Nutusia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Ja tylko nadmienię nieśmiało, że u wujka Sławka (że o cioci Madzi nie wspomnę) też jest dużo psiów ;) Krecha nieustająca w nadziei na poznanie nowej koleżanki Quote
Mattilu Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Obroze masz pieknosciowa i slicznie Ci w niej! A co do zabawy z wujkiem - teraz jak juz wie jak, to i Filip moze sie tak z Toba ganiac:-) Mnie Jedrek ciagle warczac goni;) Hopka Quote
Gusiaczek Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 [quote name='Mattilu']Obroze masz pieknosciowa i slicznie Ci w niej! A co do zabawy z wujkiem - teraz jak juz wie jak, to i Filip moze sie tak z Toba ganiac:-) Mnie Jedrek ciagle warczac goni;) Hopka[/QUOTE] Filip jest bardzo stonowanym człowiekiem, raczej liczyłabym na Olgę ;) Quote
Gusiaczek Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Przydreptałam, by się pożegnać przed wypadem na Roztocze Zostańcie w zdrowiu, bawcie się wyśmienicie Pozdrawiamy :) Ovo z Gusiakiem Quote
Nutusia Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Opalacze zabrane? ;) Będziemy się starać bawić równie dobrze jak Wy :) Buziaki, SWF, Poziomki 2 Quote
Isadora7 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='Gusiaczek']Przydreptałam, by się pożegnać przed wypadem na Roztocze Zostańcie w zdrowiu, bawcie się wyśmienicie Pozdrawiamy :) Ovo z Gusiakiem[/QUOTE] Ovcia będę tęsknił - Rambo zigolak Quote
Ellig Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='Gusiaczek']Przydreptałam, by się pożegnać przed wypadem na Roztocze Zostańcie w zdrowiu, bawcie się wyśmienicie Pozdrawiamy :) Ovo z Gusiakiem[/QUOTE] Wspanialej pogody i czekam na piekne zdjecia:) Quote
Ellig Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='Isadora7']Ovcia będę tęsknił - Rambo zigolak[/QUOTE] [IMG]http://3.bp.blogspot.com/-0QYyG0hvtuA/ToyqvqBAdXI/AAAAAAAAGdQ/h8eW97zNbc0/s1600/31a.jpg[/IMG] Quote
Mattilu Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Wczasujcie sie i ganiajce po zielonej lace! Wroccie do nas pelni sil i zapalu do pieczenia nowych ciastek;) Quote
Gusiaczek Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 Witamy po powrocie. Miało być klawo, ale do końca nie było. Ovolinka bardzo tęskniła za domem i pełnym w nim stadzie. Nie chciała jeść, piła bardzo niewiele i ... spała w sumie tylko w nocy. Zatem gotowałam kurczaczki i starałam się dogadzać, by Linka nie padła. Tuliłam do snu, głaskałam ... Płakała i była bardzo osowiała. Ożywiła się, gdy pojawiła się koleżanka Tosia (5 miesięczna sunia wyciągnięta ze schroniska). Bawiły się radośnie, ale to wszystko z atrakcji. Spacery chyba były dla niej męczące biorąc pod uwagę brak snu, zmęczenie ... zapachy zwierzynieckie początkowo powodem paniki i strachu. No, ale po powrocie do domu ??!!!!!! radość, szaleństwo :multi: W domku miejsce (w porównaniu z pokojem ok 6 m kw) na bieganie za piłeczką, stado w kupie :evil_lol: Micha już nie wróg, a wody wypiła trzy miski .... Zdjęcia "obrobię" i wstawię, a teraz odpadam Pa :) Quote
Ziutka Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Kochana Ovolinka...aż dzwine czytać, że taki smutasek z niej był, żę jeść nie chciała, pić i się bawić - dom to dom! Czekamy Gusiaczku na fotki ;) Fajnie, że już jesteście :) A ogólnie jak wypadzik ? Quote
Gusiaczek Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 [quote name='Ziutka']Kochana Ovolinka...aż dzwine czytać, że taki smutasek z niej był, żę jeść nie chciała, pić i się bawić - dom to dom! Czekamy Gusiaczku na fotki ;) Fajnie, że już jesteście :) A ogólnie jak wypadzik ?[/QUOTE] Najgorsze były 2-3 pierwsze dni, jednakowoż cały pobyt nie był spełnieniem Ovkowych marzeń;) Powitanie z Olą było szaleństwem, w domu po niedługim czasie znów mamy naszą Linkę - radosną, biegającą i zachęcającą do zabawy. Dobrze, że miała Tosię, z którą szalała po wypielęgnowanym trawniku :evil_lol: Tak do końca nie było tragicznie, ale zdecydowanie powrót do domu ją ucieszył. Teraz na mnie burczy, bo już pora :placz: na spacer [quote name='inka33']Ovko stadno-tęskniąca... :calus:[/QUOTE] Od początku taka stadna jest :) Quote
Gusiaczek Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 [IMG]http://images48.fotosik.pl/685/81b165fd1f9e04ff.jpg[/IMG] :evil_lol: Quote
Ellig Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Kwatera cudowna , lux i tyle swiezego powietrza:) [url]http://images48.fotosik.pl/685/81b165fd1f9e04ff.jpg[/url] Quote
Celina12 Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 :diabloti:...no i wietrzyć nie trzeba,trzaskac drzwiami...hihihii Czekamy na więcej.... Quote
Isadora7 Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='Gusiaczek']http://images48.fotosik.pl/685/81b165fd1f9e04ff.jpg :evil_lol:[/QUOTE] Kapitalny kenel :evil_lol: Quote
Gusiaczek Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 [quote name='Ellig']Kwatera cudowna , lux i tyle swiezego powietrza:) [URL]http://images48.fotosik.pl/685/81b165fd1f9e04ff.jpg[/URL][/QUOTE] Nio, dotlenione my som, że HEJ :) [quote name='Celina12']:diabloti:...no i wietrzyć nie trzeba,trzaskac drzwiami...hihihii Czekamy na więcej....[/QUOTE] Gdy wkurzałyśmy się na Siwego nie było czym trzasnąć :shake: ale powiew świeżego wynagradzał ;) Resztę zdjęć "obrobię" w pracy, bo tam nowszy i lepszy program ;) [quote name='Isadora7']Kapitalny kenel :evil_lol:[/QUOTE] Buahahahahahahahhahahaahah, odpadłam :"kenel" :lol: Quote
inka33 Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Zaje...fajna ta altanka - taka falista! :loveu: Zdradzisz, gdzie łona stojała...? :modla: Quote
Gusiaczek Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 [quote name='inka33']Zaje...fajna ta altanka - taka falista! :loveu: Zdradzisz, gdzie łona stojała...? :modla:[/QUOTE] Zdradzę - Górecko Kościelne poza kenelem jest knajpa, gdzie podają przepyszna kawę i cudne pierogi ;) Quote
Isadora7 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='Gusiaczek']Zdradzę - Górecko Kościelne poza kenelem jest knajpa, gdzie podają przepyszna kawę i cudne pierogi ;)[/QUOTE] Ganga też za kenelem zawsze ma sporo jadła, namiętnie wyrzuca między kenel a ścianę jakby chciała ukryć :) Quote
Gusiaczek Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 Ovo jest zdecydowanie obciążona ADHD. Taki typ i już. Na spacerze zabawa, w domu zabawa i tak na okrągło. Od kilku tygodni obserwuję wariatuńcia i niestety mam poważne obawy o jej zdrowie - bardzo szybko się męczy (max 10 min gonitwy za piłeczką czy kijkiem), a później bardzo długi czas dochodzenia do siebie. W drodze powrotnej ze spaceru pada w windzie, dopada miski i pije na leżąco, zieje potwornie leżąc na terakocie. Dzisiaj wyszłam z Ovką na drugi spacerek bez piłeczki, nie reagowałam na znoszone kijki. Sunia bez smyczy normalnie pobiegała chwilkę .... zadyszka i ziajanie i odpoczywanie ..... po normalnym, krótkim w dodatku spacerku :shake: Jutro idziemy na prześwietlenie klaty. Niestety nie będzie pobierania krwi bo wizyta popołudniu, ale w środę rano zrobimy badania w kier. tarczycy. Prosimy o dobre myśli i kciuki. Quote
Nutusia Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Czyli Ovka jest... domatorka i żadne wyjazdy nie są jej marzeniem ;) Krew na oznaczenie hormonów tarczycy można pobrać po posiłku - pies nie musi być na czczo. Nasze Doktory nawet morfologię robią bez psa głodzenia :) Sprawdzić trzeba, czemu nadmiar powietrza tak szybko uchodzi z Ovkowego balonika - koniecznie! Zamiast prześwietlać klatę, pomyślałabym o EKG... Quote
Mattilu Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Ovo pewnie aprobuje wyjazdy jedynie w pelnym skladzie. Ovka, wszystko zbadaj i badz zdrowa! Bo sie martwimy. 1 Quote
inka33 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Ovolinko, zdrówka życzę i zaciskam za nie :kciuki: [quote name='Gusiaczek']Zdradzę - Górecko Kościelne poza kenelem jest knajpa, gdzie podają przepyszna kawę i cudne pierogi ;)[/QUOTE] Dzięki za info! :) Quote
Recommended Posts