ludwa Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Frodo ok. telefon zamilkł Podrzućcie chociaż bazarki, bo ja juz nie wiem co robić. Faktur też nie uzbieram na przysły miesiąc a potrzebuję 1200 na hotel za 3 psy..., bo przecież Viva jedzie do hotelu...A jak dojdzie jeszcze Noa, to palnę sobie w łeb i będzie po problemie Quote
nika_85 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Ludwa niestety tak szybko się nie uwonisz od tych bazarków- dzisiaj się widzimy :) mam nadzieje że samochód masz pusty ;) ja mam kolejne dwie siatki rzeczy + dwie siatki nakrętek, szwagierka też dzisiaj szykuje dla Ciebie rzeczy ;) ( mieszka trzy domy dalej) no i faktury odrazu Ci dam... tylko sie nie rozmyśl ;) Quote
ludwa Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Nie rozmyślę:) Marek w poniedziałek si ę wyprowadza. Noa ma czas do weekendu... Quote
ludwa Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 [h=6]Niestety sytuacja robi się nieciekawa. Noa ma czas do weekendu. Nie mamy co z nią zrobić. Dotychczasowy opiekun wyjeżdża w poniedziałek. Czy ktoś może pomóc w ogłaszaniu małej? Wczoraj był jeden mail z zapytaniem o Aliego ale też cisza. Ktoś pytał o Twista- też cisza. O te maluchy też było mnóstwo telefonów i tylko Frodo znalazł dom i to też przez znajomych. PROSZĘ O POMOC!!! NIE MAMY CO ZROBIĆ Z NOĄ[/h] Quote
sleepingbyday Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 zmieniłam tytuł, no bo co? cholera jasna, co robić???? Quote
Ekiana Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Próbuję już kolejny raz zrobić ogłoszenie szczeniakom na gumtree i mi wywala jako niezgodne z regulaminem. Co robić? To jest wkurzające bo psiaki nie mają ogłoszeń. Ostatnio przeczesywałam allegro od tak. Wpisałam imię jednej z suczek 4DogS - Florka i co mi wyskoczyło? Tylko książeczka dla dzieci. Ludzie nie adoptują bo częściowo też pewnie nie widzą o tych psach i o szczeniakach też. Błagam o pomoc w ogłoszeniach. Nie jestem w tym zbyt lotna. Napisałam taki tekst: tytuł: [FONT=Times New Roman]„Dwa szczeniaki do pilnej adopcji od 4DogS przy Fundacji Viva!”[/FONT] Grupa 4DogS działająca w ramach fundacji VIVA! Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt, poszukuje pilnie chętnych do adopcji szczeniąt rasy MIX ON. Pieski urodzone w wiejskiej stodole, uratowane od śmierci głodowej. Miot liczył 8 szczeniąt. W obecnej chwili pozostały 2 pieski do adopcji. Więcej informacji na temat szczeniąt oraz zdjęcia znajdują się na portalu Facebook. Można je odszukać po numerze: 283161438440165 (należy go wkleić w wyszukiwarkę portalu społecznościowego). Szczenięta przekazywane są za darmo. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz wizyta przed adopcyjna. Mail w sprawie: ludwa (orangutan) tlen.pl ______ Możecie się pośmiać z orangutana :) ale niektóre portale nie pozwalają na umieszczenie adresów mailowych w treści ogłoszenia, więc jest to jakiś wybieg, przyznacie, że małpa jest dość oklepana, a orangutan nie :) Poza tym postawiłam an prestiż fundacji, gdyż jest to coś co by ewentualnie wyróżniało ogłoszenie. Pooglądałam sobie ogłoszenia pieskowe różne i widzę, że są podobne, mnóstwo ludzi chce się pozbyć psów. Jako 4DogS przy Fundacji, być może ktoś zwróci szczególniejszą uwagę na szczeniaki. Klopot w tym, że nie jestem w stanie dodać tego ogłoszenia na gumtree. Bardzo prosze o pomoc. A tu zdjęcia (wybierajcie fotki piesków jakie chcecie, trochę ich jest, czy na fejsie czy tu, ale dodawajcie zawsze logo 4dogs) www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/ali-piesek-sos4dogs.jpg www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/noa-suczka-sos4dogs.jpg www.ekianet.eu/dog/wiejskie.pieski/sos4dogs.jpg Quote
ludwa Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Nie pisałabym że grupa itp, tylko samą treść o psiakach. Ludzie się boją, ze organiacje się czepiają, inaczej jest w trakcie rozmowy, bo trochę czujesz jakie ktoś ma nastawienie. Zostawiłabym, że około 4 miesięczne szczeniaki, w typie onka. Ładnie chodzą na smyczy, zaszczepione, odrobaczone, Zanoszą się na większe. Waqrunkiem podpisanie umowy i kontakt tel i @ ie wiem jak teraz jest z allegro, ale były wojny po zmianie ustawy, bo nie można było wystawiać żywych zwierząt. I aukcje były punktowane przez pseudohodowców, bo organizaje tępiły szczeniaczki po rodowodowych rodzicach a wzamian tamci wszelkie zwierzęta do adopcji Quote
Ekiana Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 (edited) acha, to nie wiedziałam, że to może wywoływać negatywne odczucia. Masz większe doświadczenie, ja miałam dobre intencje. To zaraz zmienię tekst aby ktoś kto chciałby zrobić ogłoszenie miał łatwiej i szybciej. P.S. Ale powiem szczerze, że nie pomyślałabym o tym bo na mnie robi wrażenie, że fundacja pomaga psom w sposób mniej lub bardziej zorganizowany, taki autorytet. Ale fakt, że pewnie ile ludzi na świecie tyle odczuć. Edited July 3, 2012 by Ekiana Quote
Ekiana Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 (edited) PILNIE POSZUKUJEMY chętnych do adopcji szczeniąt rasy MIX ON. Pieski urodzone w wiejskiej stodole, uratowane od śmierci głodowej. Miot liczył 8 szczeniąt. W obecnej chwili pozostały 2 pieski do adopcji. Szczeniaki w typie owczarka niemieckiego, mają 4 miesiące. Ładnie chodzą na smyczy. Są zaszczepione i odrobaczone. Więcej informacji na temat szczeniąt oraz zdjęcia znajdują się na portalu Facebook. Można je odszukać po numerze: 283161438440165 (należy go wkleić w wyszukiwarkę portalu społecznościowego). Szczenięta przekazywane są za darmo. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz wizyta przed adopcyjna. Mail w sprawie: ludwa (orangutan) tlen.pl tel: 501 588 482 Edited July 3, 2012 by Ekiana Prosimy o pomoc w ogłaszaniu!! Quote
ludwa Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Super:) Fundacje teraz różnie się kojarzą. Niestety niektóre działają na niekorzyść:( Dzięki:) Lecę nadrabiać zaległości w pracy Quote
ludwa Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Ci, którzy mogą, pewnie są zapsieni.... Eh, nie mam pomysłu zupełnie:( Quote
Ekiana Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Mam prośbę, czy możecie wkleić do pierwszego postu lin na Facebook szczeniaków? Link po niżej: http://www.facebook.com/events/283161438440165/ Quote
sleepingbyday Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 wklejone. nie wiem, co tu wykombinowac. czy odebrać Noę trzeba w piątek, czy w sobotę? Quote
ludwa Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Myślę, że można ją odebrać w niedzielę, no Marek bardzo ją lubi a w poniedziałek dopiero jedzie. Quote
sleepingbyday Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 to przynajminiej te dwa dni więcej. ale cholera , co z tego, co z tego? Quote
ludwa Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Zapraszam na męsko-damski bazarek http://www.dogomania.pl/forum/thread...8#post19331278 i dziecięcą zabawkę:smile: http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post19331177 Quote
Ekiana Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Cisza na wątku - taka sama cisza w telefonach? Denerwuje mnie brak ogłoszeń. Chcę w weekend, sobotę albo niedzielę, przysiedzieć i rozkminić o co w tym chodzi. Dlaczego mam problem ze wstawieniem ogłoszenia o szczeniakach. Rozmawiałam wczoraj z Markiem. Przywiązał się do suni bardzo. Szczególnie, że los jej taki niepewny. Nawet mu przechodzi przez głowę żeby ją zabrać ze sobą w miejsce pracy. Ale to bez sensu bo będzie pracował przy budowie jakiejś drogi. No bez sensu, ale nie o sens w sensie tu chodzi ;) Tylko o emocje i o to aby była ta pewność, że Noa ma bezpieczne stałe miejsce. To fajna sucz, Marek poświęca jej dużo serca i dobrze ją wychował. Trzeba ten dom stały znaleźć. Taki fajny, porządny, dobry, odpowiedzialny, na całe jej życie. No,ale to są życzenia, a telefon zdaje się milczy... Quote
ludwa Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Były telefony wczoraj o Aliego. Ale na razie milczą. Jeden nawet fajny ale prawdę pisząc próbowałam przekonać ich żeby wzięli dorosłego. Większość psów ma ogłoszenia. Jak przychodza mi powiadaomienia, to odświeżam. Dzisiaj Twist, Bolero, Koko i Dżambo pójdą z nowym tekstem i nowymi zdjęciami. Po weekendzie będą zdjęcia Vivy, więc też pójdą nowe pakiety. Wieczorem postaram się jeszcze Florkę opisać Noa na 3 dni pójdzie do Niki:)))) DZIĘKI:))) Od środy moja koleżanka ma jej dać dt. Będzie miała jakiegoś wystawowego teriera do towarzystwa i tosiaka:) Quote
Ekiana Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Super! Łukasz puścił zbiorowego maila z zapytaniem o td w pracy, do programistów i administratorów, ale nikt się nie zgłosił. Ech ci informatycy, dla komputera tymczas by się szybko znalazł :) Fajnie, że Noa będzie miała pieski do towarzystwa. Może ta zmiana i towarzystwo osłodzi jej trochę rozstanie najpierw z Frodo, teraz z Markiem. Szczeniaki adoptowane w pierwszej kolejności miały naprawdę farta. Szkoda, że Noa musi tyle przejść aby "zasłużyć" na dom. Quote
Recommended Posts