Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam , no niestet drzwi są do wymiany .Co do tego wątku o psie , no niestety probowaliśmy go wcześniej stosować ,ale nie zdało to rezultatu , a szkoda .Norek jest naprawdę wspaniałym psem , w domu jest super jak jesteśmy , jest bezproblemowy , problem następuję jak ja wychodzę , zaczyna piszczeć , a jak już nie ma nikogo , zaczyna się gryzienie drzwi , teraz zostala ostatnia warstwa , jak dla niego to na jeden raz ,zostają wówczas frontowe i tego się strasznie obawiam

Edited by pati1978
  • Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O kurcze! Za chwile będę w przytulisku, zapytam dziewczyny o klatkę. Szukałam tez odstraszacza w sprayu, żeby psa zniechęcić do gryzienia...

Posted

też popytam o klatkę. Może by na wątku na FB napisać też - kto ma ?
Jajka trzeba szybko ciachać, mój Bragi, maminsynek, przestał wyć jak zostaje sam po kastracji.

Posted (edited)

Kurcze cena niezła... Na Allegro widziałam takie inne,ale myśle,może by sobie z nimi poradził spokojnie....
zapytam jeszcze dwóch znajomych, które maja psy wystawowe...ale jestem załamana... Zrobię może jeszcze bazarek cegielkowy dla Norka, może sie na klatkę uzbiera, albo może dziewczyna by nam w ratach rozłożyła, jakby sie nic nie znalazło do pożyczania....Niestety lipa...nie ma ani ona ani jej znajomi. Jedynie mogę załatwić taki plastikowy transporter... A może kaganiec?

Edited by magdola
Posted

Sprawdzę jeszcze czy ta klatka zmieści mi się do samochodu. Karmy nie zamówiłam jeszcze więc może ta klatka pilniejsza jest? Jest jakiś zapas jadzenia jeszcze?

Posted

kaganiec na już będzie jakimś wyjściem. Kurcze... chłopak nie rozumie, że przesadza..
Ja karmy Puriny paczkę mam 800g z zamówieniem dostałam - to mogę Magdoli podrzucić.
Jeśli byłaby potrzeba klatki przed karma - to jestem za. Nim dobierze się do frontowych drzwi.
W poniedziałek zapytam jeszcze jednej osoby o klatkę, ona kiedyś pożyczała dla swojej bokserki od kogoś.

Posted

tobciu napisał(a):
kaganiec na już będzie jakimś wyjściem. Kurcze... chłopak nie rozumie, że przesadza..
Ja karmy Puriny paczkę mam 800g z zamówieniem dostałam - to mogę Magdoli podrzucić.
Jeśli byłaby potrzeba klatki przed karma - to jestem za. Nim dobierze się do frontowych drzwi.
W poniedziałek zapytam jeszcze jednej osoby o klatkę, ona kiedyś pożyczała dla swojej bokserki od kogoś.

Byłoby super, bo jeśli do jutra sie nic nie znajdzie to ja transporter dam, ale on malusi....:( moje znajome metalowych nie maja....

Posted

Witam , jak cos karmę jeszcze mam , dla mnie ta klatka jest najpilniejsza , bo nie wiem co jutro zrobię , gdyż mam na 9 do pracy , no i od rana mnie nie ma , a nie mogę go tak samego zostawić:placz:

Posted

Klatka z zooplus zamówiona, przelew poszedł, nie wiem kiedy dostawa w każdym razie przyjdzie prosto do Ciebie. Tymczasowo jedynym wyjściem jest chyba transporter madgoli...

Posted

mgro napisał(a):
Klatka z zooplus zamówiona, przelew poszedł, nie wiem kiedy dostawa w każdym razie przyjdzie prosto do Ciebie. Tymczasowo jedynym wyjściem jest chyba transporter madgoli...

z zooplusa paczki idą od zarejestrowania wpłaty jakieś 3 dni.
Jak zapłaciłaś wczoraj - to na czwartek przewiduję, że paczka będzie.

Posted

Norek był z nami nad jeziorkiem , generalnie w samochodzie zwymiotował ,ale jakoś dojechaliśmy ,był tam spuszczony ze smyczy i nie uciekał , wylatał się jak nic. Wracaliśmy autobusem , więc też był troszkę kłopot , musiałam go wnieść ale wytrzymał to jakoś , chociaż do zwrotu było mu blisko ,cały się poślinił i teraz w domku jak zwykle spi .Mam nadzieję ,że jakoś przetrwamy do przyjazdu klatki i dziękujemy z gory.Wcześniej na wątku czytałam coś o tym spraju , czy można coś więcej o nim?

Posted

Oj... to Pati ma "trochę" problemów z Norkiem...

Co do klatki kennelowej. Najlepiej by było gdyby ta klatka stała w stałym miejscu i aby było to jego stałe miejsce, tzn. aby znajdowało sie tam jego posłanie. Do klatki dobrze będzie wkładać smaczki, zabawki i początkowo nie zamykać drzwiczek. jak juz się oswoi "z meblem" to można próbować zamykanie na noc. No i bezwzględnie zamykać na wyjścia z domu bez psa. Oczywiście po przyjściu do domu chwalimy psa i wypuszczamy. Za jakiś czas wejdzie w nawyk wchodzenie do klatki samemu.
Życzę wytrwałości!

Posted

Oj, ale mam zaległości... Dowiedziałam sie, ze Norek próbował dzibnac Nikole... W sumie raczej to by objaw zazdrości o Pati, ale Pan szybko zareagował i na razie ok.... Zobaczymy.... Może Pati napisze coś wiecej, bo ja nie chce "nakłamac"...

Posted

Trzeba mu wytyczyć czytelne granice i przestrzegać zasad w każdej sytuacji - być może poczuł się zbyt pewnie i wydaje mu się, że zawłaszczył pati na własność. Rozpieszczać go nie należy w tym momencie bo może się pogorszyć.

Posted

mgro napisał(a):
Trzeba mu wytyczyć czytelne granice i przestrzegać zasad w każdej sytuacji - być może poczuł się zbyt pewnie i wydaje mu się, że zawłaszczył pati na własność. Rozpieszczać go nie należy w tym momencie bo może się pogorszyć.

Właśnie to samo im poradzilam, dałam Pati kilka rad, które wciela w życie... Tez mam takie wrażenie.... Za duzo mu dziewczyna pozwoliła...:diabloti: A dzisiaj tylko uszczknal drzwi....

Posted (edited)

o kurcze.. taki kurdupelek i tak się panoszy. Trzeba mu jasno powiedzieć co i jak. Egzekwować, nie dać na głowę wejść.
Dokładnie, poczuł się chłopak już na tyle swobodnie, że próbuje przejąc szczebelek w hierarchii.

Do Pati mam daleko, ale może coś pośrodku na spacer, jakby co, to chętnie, niech się pobawią z moim.

Edited by tobciu