Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tobciu napisał(a):
o kurcze.. taki kurdupelek i tak się panoszy. Trzeba mu jasno powiedzieć co i jak. Egzekwować, nie dać na głowę wejść.
Dokładnie, poczuł się chłopak już na tyle swobodnie, że próbuje przejąc szczebelek w hierarchii.

Do Pati mam daleko, ale może coś pośrodku na spacer, jakby co, to chętnie, niech się pobawią z moim.

Heh, z tego co wiem to wredota próbuje startować do dużych psow. Cholernik mały już sie panoszy, reaguje na imię....dostał ode mnie zabawkę psiowa.

Posted

magdola napisał(a):
Heh, z tego co wiem to wredota próbuje startować do dużych psow.

Myślę, że trzeba jak najszybciej uzbierać $$$ na kastrację, która może rozwiązać część Norkowych problemów....

Posted

Cudak napisał(a):
Myślę, że trzeba jak najszybciej uzbierać $$$ na kastrację, która może rozwiązać część Norkowych problemów....

też tak myślę.
Bazarek się kręci. Pierwsze 2 wpłaty są już. Bazarek trwa do 04/06.
Zanim spłyną wpłaty to jakiś tydzień.
Coś po zakupie klatki z pieniędzy chłopakowi zostało ?
Jeśli trzeba mogę wyłożyć 50 zł teraz, a po zakończeniu bazarku odbiorę je sobie.

Posted

Pewnie teraz zostanę zlinczowana ;) a może nie... ale zaproponuję szybkie i konkretne "uleczenie" złych zachowań za pomocą OE. Nie odbija się ona na zdrowiu psa a mądrze zastosowana zostawia w głowie pamięć o niej na wieki ;)

Posted

Byle tylko mądrze zastosowana. :)
Wiem, gdzie można pożyczyć na tydzień za 50 zł
Ale jak rozumiem głównym problemem są drzwi tak ? Czyli tak czy inaczej musiałby być ktoś w domu, by mu dać impuls w czasie gdy się do drzwi dobiera. A rozumiem, że jak domownicy są w domu, to drzwiom raczej nic nie grozi. :)
Bo startowanie do innych psów nie wiem jak wygląda, może to wymaga normalnej pracy.
Jakby co, to mogę zadzwonić zapytać czy maja wolną obrożę akurat.

Posted

Lupi napisał(a):
OE zawsze można pożyczyć - nie trzeba kupować.

Takie naprawdę dobre OE kosztuje jak za zboże :) Pożyczenie najrozsądniejsze jest. :)

Posted

Mam stałą deklarację w "Kundelkowej Skarbonce", mogę poprosić o wsparcie na karmę do 100 zł - tylko potrzebuję nr konta skarbnika (mgro) i decyzji, jaka karma?

Posted

Royal mu smakuje, Josere tez jadł, więc może która tańsza? Poza tym już i tak kręci nosem na suche...Dzisiaj jechał pierwszy raz tramwajem... Wytrzymał 3 przystanki... Na pewno stres, ale zastanawiam sie czy on choroby lokomocyjnej nie ma?

Posted

tobciu napisał(a):
Takie naprawdę dobre OE kosztuje jak za zboże :) Pożyczenie najrozsądniejsze jest. :)

W razie co to pożyczę!

I po spamuję przy okazji...
Pożyczę klatkę na dwa psy do bagażnika kombiaka... Ewentualnie pożyczę klatkę kennelową na 1 psa (tez do bagażnika). Klatke potrzebuję na weekend (za tydzień lub dwa).

Posted

Lupi napisał(a):
W razie co to pożyczę!

I po spamuję przy okazji...
Pożyczę klatkę na dwa psy do bagażnika kombiaka... Ewentualnie pożyczę klatkę kennelową na 1 psa (tez do bagażnika). Klatke potrzebuję na weekend (za tydzień lub dwa).

Może Norkowa?

Posted

[quote name='Cudak']Magdola podaj mi na PW adres do wysyłki karmy dla Norka :)
Mgro powinna mieć, bo ja tylko pobieznie znam... A Pati dopiero wieczorem będzie dostępna...

Posted

magdola napisał(a):
Mgro powinna mieć, bo ja tylko pobieznie znam... A Pati dopiero wieczorem będzie dostępna...

Ok. I tak jeszcze czekam na przelew ze skarbonki, zanim zamówię karmę.

Posted

Witam, klatka dotarła , już jest złożona , Norek nie bardzo się do niej garnie , zobaczymy jak jutro spędzi w niej czas , bo drzwi niestety coraz bardziej są skonsumowane .Generalnie bardzo się już chyba zadomowil , po dworze biega bez smyczy reaguje jak go wołam i nawet przez płec przeciwną jest adorowany, ale jest bardzo leniwy , bardziej ta druga strona podskakuje :lol:, dziękujemy za klatkę , mam nadzieję ,że jakoś pomoże

Posted

Do klatki chłopak się musi przyzwyczaić i nie można go zmuszać bo się zrazi.
Lupi u góry chyba pisała jak postępować (jak dobrze pamiętam).
Trzymam za Was kciuki.

Posted

Witam , Norcio jakos przetrwal, ale potrzebne metalowe michy , bo z jego plastikowych pozostaly wióry ,picie na razie mu dalam w szklanej , nie wiem czy mam mu dawać jakąś plastikową butle do gryzienia , bo maskotki go nie kręcą , a plastik chyba tak.Co to znaczy OE?

Posted

elkate napisał(a):
Witam, nie mam małych dzieci więc z bazarku nie skorzystam, ale proszę o konto na PW i wspomogę biedaków groszem, pozdrawiam

Dziękujemy bardzo! :loveu:

Dane przesłałam na pw