Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ellig']Śliczna, blyszcząca Ovka :)

[URL]http://images61.fotosik.pl/743/9e3c2f1ec778ae71.jpg[/URL][/QUOTE]

Tak, sierść ma bardzo błyszczącą - rozczochrana i uczesana lśni ;)

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']I na pewno w dotyku jak alabasterek po kapieli :)[/QUOTE]

Nie, aksamitna nie jest - przyjemna bardzo, ale
jakiś szorpatek musiał dać troszkę genów :)

Posted

[quote name='Ellig']Śliczna, blyszcząca Ovka :)

[URL]http://images61.fotosik.pl/743/9e3c2f1ec778ae71.jpg[/URL][/QUOTE]... i duża? :-o czy mi się tylko wydaje?...
Serdeczności zostawiam w Gusiaczkowie:loveu:... wiecie co dzisiaj mi przyszło do głowy:roll: ...że[B] Gusiaczek to jest nasz dobry dogoduszek[/B] :iloveyou:

aniafilozofująca

Posted

[quote name='Mattilu']Ovo, pokaz jak sie fochasz na ludzi!

Hopka zaciekawiona[/QUOTE]

I się okazało, że nie umie się fochać ....
jeżeli coś nie po jej myśli robi rozpierduchę: poduchy z kanapy na podłogę, "Sowę córkę piekarza"
przeczytała w drobny mak, ciuchy do prasowania są znów do uprania :evil_lol:
ale .... nie narzekam, bo TO się tylko [U]zdarza[/U], a ja Ovce daję psie prawo do niezadowolenia
Moje, ludzkie też musi mieć ujście - klnę wtedy jak szewc i juś ;)

[quote name='anica']... i duża? :-o czy mi się tylko wydaje?...
Serdeczności zostawiam w Gusiaczkowie:loveu:... wiecie co dzisiaj mi przyszło do głowy:roll: ...że[B] Gusiaczek to jest nasz dobry dogoduszek[/B] :iloveyou:

aniafilozofująca[/QUOTE]

Kochana, Ovo jest do połowy łydki - nawet biorąc pod uwagę długość moich nóg - duża nie jest :)
Aniu, lubię mówić, pisać miłe rzeczy ku i o innych; natomiast mam kłopot w odbieraniu takich serdeczności, jak Twoje.
Dziękuję, jest mi ogromnie miło, że pomyślałaś o mnie :Rose:

Posted

[B]Dobrze że jesteś :iloveyou:[/B] i wiesz że potrzebne są właśnie tacy ludzie!... żeby żyć, normalnie żyć ;)
ale Ci dobrze Ovolinko! ... prawo do niezadowolenia;)

muszę sprawdzić jak jest z moim? Jasiasprawdzająca

Posted

[quote name='anica'][B]Dobrze że jesteś :iloveyou:[/B] i wiesz że potrzebne są właśnie tacy ludzie!... żeby żyć, normalnie żyć ;)
ale Ci dobrze Ovolinko! ... prawo do niezadowolenia;)

muszę sprawdzić jak jest z moim? Jasiasprawdzająca[/QUOTE]
No! Sie przylaczam: dobrze, ze jestes! Pozytywna i pomocna, a czasem klnaca jak szewc. A prawo do niezadowolenia wazne jest i w zyciu duzego czlowieka, i malego i zywiny wszelkiej tez. Moja Babcia mowila: placz dziecko, placz, czasem trzeba sie wyplakac. A potem robila cos dobrego do jedzenia ;)

Posted

[quote name='Mattilu']No! Sie przylaczam: dobrze, ze jestes! [B]Pozytywna i pomocna, a czasem klnaca jak szewc[/B]. A prawo do niezadowolenia wazne jest i w zyciu duzego czlowieka, i malego i zywiny wszelkiej tez. Moja Babcia mowila: placz dziecko, placz, czasem trzeba sie wyplakac. A potem robila cos dobrego do jedzenia ;)[/QUOTE]
Pożyteczna jak szewc! :bigok:

Posted

[quote name='Mattilu']No! Sie przylaczam: dobrze, ze jestes! Pozytywna i pomocna, a czasem klnaca jak szewc. A prawo do niezadowolenia wazne jest i w zyciu duzego czlowieka, i malego i zywiny wszelkiej tez. Moja Babcia mowila: placz dziecko, placz, czasem trzeba sie wyplakac. A potem robila cos dobrego do jedzenia ;)[/QUOTE]... Kochana Babunia:loveu: klnąca... powiadasz?!.... to jeszcze bardziej.... ludzka:iloveyou:.... bo tak w/g mnie oczywiście;)... te ideały.... to tylko oprawić w ramki i powiesić na ścianie:megagrin:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='anica']... Kochana Babunia:loveu: klnąca... powiadasz?!.... to jeszcze bardziej.... ludzka:iloveyou:.... bo tak w/g mnie oczywiście;)... te ideały.... to tylko oprawić w ramki i powiesić na ścianie:megagrin:[/QUOTE]

Babcia Stanisława (nie cierpiała imienia, chciała być Anną i tak miała na drugie;)) sporą część życia pracowała w gastronomii - kierownikowała w jednej z lubelskich restauracji. Była szanowana i lubiana, bo m.in.: karmiła za darmochę biednych studentów (którzy forsę na żarcie przepili ;)), nigdy nie opierniczyła pracownika przy gościach, nigdy nie upokorzyła, ale jak wzięła delikwenta na dywanik, to o matko!!!!!!
- iurfhrhtjgntkjhr586yu67jmhihgnt6i7kljm i na koniec q..mać, albo inne
zjawisko
I kiedyś nieopatrznie takiej reprymendy-spowiedzi była świadkiem
kontrol z góry
- pani Stanisławo, pani??!!?? używa takich słów?? pani? !! ? tak kląć??!!??
- to zależy z kim rozmawiam,a potrafię z każdym

Ps. Nadmieniam, że Babcia i greką, i po łacinie, czy farncusku
płynnie dałaby sobie radę ;)

Posted

Babciu, ja Ciebiem Uwielbiam :iloveyou:... tacy ludzie zawsze zapadają w serca!!!!!.... no tak że Anki to są fajne dziewczyny to wiedziałam zawsze!(magia imion) a teraz wiem że Stanisławy... to są bardzo, Fajne dziewczyny;)

Posted

Dodam jeszcze:
po śmierci Babci załatwiałyśmy z Mamą różniste smutne formalności, wiadomo.
Jechałam taxi, rozmawiałam z p. taksówkarzem w jakim celu pędzę po Lublinie
i przejeżdżając obok "knajpy babcinej"mówię "o! tu Babcia pracowała"
- to TA PANI STANISŁAWA??!!?? karmiła mnie przez lata studiów! pamiętam, kochała wszelaką zwierzynę i nas, studentów. Miała zawsze przy sobie kota, psa, a my też przychodziliśmy do Niej nieproszeni, ale zawsze serdecznie witani.

Nie wziął grosza za kurs (nie mały) .... "no co też pani? "....

Posted

Jestem smutna, bardzo smutna, zapłakana
właśnie się dowiedziałam, że Vipo nie żyje :(
On, podobnie, jak Wielki Szu skradł mi serce .....
Płacz, żal,żal i płacz ....

[IMG]http://images54.fotosik.pl/163/f5047b8d1b320d84.jpg[/IMG]

[IMG]http://images54.fotosik.pl/204/732848cb2bee88a7.jpg[/IMG]

[IMG]http://images53.fotosik.pl/204/058af199f71856e4.jpg[/IMG]

Do zobaczenia moja Błękitna Miłości

Posted

Gusiaczku, przytulam................
Vipo
[*] biegaj szczęśliwy za TM...
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-VNVHQK-2FNE/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/sIzPf8xDt4Q/photo.jpg[/IMG]

Posted

Allu, leci w tej chwili po TM... i jest bardzo szczęśliwy.... w tym błękitnym niebie! tak to sobie wyobrażam.....
a Vipo coś w sobie ma!... coś naprawdę wyjątkowego......