Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak będziemy razem to zawsze... tak po troszeczkę.. i ta pomoc będzie :)..z tymi tekstami do ogłoszeń to trzeba popytać ..cioteczek .. może u nas na jamniczym ogólnym - spróbujemy :)

• Replies 885
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='anica']jak będziemy razem to zawsze... tak po troszeczkę.. i ta pomoc będzie :)..z tymi tekstami do ogłoszeń to trzeba popytać ..cioteczek .. może u nas na jamniczym ogólnym - spróbujemy :)[/QUOTE]

anica, ja za Tobą z jamniczego właśnie się przyciągnęłam...nie wiem tylko poco,
bo pomóc realnie nie mogę:( ale będę zaglądać i dużo dobrej energii dziewczynkom przesyłać;)

Posted

świetnie ,że jesteś :)
ta dobra energia właśnie potrzebna :) wszystkie w jakiś sposób pomagamy... będąc też :)
a nieraz w odpowiednim momencie może wydarzy się cud.. i ktoś ze znajomych zapyta o psiaka ?... ważne ,że Jesteś :)

Posted

Zaglądam do Dziewczynek i zapewniam o swojej pamięci!!!
Wyjeżdżam na kilka dni (nie wiem, jak to będzie z dostępem do netu, pewnie tak, ale w bardzo okrojonym czasie), więc proszę o usprawiedliwienie:)
Przytulam więc dziewczynki na kilka dni na zapas i posyłam najcieplejsze całuski:buzi::buzi::buzi:!!!

Posted

Bardzo Wam cioteczki dziękuję za obecność! :loveu: Strasznie się cieszę, że tak często zaglądacie do psinek! :) Za chwilkę napiszę do jednej cioteczki w sprawie tekstów do ogłoszeń. Miejmy nadzieję, że będzie miała troszkę wolnego czasu i sklei coś ładnego. :)

Posted

Witajcie cioteczki! :) Widziałam się dzisiaj z dziewczynkami. :) Lilka i Kulka biegały luzem. Lila nawet za piłeczkami ganiała. :) Lenka niestety siedziała w kojcu. Nieznośnica nie bardzo toleruje inne sunie.. :(

Posted

[quote name='(:Buńka:)']Witam 3 starowinki:) Piękne babeczki;) Postaram się zaglądać jak najczęściej i jutro porozsyłam wątek.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję! :loveu: Buńko jesteś wielka! :loveu:

Posted

Zdaję sobie z tego sprawę.. :( Ja niestety będę mogła je poogłaszać dopiero pod koniec tygodnia.. Mam naprawdę sporo nauki.. Więc gdyby któraś z cioteczek miała wcześniej troszkę wolnego czasu bardzo proszę o zrobienie chociaż kilku ogłoszeń na tych najpopularniejszych portalach! Byłabym naprawdę ogromnie wdzięczna. :)

Posted (edited)

już się chyba pokończyły .. trzeba napisać tekst do ogłoszeń.. szukałam pomocy ,ale na razie wszyscy zajęci... bardzo dużo bid , którym trzeba pomóc :shake: ogłoszenia chyba najlepiej gdyby były dla każdej z osobna.. albo jeśli nie znajdziemy nikogo do napisania tekstu to... mały .. malusi plagiat:oops: trochę trzeba by pozmieniać ... no nie wiem... czy tak się robi ? ale jak się przyznaję to może nie jest to... takie wielkie przestępstwo :oops:
[LIST]
[*][INDENT]

[SIZE=3][B]Bruno: śliczny jamnik-dziadziuś uda się z Tobą na emeryturę[/B]

Bruno to około 10-letni uroczy jamnik. Ma 23 cm w kłębie i waży 10,5 kg. Starość nie radość, a w psim świecie już na pewno, bo często zdarza się, że kiedy piesek się zestarzeje, ludzie wolą sobie kupić nowego, młodszego, który szybciej biega i chętniej się bawi. Zapewne taki właśnie los spotkał Bruna, a szkoda, bo to naprawdę uroczy psiak! Niechciany, niekochany, bezdomny, trafił do naszego schroniska.

Na spacerze z wolontariuszami był dopiero raz, paróweczki jadł chętnie, na początku uczestniczył nawet w szkoleniu, jest spokojny i skupiony, ale widać, że bardzo się stresuje. Bruno boi się gwałtownych ruchów, dotyku. Po chwili ze swoją opiekunką oswoił się jednak i bez problemu można go było zabrać na ręce, pogłaskać, dotknąć. Nie zaczepiał innych psów. Nie był skory do zabawy, to spokojny, starszy piesek, który powinien leżeć na kolanach opiekuna w domu a nie na mokrych deskach w schronisku.

Bruno jest bardzo ładnym jamnikiem, przepisowo długi, ma piękną mordkę, bardzo ładnie się prezentuje, bez wątpienia jest to jeden z ładniejszych jamników, które przewinęły się przez schronisko. Byłby idealny dla osoby starszej, gdyż nie potrzebuje już dużo ruchu, jest spokojny, mógłby ze swoim nowym panem lub panią siedzieć w fotelu i oglądać telewizję, a od czasu do czasu zabrać na spacer do parku. Bez wątpienia będzie wiernym i wspaniałym przyjacielem do końca swoich dni.

Starszym pieskom bardzo trudno jest znaleźć dom, niestety zdarza się, że nigdy go nie znajdują i odchodzą za Tęczowy Most samotnie, na zimnych, mokrych deskach schroniskowego boksu. A przecież kochają tak samo mocno jak ich młodsi koledzy (o ile nie bardziej, doświadczone trudami życia), zazwyczaj też mniej rozrabiają i nie ciągną na smyczy. Jedyne czego pragną to ciepłego kącika i ludzkiej miłości - bardzo chcielibyśmy by Bruno jeszcze zdążył jej zaznać. Może właśnie Ty zechcesz go adoptować i uczynić swoim przyjacielem?

Pamiętaj: decydując się na pieska, bądź odpowiedzialny; zwierzę nie jest zabawką, którą można chwilę się pobawić i odstawić w kąt! W sprawie adopcji prosimy dzwonić.[/SIZE]...
[/INDENT]

[*]

[/LIST]
Cel - uświęca środki !!! chyba tak to było....

Edited by anica
Posted

[B]Lilka: śliczna sunia- staruszka uda się z Tobą na emeryturę![/B]

Lilka to około 10-letnia urocza sunia. Do schroniska, razem z dwoma innymi psiakami, trafiła w wyniku śmierci poprzedniego właściciela. Starość nie radość, a w psim świecie już na pewno, bo jak tak może być, że przez całe życie bezgranicznie kochana, w jednej chwili ląduje w schronisku. Właśnie los spotkał Lilkę, a szkoda, bo to naprawdę uroczy psiak! Niechciana, niekochana, bezdomna, niedługo zgaśnie w gostyńskim schronisku.

Na spacerze z wolontariuszami jest bardzo grzeczna. Puszczona luzem potrafi się nieco oddalić, ale zawsze wraca na zawołanie. Lilka na początku bała się człowieka, jego dotyku. Po kilku dniach oswoiła się jednak i bez problemu można ją zabrać na ręce, pogłaskać, dotknąć. Nie zaczepia innych psów. Nie jest zbyt skora do zabawy, ale od czasu do czasu nie pogardzi zabawą z piłeczką. Jest spokojną, starsza sunią, która powinna leżeć na kolanach opiekuna w domu a nie na mokrych deskach w schronisku.

Lilka jest bardzo ładnym psiakiem, ma piękną mordkę, bardzo ładnie się prezentuje, bez wątpienia jest to jedna z ładniejszych suczek, które przewinęły się przez schronisko. Byłaby idealna dla osoby starszej, gdyż nie potrzebuje już dużo ruchu, jest spokojna, mogłaby ze swoim nowym panem lub panią siedzieć w fotelu i oglądać telewizję, a od czasu do czasu zabrać na spacer do parku. Bez wątpienia będzie wiernym i wspaniałym przyjacielem do końca swoich dni.

Starszym pieskom bardzo trudno jest znaleźć dom, niestety zdarza się, że nigdy go nie znajdują i odchodzą za Tęczowy Most samotnie, na zimnych, mokrych deskach schroniskowego boksu. A przecież kochają tak samo mocno jak ich młodsi koledzy (o ile nie bardziej, doświadczone trudami życia), zazwyczaj też mniej rozrabiają i nie ciągną na smyczy. Jedyne czego pragną to ciepłego kącika i ludzkiej miłości - bardzo chcielibyśmy by Lilka jeszcze zdążyła jej zaznać. Może właśnie Ty zechcesz ją adoptować i uczynić swoim przyjacielem?

Pamiętaj: decydując się na pieska, bądź odpowiedzialny; zwierzę nie jest zabawką, którą można chwilę się pobawić i odstawić w kąt! W sprawie adopcji proszę dzwonić- 605376327 (po 16.00) lub pisać: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Udało mi się skleić coś takiego. :)

Posted

Witam kochane, a zarazem biedne staruszki. Oby tylko do końca swoich psich lat nie zostały w schronie. One pewnie przeżyły straszny szok, nie wiedzą do końca dlaczego znalazły się w takim miejscu, a nikt im tego nie przetłumaczy.. :(
Aż serduszko ściska jak widzi sie takie bezbronne mordki :(