Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 598
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dokładnie, to pani powiedziała, że ona nie podpisze umowy na 14 lat. Znaczy się, że jak się kolor znudzi, to trzeba wymienić. Kobieta około 40stki....................................

Posted

A Marek tak się przywiązał do Noe, że wkońcu do mnie nie przyjechała ;)
Jest u niego,
Pewnie jutro ją weźmiemy do nas, do Luneczki w odwiedziny :D

Posted

panią koniecznie na czarne kwiatki wrzućcie. wiadomo, ze każdy będzie umowy wymagał, ale po co tracić czas na ludzi, którzy sprawiają dobre wrażenie.

a szczeniaczka, którą baba na moim osiedlu chciała oddać, bo "pilnie dziś wyjeżdża za granicę", została znaleziona na działkach... sąsiad wziął na przetrzymanie i dziecko już ma dom, a babkę namierzyliśmy, wiemy, gdzie mieszka, niedługo będziemy mieć komplet informacji.

Posted

( Ludwa przesylał Ci na e-maila dzieło znajomej Niger (Beaty), plakat Bolero i Twist, takie coś co my drukujemy w rozmiarze A4 i wieszamy gdzie sie da, jak możesz to zamieść przy wątku, bo my nie umiemy niestety :) )

Posted

Szczeniaka wywalić na działki... ręce opadają. Dobrze, że znacie dane. Tylko zastanawiam się co w takiej sytuacji dalej?
Czy sama rozmowa 'do słuchu' zapobiegnie takiej sytuacji w przyszłości? Czy ludzie nauczą się, że psa nie bierze się bo fajny i nie oddaje kiedy zbędny. Czy mandat byłby jakimś rozwiązaniem? Czy nie zaowocuje to tym, że następnym razem zamiast szukać po ludziach opieki dla psa, którego chcą się pozbyć, to zrobią to po cichaczu?

Długo byłam wolontariuszką w pogotowiu opiekuńczym i naprawdę sceny są identyczne. Rodzic jest ukochany, choćby pił, bił, zaniedbywał, wyzywał i Bóg wie co jeszcze. Dzieci identycznie jak psy, kochają bezwzględnie opiekunów, choćby byli ich oprawcami.

Szokujące podejście Państwa, którzy stwierdzili, że Frodo był na okresie próbnym u nich. Jak można dopuścić myśl o jakiś w ogóle próbach.
Pamiętam, że nim dostałam Stasię to byłam nieźle przemaglowana przez fundację pytaniami czy będzie mnie stać na jedzenie dla niej, co jak zachoruje, jak się zachowamy w tej czy innej sytuacji itp. Ale w sumie prawdę mówiłam i najważniejsze dla nas było szczęścia z faktu, że Stasia trafiła w końcu do nas, że to nam zaufano, że to nas wybrano. To było wyróżnienie i zaszczyt opiekować się Stasią.
Szok, że ci ludzie tego nie potrafili dostrzec ani docenić zaufania jakim zostali obdarzeni. Stało tak dlatego, że ich "kandydaturę" poparł Marek, zaświadczył za nich.

Po takich akcjach jeszcze bardziej człowiek sobie uświadamia jak umowy adopcyjne są ważne, wizyty przed i po adopcyjne bo nie chodzi o to aby psa wypchnąć, tylko zapewnić mu dom na całe jego życie oby jak najdłuższe, najszczęśliwsze i godne.

Posted

Eiana ale Was to jakoś tak maglowałamm, bo ta Staśka była taka....wiesz jaka.... Wiele psóe kocham, większosć pamiętam i sporo przecież ściągnęłam sama od początku do końca. Ale Ona była WYJATKOWA, musiała też WYJĄTKOWO trafić

Posted

[quote name='nika_85']( Ludwa przesylał Ci na e-maila dzieło znajomej Niger (Beaty), plakat Bolero i Twist, takie coś co my drukujemy w rozmiarze A4 i wieszamy gdzie sie da, jak możesz to zamieść przy wątku, bo my nie umiemy niestety :) )[/QUOTE]

No i nie mogę zamieścić, bo jedt w pdfie a nie w jpg:(

Posted

[quote name='ludwa']Eiana ale Was to jakoś tak maglowałamm, bo ta Staśka była taka....wiesz jaka.... Wiele psóe kocham, większosć pamiętam i sporo przecież ściągnęłam sama od początku do końca. Ale Ona była WYJATKOWA, musiała też WYJĄTKOWO trafić[/QUOTE]

Wiem, Stasia była wyjątkowa. Dobrze robiłaś, że maglowałaś! To trochę jak z maturą, stres ale trzeba ją zdać i człowiek się cieszy, a nawet im trudniej było tym mile wspomina :)
Mam wrażenie, że tym ludziom tego magla zabrakło. Ale nie mam doświadczenia, tylko gdybam.

Posted

[quote name='ludwa']No i nie mogę zamieścić, bo jedt w pdfie a nie w jpg:([/QUOTE]

Ewa, prześlij do mnie - wstawię. Zrobię czary mary i będzie zdjęcie.

Posted

a może umiesz jeszcze takie czary-mary co by tam się pojawił nr konta i tytuł przelewu ??? bo chyba zabrakło...
no i jak już wykazujesz że masz różne moce... to zaczaruj te plakaty, żeby trafiły do odpowiednich ludzisków, a Ewie telefon nie przestawał dzwonić :)

Posted

[quote name='niger']dajcie znac czy sie udalo z ogloszeniami[/QUOTE]

Jeśli chodzi o mnie to wczoraj niczego nie rozkminiłam bo nie miałam czasu aby przysiąść :(

Posted

[quote name='Ekiana']Jeśli chodzi o mnie to wczoraj niczego nie rozkminiłam bo nie miałam czasu aby przysiąść :([/QUOTE]
- Niger chodzi o ogłoszenia w necie ;) Ekiana myślała że o to pytasz, bo pisała wcześniej że będzie działać przez weekend
a z plakatami to Ekiana da sobie radę, bo to czarownica jest ;) różne czary mary zna i wogóle, teraz jest na Dolnym Śląsku, ale pewnie raz dwa na jakieś miotle przyleci ;) Age lepiej trzymać i wykorzystać do następnych robótek (co by się nie zdenerwowała, że do poprawy ;) i nam niezniechęciła ) ;)

szabat czarownic... ;), a wogóle to jest tu jakiś szaman ?