Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 885
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Witam kochane, a zarazem biedne staruszki. Oby tylko do końca swoich psich lat nie zostały w schronie. One pewnie przeżyły straszny szok, nie wiedzą do końca dlaczego znalazły się w takim miejscu, a nikt im tego nie przetłumaczy.. :([/QUOTE]

:(:(:(

Zaglądam do sunieczek...

Posted

tekst jest bardzo dobry, chyba sama nie wiedziałaś ,że masz talent :)
no to będziemy próbować same.. może się uda.. nie chyba trzeba myśleć... Musi się udać!!!
to jeszcze potrzebujemy dwa teksty do ogłoszeń, czy dobrze myślę ?...

Posted

nijak pomóc nie mogę :/
ewentualnie mogę zrobić ulotki
można wydrukować i porozwieszać gdzieś w okolicy ,może ktoś dziewczyny wypatrzy

Posted

Dostałam pw .Boze zawsze ogromnie mi żal własnie takich osieroconych .....
Czy one mieszkały razem? bo nie czytałam wszystkiego .
Czy to dobry schron tam gdzie są ?

Posted

[quote name='fochu']nijak pomóc nie mogę :/
ewentualnie mogę zrobić ulotki
można wydrukować i porozwieszać gdzieś w okolicy ,może ktoś dziewczyny wypatrzy[/QUOTE]

Wydaje mi się, że ulotki to bardzo fajny pomysł. :) Byłabym Ci ogromnie wdzięczna, gdybyś się tym zajęła. :)

Posted

[quote name='funia']Dostałam pw .Boze zawsze ogromnie mi żal własnie takich osieroconych .....
Czy one mieszkały razem? bo nie czytałam wszystkiego .
Czy to dobry schron tam gdzie są ?[/QUOTE]

Sunie przez całe życie mieszkały razem. Do schronu trafiły z powodu śmierci właściciela.. :(
Jeśli chodzi o standardy to jesteśmy jednym z lepszych schronisk w Polsce. :) Psiaki mają u nas lepiej niż u niektórych w domu. :) A Lilka i Kulka to już w szczególności. Całe dnie biegają luzem. Do dyspozycji mają cały teren schroniska. Są strasznie grzeczne. Kiedy przechodzą koło innych kojcy praktycznie żaden pies na nie nie reaguje. :)

[quote name='funia']Jaka to częsć Polski bo nie kojarze za nic miejscowości schronu .[/QUOTE]

Schronisko znajduje się w Dalabuszkach, koło Gostynia w woj. wielkopolskim. 30km od Leszna i 70km do Poznania. :)

Posted

[quote name='Basieńka1997']Wydaje mi się, że ulotki to bardzo fajny pomysł. :) Byłabym Ci ogromnie wdzięczna, gdybyś się tym zajęła. :)[/QUOTE]
to proszę pierwszą ulotkę dla Lilki
[IMG][URL="http://imageshack.us/photo/my-images/266/lilkaz.jpg/"][IMG]http://img266.imageshack.us/img266/3624/lilkaz.jpg[/IMG][/URL]

pewnie mod wywali bo za duży rozmiar więc podam jeszcze link do str gdzie jest ulotka [URL]http://imageshack.us/photo/my-images/266/lilkaz.jpg/[/URL]

jak będzie reszta tekstów to zrobię resztę ulotek,bo niestety w pisaniu to ja noga jestem ;)

Posted

witajcie
nie doczytałam - czy one sa wysterylizowane?
a czy cos o stosunku do kotów możecie powiedzieć?
i jeszcze - czy one wcześniej mieszkały w bloku czy zawsze w domu albo na dworze?

Posted

[quote name='Yorija']witajcie
i jeszcze - czy one wcześniej mieszkały w bloku czy zawsze w domu albo na dworze?[/QUOTE]
To trzeba dopisać - ważne! ale po za tym... Suuuper!
tylko ...czekać na telefon :kciuki:

Posted

Zrobiłam juz ogłoszenie dla Lenki :) Komu przesłać na emial, bo tutaj nie potrafię go wstawić :) Tekst w ogłoszeniu jest krótki zwięzły i na temat. Jeśli czegoś bedzie brakować to powiedzcie. Tylko niech któraś z cioć wstawi go tutaj :D
Jeszcze została mi kulka, tylko nie wiem z jakim tekstem ją opisać. Myśle, ze coś zdziałam, ale nie obiecuje :P

Posted

[B]Wymyśliłam dla Kulki coś takiego:
[CENTER][FONT=times new roman][COLOR=#800080]
[/COLOR][/FONT][SIZE=5][COLOR=#800080][FONT=times new roman]Jestem czarna,zwykła no i mała,
Jestem również nieco stara.[/FONT]

[FONT=times new roman]10 lat mam już za sobą,
chcę żyć dalej właśnie z Tobą.

Mój Pan zmarł i jestem w schronie,
moja miłość w kratach tonie.

Ciągle myślę o tym skrycie,
mogę tutaj stracić życie...

Jednak czekam na ten dzień,
w którym TY pojawisz się.

Zechcesz zabrać mnie do domu,
i nie oddać już nikomu![/FONT][/COLOR]
[/SIZE]

[/CENTER]
[/B][CENTER][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/781/img54281670.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

fochu, ulotka jest po prostu prześliczna! :loveu:

[quote name='Yorija']witajcie
i jeszcze - czy one wcześniej mieszkały w bloku czy zawsze w domu albo na dworze?[/QUOTE]

Żadna z suni nie jest jeszcze wysterylizowana, ale przed adopcją zabieg na pewno zostanie wykonany. :) Jest to zawarte w umowie adopcyjnej.
Jeśli chodzi o stosunek do kotów, to wydaje mi się, że z Kulką i Lilką nie powinno być żadnego problemu, ale jutro dla pewności jeszcze to sprawdzę. Nie wiem natomiast jak będzie z Lenką.. :( Niestety, w schronisku sunia coraz bardziej "dziczeje".. :( Dziś, kiedy głaskałam ją przez kraty zaczęła na mnie powarkiwać i sobie poszła.. :(
Z tego co się orientuje sunie mieszkały na podwórku na wsi, ale były bardzo dobrze traktowane. Przez pierwsze dni w schronie nie chciały nic jeść z tęsknoty za Panem.. :( Jednak, mimo, że były psiakami podwórkowymi w schroniskowym budynku są bardzo grzeczne i świetnie zachowują czystość. :)

[quote name='Ewelinaaa']Zrobiłam juz ogłoszenie dla Lenki :) Komu przesłać na emial, bo tutaj nie potrafię go wstawić :) Tekst w ogłoszeniu jest krótki zwięzły i na temat. Jeśli czegoś bedzie brakować to powiedzcie. Tylko niech któraś z cioć wstawi go tutaj :D
Jeszcze została mi kulka, tylko nie wiem z jakim tekstem ją opisać. Myśle, ze coś zdziałam, ale nie obiecuje :P[/QUOTE]

Bardzo Ci dziękuję za napisanie tekstu do ogłoszeń! :loveu: Możesz go przesłać do mnie na maila. :) Oto on: [email][email protected][/email] :)

Posted

[quote name='Ewelinaaa'][B]Wymyśliłam dla Kulki coś takiego:
[CENTER][FONT=times new roman][COLOR=#800080]
[/COLOR][/FONT][SIZE=5][COLOR=#800080][FONT=times new roman]Jestem czarna,zwykła no i mała,
Jestem również nieco stara.[/FONT]

[FONT=times new roman]10 lat mam już za sobą,
chcę żyć dalej właśnie z Tobą.

Mój Pan zmarł i jestem w schronie,
moja miłość w kratach tonie.

Ciągle myślę o tym skrycie,
mogę tutaj stracić życie...

Jednak czekam na ten dzień,
w którym TY pojawisz się.

Zechcesz zabrać mnie do domu,
i nie oddać już nikomu![/FONT][/COLOR]
[/SIZE]

[/CENTER]
[/B][CENTER][IMG]http://img20.imageshack.us/img20/781/img54281670.jpg[/IMG]
[/CENTER]
[/QUOTE]

Jejku! Strasznie podoba mi się ten tekst! :loveu: Jutro pochwalę się nim wszystkim w schronisku! :) Gdzie Ty nauczyłaś się tak pisać!? :) Też tak chcę.. :(

Posted

Tekst wspaniały ,zdjęcie cudne !!!!!!!!!!Boze własnie ją bym wzięła gdybym tylko mogła .Nie dawno odeszła za TM staruszka która była u mnie na BDT .Ale w tej chwili nie moge wziąc kolejnego .
Będę szeptać do góry o wspaniały dom dla niej .Bede swoja droga rozpytywac gdzie się da.
Kuleńka kochana .Kocham ja na odległośc .

Posted

[quote name='funia']Tekst wspaniały ,zdjęcie cudne !!!!!!!!!!Boze własnie ją bym wzięła gdybym tylko mogła .Nie dawno odeszła za TM staruszka która była u mnie na BDT .Ale w tej chwili nie moge wziąc kolejnego .
Będę szeptać do góry o wspaniały dom dla niej .Bede swoja droga rozpytywac gdzie się da.
Kuleńka kochana .Kocham ja na odległośc .[/QUOTE]

Bardzo się cieszę, że Kuleczka aż tak się spodobała! :) Byłoby cudne, gdyby udało Ci się znaleźć domek dla niej. :) A z doświadczenia wiem, że takie miłości do psiaka bardzo w tym pomagają. :)

[quote name='Ewelinaaa']Jak mam dobry dzień i wenę twórczą to właśnie mi tak wychodzi :D:D:D:D[/QUOTE]

Więc, życzę Ci tak wspaniałej weny jak najczęściej! :)

[quote name='funia']To wspaniale .ze sa takie schrony .Ja zostałam wyrzucona ze swojego z Zamościa jako niewygodna .....
Macie jakąs stronę internetową ?[/QUOTE]

Strona internetowa naszego stowarzyszenia nie jest za ciekawa.. :(
[URL]http://www.stowarzyszenienoe.pl/[/URL]

Fotoblog jest za to świetny. :)
[URL]http://atelier18.home.pl/wordpress_ola/[/URL]

Posted

Jeśli potrzebujecie dla innego psiaka taki wierszyk to postaram sie coś wymyslić :) Doszedł do ciebie email z ogłoszeniem, bo własnie wysłałam? :)
To ogłoszenie nie jest chyba zbyt atrakcyjne... ;)

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Jeśli potrzebujecie dla innego psiaka taki wierszyk to postaram sie coś wymyslić :) Doszedł do ciebie email z ogłoszeniem, bo własnie wysłałam? :)
To ogłoszenie nie jest chyba zbyt atrakcyjne... ;)[/QUOTE]

Wiadomość doszła, ale, niestety nie mogę otworzyć załącznika z tekstem ogłoszenia.. :( Może gdyby inna ciocia podała swój e-mail, to by się udało? :)