Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Norek na dzisiejszym spacerku pięknie szedł na smyczy (ale szliśmy polną drogą...), mam nadzieję, że z czasem po mieście też tak będzie chodził...

Aha - i dziś moja córka (prawie 2- letnia) zaczęła go na tym spacerku ciągać za ogon, Norek był przerażony, kulił się, po czym się odwrócił i polizał ją! Tak, że do dzieci to on naprawdę ma cierpliwość :)

Posted

Witajcie!
Dopiero wróciłam z pracy - szybki obiad i będziemy się pakować. Mam szelki i klatkę transportową - trochę obawiam się transportu dwóch psów na raz ale trzeba podejmować wyzwania! ;)

Posted

[quote name='mgro']Witajcie!
Dopiero wróciłam z pracy - szybki obiad i będziemy się pakować. Mam szelki i klatkę transportową - trochę obawiam się transportu dwóch psów na raz ale trzeba podejmować wyzwania! ;)[/QUOTE]
Psy na szczęście małe i niegroźne ;)

Posted

To małe psy także się nie zjedzą ;). Cudak ci powie wszystko co i jak z którym psem ;)
Mgro! Czekam na info jak dojechaliscie i czy psy zainteresowani odebrali ;).
Całuski dla Ciebie cioteczko!

Posted (edited)

Norek już w dt! :) jest mega zestresowany i chodzi za Nikola (3,5 roku) krok w krok. Miał kleszcza i ciotka magdola jeszcze bardziej zestresowana niż on, zrobiła mu operacje, pierwszy raz w życiu, ale mi sie ręce trzęsą....brrr, na razie zjadł kawałek paroweczki i napil sie wody...

Edited by magdola
Posted (edited)

Podróż fatalnie... Ze stresu wymiotowal biedak....:(
Zrobilam mu na gorąco zdjęcie jak sie klimatyzowali we trójkę na podłodze, ale to już jutro wkleje, bo nie mam siły laptopa odpalac....
I czekam na opinie Pati, jak z pracy wróci...;) Norka po prostu nie można niekochac...:loveu:

Edited by magdola
Posted

Wreszcie dotarłam do domu. Co do podróży to Psotka bardzo mile mnie zaskoczyła - przespała całą drogę tylko trzeba było ją miziać :) Troszkę przestraszyła się przy wysiadaniu z samochodu ale poza ty myślę, że szybko się zaaklimatyzuje.
Co do Norka to rzeczywiście strasznie przeżywał podróż - piszczał i zaślinił całą klatkę. Dobrze, że mieliśmy ten transporter, z którego nie mógł się uwolnić bo wyraźnie szukał drogi ucieczki. Biedaczysko... ale teraz będzie już lepiej mam nadzieję i nauczy się funkcjonować w miejskim środowisku. Na pewno podbije serca domowników bo jest naprawdę uroczy :)

Posted

Jestem już w domku , miałam napisać jutro , ale nie mogłam czekać .Norek jest super!!! , ale dzik niesamowity , hehe wlaśnie próbował sie wkomponować na łóżko.Niestety spacerek nie bardzo się udał ,trzeba było go znosić i wnosić na 3 piętro , no i nie załatwił swoich potrzeb , mam nadzieję ,że jutro będzie lepiej ,ale poza tym , super psinka ,nie odstępuję nas na krok , a Nikola zachwycona nim jest , dopiero niedawno zasnęła . To tak po troszku z moich krótkich obserwacji , lecę lulu i dziękuje za wszystko i za ślicznego pieska:multi:

Posted

Chłopak dziś zestresowany, tyle wrażeń to i z potrzebami fiz. problem.
Rano powinno być lepiej :) Bądźcie dla niego wyrozumiali. :)
Schody na pierwszy raz to też coś nowego, do nauczenia :) Ale da radę. Spróbujcie go jutro zachęcić do zejścia, wejścia na parówkę :) Zejdzie/wejdzie tak jeden raz, drugi i zapomni, że się schodów obawiał.
Fajnie, że Waszą córkę od razu tak polubił. :)
Trzymaj się Norku. :) Będzie wszystko super !

Posted

Ciekawe jak noc?...... Ale jak próbował wejść na łóżko, to ja już czuje, ze Pati na straconej pozycji......:diabloti: Moje tez kiedyś próbowały..... ;)

Posted

Na spacery najlepiej do jakiegoś parku/lasku (tam gdzie trawa, polne drogi) chodzić, jeśli jest w pobliżu, bo na ulicy zestresowany jest...

Trzymam kciuki za Was!

Posted (edited)

[quote name='Cudak']Na spacery najlepiej do jakiegoś parku/lasku (tam gdzie trawa, polne drogi) chodzić, jeśli jest w pobliżu, bo na ulicy zestresowany jest...

Trzymam kciuki za Was![/QUOTE]
Właśnie maja idealne warunki, bo na lewo do miasta a na prawo " pole" :)
Nowe info: Norek już był 2 razy na dworze i nic... Pije, pije, zjadł próbkę Rc alergenica i troszkę suchego w nocy. Na trawie sie wytarzal;) i kładzie sie w domu nie w kącie, ale na samym środku pokoju;) i ze nic go ruszyć nie można :cool3:. Podlizuje Patrycje, więc wydaje mi sie, ze już czuje sie lepiej. Co do załatwiania sie, to myśle, ze to jeszcze stres, zobaczymy potem jak wyjdzie razem z Nikola... Brzuch nie jest obrzmialy, więc chyba wszystko ok. Jak Pati sie ogarnia to napisze coś wiecej.

Edited by magdola
Posted

Witam , tak jak Magdola pisala problem z załatwianiem się jest , mimo ,że dziś już 2 razy chodziłam , w sumie z 2 godziny , nawet za nim szłam tak jak chciał , martwię się bo naprawdę dużo pił:placz:.Generalnie ze schodów na doł i z powrotem ładnie mi wchodził.Tylko te załatwianie się , zobaczymy jak wyjdą pozniej z Nikolą , mam nadzieję ,że cos z tego wyjdzie .Mam też pytanko czy posiadał by ktoś jakąś krótką szczotkę do czesania?