Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

No cóż Max przyjechał na przełomie kwiecień/maj 2012. od początku było mówione, że na PDT + karma. do tej pory z "jego" pieniędzy nie było kupione ani jednego worka, a mimo, że to nie duży pies, je wcale nie mało, szczególnie teraz, krótka sierść i pies dużo potrzebuje "spalić", aby się ogrzać. Ja nie "oszczędzam" na jedzeniu dla zwierząt, które mam nie będę psa głodzić, ale prawda taka, że pies ma blisko 1000zł! długu i karmy nie. Za chwilę trzeba będzie powtórzyć szczepienie na wściekliznę za co???
Dobrze, że choć ze zdrowiem u niego ok.
Powiem szczerze, że choć kocham zwierzęta i jak umiem tak pomagam, następnym razem zanim wezmę psa na DT, będę (jak większość ludzi dających PDT) czekać na deklaracje. Bo od początku jest tak, że wszyscy Maxa i jego wątek olali, bo pies zdrowy, bezpieczny, krzywda go nie spotka to po co wpłacać cokolwiek? Jak można przecież wspomóc innego, który mieszka na ulicy? Tylko Max też był na ulicy, z dziurą w brzuchu, tylko wtedy wątku nie miał. P. Jola płaciła za leczenie, za pobyt w lecznicy, a później co miała z nim zrobić jak miejsca nie miała dla psa, który inne zaczepiał (często większe od siebie)? Miała wyrzucić na ulicę? Choć może wtedy więcej ludzi by się nad psem ulitowało. Przyjechał do mnie bo miałam możliwość trzymania go z suczkami i izolowania od choćby mojego Theriona. W przytulisku niestety za dużo psów by można było go "nadzorować" przy każdym wypuszczaniu na wybieg, aby "spięcia" nie było z innymi psami jak np. w przypadku Juniora, które się dla niego dobrze nie skończyło.
Uprzedzam, że do nikogo pretensji nie mam, ale sytuacja Maxa jest jak Bric napisała żałosna.
Aniu może zmiana tytułu w którym byłoby ujęte zadłużenie Maxa, czy brak karmy sprawiłby, że może ktoś jeszcze by zajrzał do niego? Wiem też, że niektórzy pewnie mają mi za złe, że mało piszę tu na wątku, czy wątkach innych zwierząt u mnie, ale po prostu czasu mi nie starcza na wszystko. Opieka nad tyloma zwierzętami, oraz prowadzenie domu i wychowaniu dzieci zajmuje dużo czasu i pracy fizycznej. Jest sporo DT, które nie są nawet zarejestrowani na dogo, a na wątkach coś się dzieje i udaje się zebrać jakiś grosz na utrzymanie psa. Bardzo proszę jeśli ktoś ma choć trochę czasu może mógłby porozsyłać zaproszenia na wątek. Nie bądźmy obojętni na los psa, tylko dlatego że jest już w DT.
Mogłabym napisać, żeby było dramatycznie, że psa wywiozę do schronu, czy wyrzucę za bramę bo nie ma nawet na karmę a mnie nie stać bo mam już swojego starego, chorego psa na którym powinnam się skupić, ale pewnie zostałbym publicznie "zlinczowana" nie chcę tego, ale jednocześnie przez taką sytuację (pewnie zdarza się to niejednokrotnie na wątkach psów "zabezpieczonych") traci się DT dla psa następnego, bo tak jak pisałam kolejnym razem mocno się zastanowię, którego psa biorę i ile ma deklaracji, aby "powietrzem" żyć nie musiał.

Edited by paula82
  • Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli biorący udział w bazarku wyrażą zgodę, kupuje dla Maxa i Rudzi na wspólkę 15 kg karmy DogChow, bo Rudzia też taki problem ma ?

tylko czekam na wpłaty :) Paula, czy to by chociaż troszkę pomogło ?

Posted

[quote name='Aleksandra95']Jeśli biorący udział w bazarku wyrażą zgodę, kupuje dla Maxa i Rudzi na wspólkę 15 kg karmy DogChow, bo Rudzia też taki problem ma ?

tylko czekam na wpłaty :) Paula, czy to by chociaż troszkę pomogło ?[/QUOTE]

Olu każda pomoc na wagę złota :loveu:
Rudzia co prawda ma kilka stałych deklaracji, teraz Bric zakupiła worek karmy z pieniędzy Rudzi, prawdopodobnie dojedzie w poniedziałek, ale z tego co wiem jej konto również się "skurczyło" i za chwilę może być podobnie jak u Maxa. dodam tylko, że ja nie tylko daję PDT, mam też inne zwierzaki na BDT, np. Bartka po wypadku samochodowym, który miał w styczniu amputowaną łapę. Niestety nie jestem osobą, którą stać na utrzymanie tylu zwierząt i tylko dlatego część z nich musi być na PDT. Myślę też, że cena za hotelikowanie zwierzaków u mnie nie jest bardzo wysoka. Kiedy np. sama szukałam miejsca dla suczki ok. 10 kg dostałam odpowieź (od osoby z dogo) (do 10 kg 250zł, powyżej 10kg 300zł+ karma ew. wet no i zwierzak ma być zdrowy, zaszczepiony itd.). Nie stać mnie było. Siedziała u mnie na BDT. Ciasno było, na szczęście DS szybciej znalazła.

Posted (edited)

Ja do nikogo pretensji nie mam czy pisze mało czy nie - najważniejsze aby to co każdy robi nie szkodzilo zwierzętom a im pomagało więc to czy często Paula tu zaglądasz czy nie nie wpływa na to że nie mamy aktualnych informacji bo cały czas jesteśmy w kontakcie :) i info na bieżąco jest :)
Annaa4 która wątek założyła dosyć rzadko tu zagląda - ale ja jestem z nią w stałym kontakcie i zaraz się z nią skontaktuję z prośbą o zajrzenie tu na wątek.
Niestety z czasem jest tak - ja miałam go dużo przez ponad rok - teraz w moim życiu prywatnym też dużo się dzieje i już sama nie mam czasu na zaglądanie na wątki innych psiaków, nie jeżdzę teraz już do przytuliska, bazarki naszych psiaków niewiele osób podrzuca z wolontariuszy, a kasa coraz bardziej potrzebna. Max ma na moim FB cały album z opisem i wrzuciłam też jego najnowsze zdjęcia - kilkanaście osób udostępniło - może ktoś wypatrzy....
Paula ja się Tobie nie dziwię - masz dom, dzieci, pracę i tyle zwierzaków na utrzymaniu i doglądaniu - więc jak najbardziej Cię rozumiem i podziwiam że dajesz radę to wszystko ogarniać

Edited by kejciu
Posted

[quote name='bric-a-brac']Kasia, Ania mi proponowała na PW jakieś fanty... Ja nie wzięłam... no nie mogę teraz ani czasowo, ani jeśli chodzi o rodzaj rzeczy :oops: W razie czego możesz przygarnąć fanty.[/QUOTE]

Fanty od Ani wystawiłam już na drugim bazarku - ale ogólnie na znajdki - ale masę fantów Ania dała i ja już je przechwyciłam bo dziewczyna mi do pracy przywiozła

Posted

Jestem, jestem :)
Dzisiaj na chwilę, jutro wieczorem jak wrócę z pracy zmienię tytuł i rozliczenie zgodnie z Waszymi propozycjami.

Kejciu, ja mam jeszcze inne fanty- nie jestem w stanie wystawić teraz bazarku- ale mogę zrobić zdjęcia , opisać rzeczy i wysłać paczkę fantów kurierem jeśli ktoś podejmie się ich wystawienia :)

Mam ubrania, książki i jakieś "duperele" typu figurki, pudełeczka itp :)
A w starym mieszkaniu znów ubrania, książki płyty, itp a więc fantów jeszcze mam :)

Posted (edited)

na wątku cisza, ale dzwoniła do mnie p.Jola,że dostaje niemiłe (delikatnie mówiąc) telefony dotyczące sytuacji Maxa. Może ja nie napisałam dokładnie o co chodzi, może pisałam poniesiona emocjami, może niektórzy źle odebrali. Tak czy inaczej muszę sprostować co napisałam nie jest tak,że p.Jola bagatelizuje sprawę, i że "zwaliła" mi psa na głowę i się nim nie interesuje. P.Jola jest bardzo dobrym człowiekiem i los zwierząt (wszystkich) nie jest jej obojętny. Często nas odwiedza i pomaga jak może. Niestety ma wiele zwierząt na utrzymaniu, kilka z nich ciężko chorych,które wymagają kosztownego leczenia. Chodziło mi tylko o to, że ten konkretny pies, który ma wątek na dogo założony nie bez powodu nie ma na "swoim" koncie żadnych środków. Wpłaty na konto stowarzyszenia są często wpłacane na konkretnego psa i p.Jola choćby chciała nie może tych pieniędzy przeznaczyć na innego psa. Długi w lecznicach na fundację są ogromne, więc nie dziwmy się, że p.Joli nie stać na hotel, kiedy czasem ciężko jest kupić karmę dla takiej ilości zwierząt. Chciałam tylko, aby coś na dogo się ruszyło, aby więcej osób zajrzało i wykazało zainteresowanie, że może ktoś postara się zrobić np. bazarek, porozsyła zaproszenia na wątek, czy wspomoże tego konkretnego psa. Na dogo jest wiele psów fundacyjnych, na które się zbiera pieniądze, które też mają długi i nikt nie ma pretensji do fundacji, że pies ma dług, tylko dogomaniacy wspólnymi siłami starają się pomóc psu, a nie szukają winnego. Psy i koty znajdkowe były u mnie umieszczane za moją zgodą nikt mi ich nie wciskał na siłę. Chciałam pomóc/odciążyć p. Jolę choć w niewielkim stopniu i dlatego brałam te zwierzaki, a nie po to by zrobić jej długi. Miałam nadzieję, że wspólnymi siłami na dogomani, gdzie zbiera się wiele osób którym los psa nie jest obojętny uda się zebrać pieniążki na utrzymanie Maxa. Chcę jeszcze raz podkreślić, że nie mam do nikogo pretensji, a p. Jola jest wspaniałą osobą, bo to ona Maxowi uratowała życie i dzięki niej Max ma szansę na lepsze życie.
Dodam tylko jeszcze, że ja z "kieszeni" p. Joli (znając sytuację fundacji) nie wezmę za hotel ani złotówki. Chciałam pomóc, a nie dokładać problemów. Na dogo jest wiele osób i wspólnymi naszymi siłami moglibyśmy pomóc temu psu.

Edited by paula82
Posted

ciekawa jestem czy taka osoba która do p. Joli zadzwoniła - chociaż zlotówką wsparła Fundację lub Maksa....

Ale krzykaczami nie ma co się przejmować...dużo mówią nic nie robią....
Paula spróbujemy wesprzeć Maksia

Aniu zaraz do Ciebie piszę na pw - przejmę fanty i zrobię bazarek dla Maksa

Posted

jeszcze nie. Ja co prawda jestem w szpitalu z dzieckiem, ale TŻ w domu to by odebrał. Może kurier wziął, a przywiezie jutro rano. Tak, czy tak pewnie dotrze, jak tylko się dowiem dam znać.

Posted

[quote name='Annaa4']rozliczenie:
stałe deklaracje mega 1 od 08.2012 (20zł płacone co dwa miesiące) wpłacone VIII/IX, X/XI, XII/I
pobyt u Pauli 200zł za miesiąc (bez karmy)

Maj 2012
DT maj nieopłacone
Stan konta na 31.05 0zł (dług za DT na koniec maja -200zł)

Czerwiec 2012
+70zł z bazarku wpłynęło 12.06 http://www.dogomania.pl/forum/threads/227787-zakończony-rozliczam-Avon-dla-Kaktusa-10-06-2012
+45zł z bazarku wpłynęło 22.06 http://www.dogomania.pl/forum/threads/227442-Dla-znajdkowych-psiaków-i-psów-z-Gorzyw-trakcie-rozliczania
-115zł na konto Pauli za czerwiec (zabrakło 85zł)
Stan konta na 31.06 0zł (dług za DT na koniec czerwca -285zł)

LIPIEC 2012
DT maj nieopłacone
Stan konta na 29.07 0zł (dług za DT na koniec lipca -485zł)

Sierpień 2012
+118,5zł z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/230048-Zakończony-rozliczamy-KOSMETYCZNY-bazarek-Kaktusa-!-do-10-08 wpłynęło 21.08
+ 217zł z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/229969-Zakończony-rozliczam-Maskotki-książki-ubrania-Kaktus-Znajdki-9-08 wpłynęło 24.08
+20zł deklaracja stała od mega1 za sierpień i wrzesień wpłynęło 24.08
-200 DT czerwiec
-155,5 DT spłata zadłużenia
Stan konta na 25.08 0zł (dług za DT na koniec sierpnia -329,50zł)

Wrzesień 2012
DT maj nieopłacone
Stan konta na 31.09 0zł (dług za DT na koniec września -529,50zł)

Październik 2012
+20zł deklaracja stała od mega1 za październik i listopad wpłynęło 29.10
+50zł od bric zakup zasłonek od Pauli, pieniądze zostały przekazane bezpośrednio na konto pauli

-70zł DT październik (zabrakło 130zł)
Stan konta na 30.10 0zł (dług za DT na koniec października -659,50zł)

Listopad 2012
+30,5zł Z bazarku: http://www.dogomania.pl/forum/thread...-Kaktusa-30-11
-30,50zł DT listopad (zabrakło 169,50zł)
Stan konta na 30.11 0zł (dług za DT na koniec listopada -829zł)

Grudzień
2012
+ 96zł z bazarkuhttp://www.dogomania.pl/forum/threads/236955-Znowu-książki-Maksio-znajdkowy-zbiera-na-michę!-do-14-12
+ 20zł deklaracja stała mega1 za grudzień i styczeń wpłynęło 19.12
-116zł DT grudzień (zabrakło 84zł)
Stan konta na 31.12 0zł (dług za DT na koniec grudnia -913zł)

Zmieniłam dzieki Bric za pomoc :)
Nie wiem czemu wszystko mi się pokreśla może ktoś pomoże ??

Posted

[quote name='Annaa4']Zmieniłam dzieki Bric za pomoc :)
Nie wiem czemu wszystko mi się pokreśla może ktoś pomoże ??

a zaznacz cały tekst i kliknij na tę literkę do podkreślania ;) czasem też mi się tak robi ;)

Posted

Aniu, wejdź w edycję postu rozliczeniowego, skopiuj wszystko (najlepiej ctrl+a, a potem usuń).
A potem wklej to, co tu niżej zrobiłam :lol:
Był bałagan straszny w znacznikach html, przy kopiowaniu coś się pomerdało pewnie ;)

rozliczenie:
stałe deklaracje mega 1 od 08.2012 (20zł płacone co dwa miesiące) wpłacone VIII/IX, X/XI, XII/I
pobyt u Pauli 200zł za miesiąc (bez karmy)

Maj 2012
DT maj nieopłacone
Stan konta na 31.05 0zł (dług za DT na koniec maja -200zł)

Czerwiec 2012
+70zł z bazarku wpłynęło 12.06 http://www.dogomania.pl/forum/threads/227787-zakończony-rozliczam-Avon-dla-Kaktusa-10-06-2012
+45zł z bazarku wpłynęło 22.06 http://www.dogomania.pl/forum/threads/227442-Dla-znajdkowych-psiaków-i-psów-z-Gorzyw-trakcie-rozliczania
-115zł na konto Pauli za czerwiec (zabrakło 85zł)
Stan konta na 31.06 0zł (dług za DT na koniec czerwca -285zł)

Lipiec 2012
DT maj nieopłacone
Stan konta na 29.07 0zł (dług za DT na koniec lipca -485zł)

Sierpień 2012
+118,5zł z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/230048-Zakończony-rozliczamy-KOSMETYCZNY-bazarek-Kaktusa-!-do-10-08 wpłynęło 21.08
+ 217zł z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/229969-Zakończony-rozliczam-Maskotki-książki-ubrania-Kaktus-Znajdki-9-08 wpłynęło 24.08
+20zł deklaracja stała od mega1 za sierpień i wrzesień wpłynęło 24.08
-200 DT czerwiec
-155,5 DT spłata zadłużenia
Stan konta na 25.08 0zł (dług za DT na koniec sierpnia -329,50zł)

Wrzesień 2012

DT maj nieopłacone
Stan konta na 31.09 0zł (dług za DT na koniec września -529,50zł)

Październik 2012
+20zł deklaracja stała od mega1 za październik i listopad wpłynęło 29.10
+50zł od bric zakup zasłonek od Pauli, pieniądze zostały przekazane bezpośrednio na konto pauli
-70zł DT październik (zabrakło 130zł)
Stan konta na 30.10 0zł (dług za DT na koniec października -659,50zł)

Listopad 2012
+30,5zł Z bazarku:http://www.dogomania.pl/forum/thread...-Kaktusa-30-11
-30,50zł DT listopad (zabrakło 169,50zł)
Stan konta na 30.11 0zł (dług za DT na koniec listopada -829zł)

Grudzień 2012
+ 96zł z bazarkuhttp://www.dogomania.pl/forum/threads/236955-Znowu-książki-Maksio-znajdkowy-zbiera-na-michę!-do-14-12
+ 20zł deklaracja stała mega1 za grudzień i styczeń wpłynęło 19.12
-116zł DT grudzień (zabrakło 84zł)
Stan konta na 31.12 0zł (dług za DT na koniec grudnia -913zł)

Posted

[quote name='Aleksandra95']a zaznacz cały tekst i kliknij na tę literkę do podkreślania ;) czasem też mi się tak robi ;)[/QUOTE]

hehe to zrobiłam już dawno, spróbuje jeszcze sposobem bric ale już w weekend :)