BajUla Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 A to małpiszon paskudny;)gryzoń jeden...ale Pati sobie poradzi z kurdupelkiem. Quote
magdola Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 tobciu napisał(a):o kurcze.. taki kurdupelek i tak się panoszy. Trzeba mu jasno powiedzieć co i jak. Egzekwować, nie dać na głowę wejść. Dokładnie, poczuł się chłopak już na tyle swobodnie, że próbuje przejąc szczebelek w hierarchii. Do Pati mam daleko, ale może coś pośrodku na spacer, jakby co, to chętnie, niech się pobawią z moim. Heh, z tego co wiem to wredota próbuje startować do dużych psow. Cholernik mały już sie panoszy, reaguje na imię....dostał ode mnie zabawkę psiowa. Quote
Cudak Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 magdola napisał(a):Heh, z tego co wiem to wredota próbuje startować do dużych psow. Myślę, że trzeba jak najszybciej uzbierać $$$ na kastrację, która może rozwiązać część Norkowych problemów.... Quote
tobciu Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Cudak napisał(a):Myślę, że trzeba jak najszybciej uzbierać $$$ na kastrację, która może rozwiązać część Norkowych problemów.... też tak myślę. Bazarek się kręci. Pierwsze 2 wpłaty są już. Bazarek trwa do 04/06. Zanim spłyną wpłaty to jakiś tydzień. Coś po zakupie klatki z pieniędzy chłopakowi zostało ? Jeśli trzeba mogę wyłożyć 50 zł teraz, a po zakończeniu bazarku odbiorę je sobie. Quote
Lupi Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Pewnie teraz zostanę zlinczowana ;) a może nie... ale zaproponuję szybkie i konkretne "uleczenie" złych zachowań za pomocą OE. Nie odbija się ona na zdrowiu psa a mądrze zastosowana zostawia w głowie pamięć o niej na wieki ;) Quote
mgro Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 po zakupie klatki zostało na koncie Norka jakieś 12 zł więc nie poszalejemy :( Quote
tobciu Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Byle tylko mądrze zastosowana. :) Wiem, gdzie można pożyczyć na tydzień za 50 zł Ale jak rozumiem głównym problemem są drzwi tak ? Czyli tak czy inaczej musiałby być ktoś w domu, by mu dać impuls w czasie gdy się do drzwi dobiera. A rozumiem, że jak domownicy są w domu, to drzwiom raczej nic nie grozi. :) Bo startowanie do innych psów nie wiem jak wygląda, może to wymaga normalnej pracy. Jakby co, to mogę zadzwonić zapytać czy maja wolną obrożę akurat. Quote
tobciu Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Lupi napisał(a):OE zawsze można pożyczyć - nie trzeba kupować. Takie naprawdę dobre OE kosztuje jak za zboże :) Pożyczenie najrozsądniejsze jest. :) Quote
Cudak Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Mam stałą deklarację w "Kundelkowej Skarbonce", mogę poprosić o wsparcie na karmę do 100 zł - tylko potrzebuję nr konta skarbnika (mgro) i decyzji, jaka karma? Quote
magdola Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Royal mu smakuje, Josere tez jadł, więc może która tańsza? Poza tym już i tak kręci nosem na suche...Dzisiaj jechał pierwszy raz tramwajem... Wytrzymał 3 przystanki... Na pewno stres, ale zastanawiam sie czy on choroby lokomocyjnej nie ma? Quote
Lupi Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 tobciu napisał(a):Takie naprawdę dobre OE kosztuje jak za zboże :) Pożyczenie najrozsądniejsze jest. :) W razie co to pożyczę! I po spamuję przy okazji... Pożyczę klatkę na dwa psy do bagażnika kombiaka... Ewentualnie pożyczę klatkę kennelową na 1 psa (tez do bagażnika). Klatke potrzebuję na weekend (za tydzień lub dwa). Quote
magdola Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Lupi napisał(a):W razie co to pożyczę! I po spamuję przy okazji... Pożyczę klatkę na dwa psy do bagażnika kombiaka... Ewentualnie pożyczę klatkę kennelową na 1 psa (tez do bagażnika). Klatke potrzebuję na weekend (za tydzień lub dwa). Może Norkowa? Quote
Cudak Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Magdola podaj mi na PW adres do wysyłki karmy dla Norka :) Quote
magdola Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 [quote name='Cudak']Magdola podaj mi na PW adres do wysyłki karmy dla Norka :) Mgro powinna mieć, bo ja tylko pobieznie znam... A Pati dopiero wieczorem będzie dostępna... Quote
Cudak Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 magdola napisał(a):Mgro powinna mieć, bo ja tylko pobieznie znam... A Pati dopiero wieczorem będzie dostępna... Ok. I tak jeszcze czekam na przelew ze skarbonki, zanim zamówię karmę. Quote
magdola Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Bodajże klatka dotarła, a drzwi znowu zostalay skonsumowane... Wiecej info może sie dowiem.... Quote
pati1978 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Witam, klatka dotarła , już jest złożona , Norek nie bardzo się do niej garnie , zobaczymy jak jutro spędzi w niej czas , bo drzwi niestety coraz bardziej są skonsumowane .Generalnie bardzo się już chyba zadomowil , po dworze biega bez smyczy reaguje jak go wołam i nawet przez płec przeciwną jest adorowany, ale jest bardzo leniwy , bardziej ta druga strona podskakuje :lol:, dziękujemy za klatkę , mam nadzieję ,że jakoś pomoże Quote
tobciu Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Do klatki chłopak się musi przyzwyczaić i nie można go zmuszać bo się zrazi. Lupi u góry chyba pisała jak postępować (jak dobrze pamiętam). Trzymam za Was kciuki. Quote
elkate Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Witam, nie mam małych dzieci więc z bazarku nie skorzystam, ale proszę o konto na PW i wspomogę biedaków groszem, pozdrawiam Quote
pati1978 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Witam , Norcio jakos przetrwal, ale potrzebne metalowe michy , bo z jego plastikowych pozostaly wióry ,picie na razie mu dalam w szklanej , nie wiem czy mam mu dawać jakąś plastikową butle do gryzienia , bo maskotki go nie kręcą , a plastik chyba tak.Co to znaczy OE? Quote
mgro Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 elkate napisał(a):Witam, nie mam małych dzieci więc z bazarku nie skorzystam, ale proszę o konto na PW i wspomogę biedaków groszem, pozdrawiam Dziękujemy bardzo! :loveu: Dane przesłałam na pw Quote
Recommended Posts