/quote] a to dobre - tez kupilismy nowy aparat jakis czas temu, ale do instrukcji jeszcze nie zajrzalam....zainspirowala mnie Twoja wypowiedz - chyba zaraz jej poszukam i poczytam :D:D:D:evil_lol: Quote
PaulinaT Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='Zosia4']A w [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/1861/piecho1lj8.jpg[/IMG] [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/9648/piecho3gd7.jpg[/IMG] [/quote] śliczności!!! :loveu: Quote
kinga Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='kaerjot']Zosiu, ja nie w temacie, ale: RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!! Kret niszczy mi wszystko. Masz jakiś dobry patent?[/quote] [B]kaerjot[/B] - a ze śledziem próbowałaś? :lol: przypomniało mi się z czasow, kiedy miałam maleńki ogródek - i wyglądał on chwilami podobnie, jak Twój :placz: i moja mama zasłyszała chyba w ogrodniczym, że na kreta - to tylko śledzia włożyć w kopczyki - tyle, ze musiałabym sobie przypomnieć szczegóły, bo już nie pamiętam, czy BEZ ŁBA tego śledzia, czy właśnie SAM łeb :evil_lol: brzmi absurdalnie, ale zastosowałam sie dokładnei do instrukcji - i pomogło :multi: Quote
kaerjot Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Kinga, dzięki. Ten sposob wypróbowali nasi sąsiedzi, a później obserwowali z domu lisicę, która przyprowadziła młode pod płot. Sama skakała przez ogrodzenie wykopywała śledzie i wynosiła dzieciom. Kret na pewien czas się wyniósł i lisiątka se podjadły, niby wszyscy powinni być zadowoleni, tylko, że lisica w poszykiwaniu śledzi "troszkę" rozkopała trawnik.:evil_lol: Quote
kinga Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 [quote name='kaerjot']Kinga, dzięki. Ten sposob wypróbowali nasi sąsiedzi, a później obserwowali z domu lisicę, która przyprowadziła młode pod płot. Sama skakała przez ogrodzenie wykopywała śledzie i wynosiła dzieciom. Kret na pewien czas się wyniósł i lisiątka se podjadły, niby wszyscy powinni być zadowoleni, tylko, że lisica w poszykiwaniu śledzi "troszkę" rozkopała trawnik.:evil_lol:[/quote] :lol::lol::lol::lol::lol: Quote
Recommended Posts