Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Ovo,

w pierwszym tygodniu sierpnia będę w Warszawie, skoczymy razem na Koło? jakieś knigi ma Mattilu do odebrania u Gusiaka, a ja już się za Tobą stęskniłam, tu nie mam takiej fajnej koleżanki do biegania!

stęskniona Hopka

• 5 weeks later...
Posted

Czas goni jak szalony, bez litości napiętnując nowym bez pytania o zgodę.

Trzeba przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza, któremu mordka siwiec zaczyna.

Prawią, że żyć trzeba chwilą, która trwa, jest tu i teraz ... Ba! nie ma wyjścia, taka prawidłowość -

ale ja ........  ja od lat w głowie mam norwidowskie "przeszłość to dziś tylko cokolwiek dalej"

i nie martwi mnie jej zwiększająca się odległość, ale to, co dziś z nią czyni.

Gdybym wyznaczyła czas, w którym Ogoniaste nie będą musiały krzyczeć o pomoc ludzkim językiem, 

same wzięły swoje sprawy w swoje łapki - zapewniłabym sobie nieśmiertelność :(

"Jedyne co słyszę wyraźnie, to krzyk niemych. Jesteście sprawni werbalnie ?, i co z tego, słyszycie ? i co z tego"

-autorka tych słów nie słyszy, z komunikacją werbalną ma ogromne kłopoty ... i co z tego?

Gdy założyłam wątek Ovo  z serca napisałam pierwszy post i dostałam na pw inf., że tak to sobie mogę pisać na blogu,

tu są potrzebne konkrety i w ogóle.

Już nie mam (tamtego, a żal)  bloga, ale Ovo pozwoliła mi na" poblogowanie" u niej bez konkretów i w ogóle

nie wedle zasad regulaminu i wszelakich wytycznych.

Pozdrawiamy Tych, którzy jeszcze o Ovo pamiętają :)

O&G

a1c8577a6d1c2adf.jpg

Guśka gada:z Ovo, jak ze mną, ze mną jak z Ovo - oblicz ile teriera, ile jamnika w jednym ;)  :D

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Ovo/Niusiek ma solarkę na balkonie, więc wbijam na pokoje, by poblogować.

Kilka dni temu doświadczyliśmy tego, o czym wiedzieliśmy ze zdjęć i różnistych opowieści = wzruszająca życiova teoria

Suczydło od wielu miesięcy nie było pozbawione towarzystwa, bo tak. Jednakovoż się zdarzyło :

wczesnym rankiem  wyszliśmy z Siwym razem , w domu został w zamkniętym pokoju śpiący F., którego obudził lament,

skowyt ("mamo, ona tak płakała tylko w pierwszych dniach bycia z nami w lęku z rozstania na 5 min").

Niusiek siedziała przy drzwiach w rozpaczy ( dochodzę do sedna) , a z oczu poleciały łzy, takie same

które natura ludzka (jej część bezrefleksyjnie obojętna) przypisuje tylko sobie.

Wczoraj Siwy wyszedł po mnie wieczorem na przystanek przywiązany do smyczy - ova radość spotkania

jest nie do opisania! Zostaliśmy p r z y w l e c z e n i  do domu ! razem! 

Ovolina kocha całe swoje stado, ale Siwy i ja jesteśmy jej niezbędni do miłowania.

Wspólne spacery: Ovo + S&G = skoki, skowyt radosny i obłęd bezgraniczny

Jej instynkt podpowiada: "O. & F. niby w domu, ale poza nim. Muszę być i trwać -  najedzona i wyspana, wyspacerovana zaopiekovana". Mądry i obrzydliwie młody behawiorysta powiedział, że nie ma co się łudzić po ludzku - pies, jak każde zwierzę,

kieruje się instynktem, jest przekupny, interesowny. Niooooooo - nasze Cztery Łapy Oczy Nos i Ogon pokazuje język, bo zachęcana smaczkiem nauczyła się tego w 2 min :D

Bardzom rada, że mamy tego świadomość, bo Niusiek i my możemy bezczelnie się cieszyć wzajemną miłością i oddaniem,

a smaczki zostawiamy sobie na podwieczorek.

I po co o tym piszę ? ano  po to by wpisać się na listę tych, którzy mają lepiej.

A dlaczego tu, na dogo? ano dlatego, że takie moje psie życie.

Posted

I super, superowo!... takie życie! serduszka2.gif w dwie minuty?... zdolna jesteś, dziewuszkabuziak.gif

Aniu, dumam, że skoro "się da", mamy nawet konstytucyjnie to zagwarantowane, - wybieramy, ale gdy nasz "wybór"

niewerbalnie, a całym sobą daje znaki "klawo, że jesteśmy razem" rozwala mnie na kawałeczki

Ovo Niusiek była niewybrana, a wyzwolona do ew. DT na VII pietrze i została, bo na VII jest najfajniej

A co do zdolności Ovo .... cóż, się nie będę chwalić (nie moja genetyczna zasługa) ale wzbudza niezmiennie zachwyt,

który m.in. dał efekt  - Pańciostwo Ciapka (też wydartego z mordowni) byli zachwyceni, że Ovka aportuje, a Ciapek nie umie :(....

nioooooo: na dzisiaj Ciapek z Ovo aportują razem :D

11923598_1642148766031505_51713449813902

Uśmiech - absolutnie bezcenny

Tak bardzo chcemy, by wszystkie mordeczki mogły się uśmiechać ....

Pokerku, nie odzywam się chyba wcale, ale jestem u Was codziennie

Bardzo serdecznie pozdrawiam i trzymam paluchy za Twoje ;)

Czesc Ovolinko o wielkim serduszku:) Dobrze, ze jestes :)

Mattlu, tak naprawdę, się nie oszukujmy - dobrze że my jesteśmy , co jest dla mnie powodem do tego,

by się radować na wysepkach szczęścia na morzu nieszczęścia