Gusiaczek Posted September 20, 2017 Author Posted September 20, 2017 (edited) Kolejne badania za nami: - USG brzucholca nie wykazało nic złego, ale okazałOsię, że ma kikut narządu rodnego! określenie baaaaaaaaaardzo przypadło mi do gustu odpowiedzialnego za śmiech, rechoczemy do teraz - T4 owszem spadło, ale pozostałe wartości już w bardzo zadowalającej normie - wdrożona 3tygodniowa kuracja: Controloc 20 - waga: 11,5 kg: modelka bez obaw anorektycznych, ale cza czuwać ;) Pozdrawiam. G. A tera ja, Ovo: od trzech dni mam regularnego srakulca, który zapewnia spacery wiele razy na dobę bez pominięcia godzin naturą przeznaczonych na sen. No i Siwy, balkonowy obserwator jasny piorun!, stwierdził, że na pewno się nażarłam, opadniętych końcem lata, liści begonii..... Może tak, może nie któż to wie ;) W każdem razie begonii już nie widuję ni liści jej, nie wiedzieć czemu .... Czymta się! Edit: miało być z przymrużeniem oka, a jest poważnie - bakteryjne zapalenie jelit :( Edited September 22, 2017 by Gusiaczek Quote
Mattilu Posted September 26, 2017 Posted September 26, 2017 Ovo kochana, zdrowiej. Coś Ty ostatnio chorowitka się zrobiłaś... Quote
elik Posted September 26, 2017 Posted September 26, 2017 Dnia 20.09.2017 o 15:45, Gusiaczek napisał: . . . Edit: miało być z przymrużeniem oka, a jest poważnie - bakteryjne zapalenie jelit :( Łooo matulu... No Ovolinko, nie da się ukryć, że czegosik się jednak nawcinałaś po kryjomu. Quote
Gusiaczek Posted September 26, 2017 Author Posted September 26, 2017 56 minut temu, elik napisał: Łooo matulu... No Ovolinko, nie da się ukryć, że czegosik się jednak nawcinałaś po kryjomu. Kilka godzin temu Siwy odkrył - część puszek była uszkodzona, zatem Ovo najadła się nadpsutej karmy :( Dopiero po pracy zobaczę na czym te uszkodzenia polegają, mamy nauczkę, by dokładnie puchy oglądać. Od początku podejrzewałam, że z karmą coś nie halo (może skład nieco inny?), u weta zostawiliśmy łącznie 280 zł :( (USG brzucholca tez było) No, ale ile gotowanego indyczka się nawcinała to jej ;) :D Quote
elik Posted September 26, 2017 Posted September 26, 2017 9 minut temu, Gusiaczek napisał: Kilka godzin temu Siwy odkrył - część puszek była uszkodzona, zatem Ovo najadła się nadpsutej karmy :( Dopiero po pracy zobaczę na czym te uszkodzenia polegają, mamy nauczkę, by dokładnie puchy oglądać. Od początku podejrzewałam, że z karmą coś nie halo (może skład nieco inny?), u weta zostawiliśmy łącznie 280 zł :( (USG brzucholca tez było)No, ale ile gotowanego indyczka się nawcinała to jej ;) :D Za te bóle i nocne gonitwy należało się jej, jak ... psu buda ;) Quote
Mattilu Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 To dobrze, że wreszcie wiadomo jaka była przyczyna Quote
anica Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 12 minut temu, Mattilu napisał: To dobrze, że wreszcie wiadomo jaka była przyczyna .. tajest! można spać spokojnie! ;) Ovuś głaski dla Ciebie! ...a gotowany indyk, dobra rzecz ... 280zł u weta ,trochę dużo, ile kosztuje USG jamy brzusznej? Quote
Gusiaczek Posted September 29, 2017 Author Posted September 29, 2017 Dnia 28.09.2017 o 10:55, anica napisał: .. tajest! można spać spokojnie! ;) Ovuś głaski dla Ciebie! ...a gotowany indyk, dobra rzecz ... 280zł u weta ,trochę dużo, ile kosztuje USG jamy brzusznej? 120 zeta :( a Siwy gada, że Ovo nic nie jest tylko nabija kabzę wetom ;) może coś jest na rzeczy ? Quote
elik Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 15 godzin temu, Gusiaczek napisał: . . . a Siwy gada, że Ovo nic nie jest tylko nabija kabzę wetom ;) może coś jest na rzeczy ? Czy to ładnie podejrzewać Ovolinkę o taką nielojalność ? Quote
Gusiaczek Posted October 1, 2017 Author Posted October 1, 2017 Dnia 30.09.2017 o 09:22, elik napisał: Czy to ładnie podejrzewać Ovolinkę o taką nielojalność ? Ovo jest bardzo lojalna, a my płacimy ;) Quote
elik Posted October 1, 2017 Posted October 1, 2017 15 minut temu, Gusiaczek napisał: Ovo jest bardzo lojalna, a my płacimy ;) Już ktoś kiedyś powiedział, że nie ma nic za darmo, a lojalność to cenna sprawa ;) Quote
Gusiaczek Posted October 2, 2017 Author Posted October 2, 2017 23 godziny temu, elik napisał: Już ktoś kiedyś powiedział, że nie ma nic za darmo, a lojalność to cenna sprawa ;) W rzeczy samej ;) Quote
Maciek777 Posted November 8, 2017 Posted November 8, 2017 Dnia 29.09.2017 o 17:37, Gusiaczek napisał: 120 zeta :( Ile??? U mnie bez tej jedynki z przodu:) Przynajmniej kiedy robi się kilka rzeczy przy jednej wizycie. Nawet bym nie pomyślał, że puszki mogą być uszkodzone:/ Najważniejsze, że wszystko już OK:) Quote
Gusiaczek Posted November 25, 2017 Author Posted November 25, 2017 Dobiega końca przymusowy urlop na dogo, zdjęcia już zrobione, po południu zaczynam klecić bazarek. Pozdrawiam wszystkich pamiętających nas jeszcze ;) Quote
Gusiaczek Posted November 26, 2017 Author Posted November 26, 2017 Pogaduchy Ovo i Guchy - Jestem Ovo, sunia Ovo świat mój widzę kolorovo a z radosnej tej przyczyny że ktoś bardzo czekał psiny by ją kochać, mieć co dnia a tą psiną jestem ja - Psa się nie ma! z psem się jest nie do tego służy pies! mieć to można w nosie muchy, karaluchy spod poduchy, stado owiec tuż przed snem psa się nie ma! jest się z psem! 1 Quote
elik Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 22 godziny temu, Gusiaczek napisał: Dobiega końca przymusowy urlop na dogo, zdjęcia już zrobione, po południu zaczynam klecić bazarek. Pozdrawiam wszystkich pamiętających nas jeszcze ;) O Tobie nie da się zapomnieć Gusiaczku :) Quote
elik Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 1 godzinę temu, Gusiaczek napisał: Pogaduchy Ovo i Guchy - Jestem Ovo, sunia Ovo świat mój widzę kolorovo a z radosnej tej przyczyny że ktoś bardzo czekał psiny by ją kochać, mieć co dnia a tą psiną jestem ja - Psa się nie ma! z psem się jest nie do tego służy pies! mieć to można w nosie muchy, karaluchy spod poduchy, stado owiec tuż przed snem psa się nie ma! jest się z psem! Świetne i trafione w samo sedno. To prawda, którą nie każdy przyjmuje - psa się nie ma! jest się z psem! Quote
Gusiaczek Posted November 27, 2017 Author Posted November 27, 2017 Dnia 26.11.2017 o 12:16, elik napisał: O Tobie nie da się zapomnieć Gusiaczku :) Mam nadzieję, że z powodów sympatycznych ;) Dziękuję za mile słowa :) Dnia 26.11.2017 o 12:20, elik napisał: Świetne i trafione w samo sedno. To prawda, którą nie każdy przyjmuje - psa się nie ma! jest się z psem! Ano tak, nie wszyscy, a szkoda Quote
elik Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 23 godziny temu, Gusiaczek napisał: Mam nadzieję, że z powodów sympatycznych ;) Dziękuję za mile słowa :) Ano tak, nie wszyscy, a szkoda Jaj najbardziej, tylko :) Wielka szkoda. Quote
Mattilu Posted December 8, 2017 Posted December 8, 2017 Psa sie nie ma, jest sie z psem! najprawdziwsza prawda! Mam nadziej, ze Ovo juz nie daje zarabiac wetom? Quote
Maciek777 Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 Dużo radości i zdrowia i spokoju na Święta:) Quote
Gusiaczek Posted December 21, 2017 Author Posted December 21, 2017 1 godzinę temu, Maciek777 napisał: Dużo radości i zdrowia i spokoju na Święta:) Serdecznie dziękujemy Maćku :) Dla Ciebie i Stada Twego Dwu i czterołapnego Moc życzeń pachnących choinką Przesyła Guśka z Siwym i Ovolinką ;) 1 Quote
Gusiaczek Posted December 22, 2017 Author Posted December 22, 2017 Przeszłe Święta pachną najpiękniej cóż– świat się zmienia a my z nim, nie nosimy długich sukien, na choince jarzą się sztuczne światełka … coraz rzadziej kolędujemy wspólnie, ale jedno pozostaje – czas, który możemy celebrować miłością, pamięcią o tych których nie ma wśród nas, spokojem myśli i zdarzeń serdecznością otulając bliskich i przyjaciół. Dobrych i potrzebnych Świąt życzymy Nowy Rok niechaj przyniesie moc życzliwości, pięknych dni, dodaje sił i animuszu, nie pozwoli na brak nadziei i wiary w to, że jedynie słuszną drogą kroczycie ku wolności Braci Mniejszych Ich prawu do godnego życia razem z nami Niech obdarza zdrowiem i radością G&S&O 2 Quote
anica Posted December 22, 2017 Posted December 22, 2017 Świąt wypełnionych radością i miłością, niosących spokój i odpoczynek, Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia, pełnego optymizmu, wiary, szczęścia i powodzenia serdecznie życzę :) Quote
Recommended Posts