WATACHA Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 Weguśka już po sterylce, jest jeszcze troszkę osowiała i zwymiotowała, ale jest wszystko dobrze. Doradźcie mi proszę czy jutro samą zostawiać ją w kołnierzu czy w ubranku wystarczy.Boję się, że nie będzie miała się jak napić wody w kołnierzu, bo się bedzie bała, nie radzi sobie w nim :(.Trochę się tym interesuje jak nie patrzymy. Mam kryzys, kocham ją i jednak ciężko mi będzie się rozstać :( Quote
malawaszka Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 lepiej w kołnierzu samą - z dwojga złego wolałabym, żeby nie mogła się napić przez kilka godzin niż jakby miała sobie rozwalić ranę Quote
WATACHA Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 ten kaftanik ma całkiem porządny, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda Quote
Margi Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Ja chyba też bym zostawiła w kołnierzu. Moja akurat nie majstrowała przy kaftaniku,ale myślę,że to zależy od pieska. Dopilnuj żeby przed waszym wyjściem się napiła i powinno byc dobrze. Quote
wilczy zew Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 popieram kołnierz,Kera lizała przez kaftanik i trochę nadszarpnęła szwy Quote
WATACHA Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 No w sumie mój mąż też powiedział , że może lizać, przez kaftanik :(.Teraz jej jej założyłam, to to całkiem tak przyzwoicie zabezpieczone, ale boję się, że jednak sobie jakoś odciągnie Uploaded with ImageShack.us Quote
wilczy zew Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 bezpośrednio do rany to tylko jeśli wygryzie dziurę ale samym lizaniem przez może rozwalić szwy,kaftanik jest dobry jak ma się oko na psa a jak zostaje sam to tylko kołnierz Quote
Margi Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Jak będzie lizać kaftanik to ten zrobi się mokry i przez to rana też ,co nie jest korzystne dla gojenia. Quote
zerduszko Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 wilczy zew napisał(a):mam inny stosunek do małżeństwa a mąż to osoba :) Też miałam inny... przed ślubem :lol: Ależ fota :lol: http://img198.imageshack.us/img198/9500/dsc00754jr.jpg Zupełnie w stylu WZ ;) Quote
wilczy zew Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 zerduszko napisał(a):Ależ fota :lol: http://img198.imageshack.us/img198/9500/dsc00754jr.jpg Zupełnie w stylu WZ ;) widać,to zaraźliwe :eviltong: Quote
malawaszka Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Lilka zrób Wedze fotkę w kubraku - ale taką w Twoim stylu, nie wz :evil_lol: ładną fotkę, żeby było widać całego psa Quote
Saththa Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 malawaszka napisał(a):Lilka zrób Wedze fotkę w kubraku - ale taką w Twoim stylu, nie wz :evil_lol: ładną fotkę, żeby było widać całego psa Oooo tak popieram, ja sie zupelnie nie moge ogarnąć w tej focie ;) Quote
WATACHA Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 To WZ mnie namówiła, żebym takie wstawiła, powiedziała, że Wam się spodoba ;). A tak poważnie to ja nie chciałam Wam pokazać psa tylko, żebyście oceniły czy da radę sie dobrać w nim czy nie.W ogóle nie zrozumiałyście mojego przekazu ;) Wczoraj moja Weguśka spędziła dzień z naszą wet, bo my byliśmy w pracy, wszyscy się nią zachwycali :).Nawet jednej chwili nie spędziła w klatce tylko asystowała :). A tak w ogóle to Weguśka ma pod ogonkiem taką gulkę jakąś, nie wiem czy już miała, czy to się zrobiło po przyjeździe do mnie.Ja zauważyłam wczoraj.Pani wet powiedziała, że to może być tłuszczak , albo jakas przepuklinka.Ciężko jej powiedzieć, ale na pewno nic groźnego, trzeba obserwować. Quote
WATACHA Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Saththa napisał(a):Oooo tak popieram, ja sie zupelnie nie moge ogarnąć w tej focie ;) Ty może nie ale WZ doskonale, wie co i gdzie.Jakbym wstawiła normalne to znowu WZ by nie mogła ogarnąć i weź tu bądź mądry i dogódź każdemu :) W kubraczku wstawię Wam w niedzielą bo dziś mi się nie chce i jedziemy na działeczkę, będę leżeć i nic nie robić Quote
malawaszka Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 o Ty leniwcu!!!!! wizyta p.a. dla Wegi będzie na dniach - mariamc zrobi :loveu: Quote
WATACHA Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 malawaszka napisał(a):o Ty leniwcu!!!!! wizyta p.a. dla Wegi będzie na dniach - mariamc zrobi :loveu: O to fajnie :).W następny piątek zdjęcie szwów.Tylko trochę się będę wstydzić takiego chudzielca oddawać, bo ona jeszcze schudła zamiast przytyć :( Quote
wilczy zew Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 wiesz,Kera po sterylce była chudsza niż przed :) poka ją w kloszu Quote
malawaszka Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 hah lepiej być nie mogło - okazuje się, że Danusia (mariamc) - od lat zna Panią, która chce adoptować Wegę i spokojnie możemy małą oddać :laola: boszz żeby więcej takich ludzi nam się zgłaszało Quote
WATACHA Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 wilczy zew napisał(a):wiesz,Kera po sterylce była chudsza niż przed :) poka ją w kloszu W kloszu była rano, teraz biega na golaska ;).Zdjęcie mogę zrobic w poniedziałek, jak jej założę przed wyjściem do pracy. O kurcze, ale Weguśka to szczęściara :).A Pani załatwiła sobie transport, sama po nia przyjedzie czy jak wiesz coś?W piątek zdejmujemy szwy więc w następny weekend, może ją odbierać. Quote
malawaszka Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Pani załatwia transport - ma kogoś kto jeździ na tej trasie Quote
Saththa Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 malawaszka napisał(a):hah lepiej być nie mogło - okazuje się, że Danusia (mariamc) - od lat zna Panią, która chce adoptować Wegę i spokojnie możemy małą oddać :laola: boszz żeby więcej takich ludzi nam się zgłaszało Super :) A dziś jest poniedziałek :) Wiec wczoraj miało byc zdjęcie Wegi w hmmm kubraczku:) Quote
WATACHA Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 "Zdjęcie mogę zrobic w poniedziałek, jak jej założę przed wyjściem do pracy." Tak napisałam.Jest poniedziałek, jest, wyszłam do pracy nie więc dziękuje zdjęcie będzie wieczorem :) A po za tym była niegrzeczna i nie zasłużyła na zdjęcie ;) Quote
Saththa Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 WATACHA napisał(a):"Zdjęcie mogę zrobic w poniedziałek, jak jej założę przed wyjściem do pracy." Tak napisałam.Jest poniedziałek, jest, wyszłam do pracy nie więc dziękuje zdjęcie będzie wieczorem :) A po za tym była niegrzeczna i nie zasłużyła na zdjęcie ;) Ha ha :) WATACHA napisał(a): W kubraczku wstawię Wam w niedzielą bo dziś mi się nie chce i jedziemy na działeczkę, będę leżeć i nic nie robić Więc jak juz pisałam mamy poniedziałek :bigcool: Quote
Recommended Posts