Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cóż, będzie bazarek, jeszcze do jednego wetabzadzwonie, ale dopiero po 16, bo wtedy będzie lekarz i trzeba z nim osobiście rozmawiać...
Ps. Norek był dzisiaj pierwszy raz sam w domu i "obgryzl"drzwi ;) i strasznie sie cieszy jak Pati do domu przychodzi, skacze, lize, wywiad koziolki :diabloti:

Posted

[quote name='magdola']No cóż, będzie bazarek, jeszcze do jednego wetabzadzwonie, ale dopiero po 16, bo wtedy będzie lekarz i trzeba z nim osobiście rozmawiać...
Ps. Norek był dzisiaj pierwszy raz sam w domu i "obgryzl"drzwi ;) i strasznie sie cieszy jak Pati do domu przychodzi, skacze, lize, wywiad koziolki :diabloti:[/QUOTE]

oj kurka.. duże te zniszczenia ?
Fajnie, że na Pati się tak cieszy. :)

Bazarro będzie. Zgodę moda już mam. Zacznę dziergać dziś, jutro i sukcesywnie fanty dodawać dzień pod dniu, do działającego już bazarku. Magdola zaszalała z ilością fantów.

Posted

Witam , jak na dzisiejsze samo zostanie w domku , jestem z niego dumna , bo szczerze balam się naprawdę dużych zniszczeń , a tu leciutko rog drzwi nadgryziony , więc jestem z niego bardzo dumna ,ze wytrzymał , chociaż po moim rannym wyjściu do pracy był trochę szloch . Generalnie jak widzę zaczyna sobie świetnie radzić , na korytarzu jak go puszczam nie ucieka reaguje jak go wołam i szczerze bardzo leniwy jest , jak będę miała jakąs dłuższą chwilę to porobię mu fotki , jak potrafi się rozłożyć i leżakować (zwłaszcza w jakimś miejscu ,gdzie najbardziej się chodzi). Postaram się go zważyć w środę , bo akurat będę miała wolne ,a i nadmienię ,że widzę ,iz zniego straszny francuzik co do jedzenia i lubi być karmiony ,szczegolnie przez Nikolę , wiecie ,żeby mu podawała do mordki .Co do karm nie bardzo się znam , bardzo mu smakuje ta royal , co z nim razem przyjechała
(ale chyba nie jest tania) , więc może jest jakiś podobna i tańsza?

Posted (edited)

Fajnie, ze w końcu napisalas;) a jak tam jego przyjaciółki, bo słyszałam, ze ma kilka, w tym jakaś duża?
?EDIT
Co do karm, to ja myśle, ze skorozasmakowala mu Rc, to może kupić mu Rc Club CC. Co prawda, nie ma nigdzie informacji odnosnie ilości mięsa, ale znalazłam na temat tej karmy bardzo dobre opinie;) cena tez bardzo ok bo od 114 zł za 15 kg.

Edited by magdola
Posted

Na krak vet tex ma niezłe opinie chociaż jak w wielu karmach Royal jako pierwszy składnik wymieniane są zboża ;)
Na koncie norka jest 132,70 więc mogę zamówić. Jeżeli tak to poproszę o adres o wysyłki na pw

Posted

Ja tam uparcie Brita polecam :) Dobra, w bardzo rozsądnej cenie karma. Jako pierwsze wymieniane mięso. Nie zboża.
Ważne - to co pierwsze w składzie, jest podstawą. Zatem jeśli wymienione są zboża... są to zboża. A to pies, nie kura. :)

A.. i na początek zamówcie proszę mu jakąś mniejszą pojemność. 1kg, 3kg lub 8kg (zależnie co to za karma będzie, różne wagowo są mniejsze opakowania). Tak by sprawdzić, jak mu smakuje, jak toleruje.

Posted

tobciu napisał(a):
Ja tam uparcie Brita polecam :) Dobra, w bardzo rozsądnej cenie karma. Jako pierwsze wymieniane mięso. Nie zboża.
Ważne - to co pierwsze w składzie, jest podstawą. Zatem jeśli wymienione są zboża... są to zboża. A to pies, nie kura. :)

A.. i na początek zamówcie proszę mu jakąś mniejszą pojemność. 1kg, 3kg lub 8kg (zależnie co to za karma będzie, różne wagowo są mniejsze opakowania). Tak by sprawdzić, jak mu smakuje, jak toleruje.

No tak, ale ja dałam Norkowi właśnie royala i mu bardzo smakuje, dałam tez kilka innych próbek, i kręci nosem... Norek mały to może być kura :) Hihi oczywiście żart.

Posted

Każdy ma swój typ ;)
Norek waży 10,00 kg, ropieja mu oczka i pani vet zaproponowała przemywać roztworem nagietkowym. Norek zrobił sie bardzo wybrany, nawet niektóre ciasteczka mu nie smakowaly... Dostał ode mnie duża koche, bucika gryzaka i ciasteczka... Po skonsumowaniu jednego w sklepie ( tak, tak był w sklepie) nie chciał stamtąd wyjść i ciągnął spowrotem do środka po wyjściu. Jedzenie najlepiej jak mu sie poda do pyszczka, niestety, Nikola go rozpieszcza;) po ulicy idzie spokojnie, na "swoim terenie" już ma podniesiony ogon i uszy do góry, przy ulicy czuje sie trochę niepewnie, i nawet przez ulice grzecznie przechodzi... Troszkę odniesienia go tramwaje, ale będzie dobrze...

Posted

Zasłużył na rozpieszczanie ;)

Wydaje mi się, że Norek musiał być lekko potrącony przez samochód, bo jak wcześniej go widywałam (zanim się przybłąkał na nasze podwórko), to był kulawy - przez to może bać się ulicy i samochodów.

Posted (edited)

Czas na fotki?:cool3: Przepraszam za jakość, ale robiłam telefonem;)

Z Pati:

Taki jestem uśmiechnięty :lol: i ogon do góry:

Tak sobie odpoczywam co jakiś czas na spacerku:

A tak robiłem "fikołki" na trawie :

Portrecik:

Taką kostkę dostałem od ciotki, w sklepie mi smakowała, ale w domu już nie... wolałem te ciasteczka z miseczki:)

Bucik tez był dobry, jak mi pod nos podali... a te plamki na podłodze, to ziemia po kwiatku, którego dziś wykopałem... Ciekawe czy urośnie bez ziemi?

Ale o co ci chodzi?
Tylko mnie kochaj...:loveu:

Edited by magdola
Posted

Oglądam karmy w sklepach internetowych i myślę sobie tak - skoro u Cudak jadł chętnie Joserę to zamówię 4 kg miniwell i zobaczymy czy się jemu nie dowidziało. Royal (ten co w linku) jest tylko w 15 kg workach, a jeżeli nie zasmakuje? Do tego wezmę też szczotkę - co myślicie?

Posted

No to bierz ;) w świecie karm z tego co wiem to jest darmowa przesyłka pow. 50 zł. Szczotka jak najbardziej, taka do wyczesania ( nie znam sie), bo grzebień u niego nie zdaje egzaminu...

Posted

Zatem mały rudy Norek dzięki ofiarności ciotki magdoli i Jej córki ma bazarrrrrrooooo, że HEJ !
Do podziału wraz z kolegą Miśkiem.
Zapraszamy ciotki, może coś kupicie dla Waszych pociech :) I bardzo prosimy o pomoc w rozsyłanie bazarku, fantów jest naprawdę sporo i przez kolejne dni będę dodawać nowe - dla każdego wystarczy. :)
Jutro, pojutrze zrobię też mały banerek do podpisu z reklamą bazarku.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/227350-NORKOWO-MIŚKOWY-bazarek-na-DZIEŃ-DZIECKA-!-Do-04-06-12-21-00-ZAPRASZAMY-!?p=19126489#post19126489

Posted (edited)

ALARM!!! Norek porządnie zaczął obgryzla drzwi... Wczoraj tak sie ich nazarl, ze wymiotowal... Trzeba skombinowac jakiś kawał blachy jak najszybciej, bo jeszcze pare dni i drzwi nie będzie, a już dziura jest na wylot! Może mój mąż coś załatwi, ale może ma ktoś niepotrzebne gdzieś takie coś???

Edited by magdola
Posted

tobciu napisał(a):
o matko.. nie mam niestety żadnej blachy :(
Za Pati tak tęskni ? Kurcze..

Właśnie.... Nawet jak inni są w domu to on popiskuje... Może macie jakieś inne pomysły jak to powstrzymać?

Posted

W jednym z wątków na ten temat ktoś polecał kastrację, pies się po niej uspokoił podobno.
Ale skoro piszczy jak są inni ale Pati nie ma to muszą ćwiczyć z nim spokojne zostawanie w innym pokoju najpierw itd. Nie potrafię nic innego wymyślić na razie

Posted

Drzwi już prawie nie ma. Pierwsz warstwa jest "zjedzona", wystarczy, ze lekko puknie głowa i wychodzi! nie wiem dokładnie jak to wyglada, Pati ma wstawić zdjęcie...