Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Przyjechała do mnie prawie tydzień temu, przestraszona lecz bardzo przyjazna.Jest młodziutka do 3 latek.Albo dużo przeżyła w swym krótkim , życiu, albo baaaaaaaardzo mało świata poznała.Boi się wielu rzeczy.Windy, schodów, każdego głośniejszego hałasu.Do człowieka podchodzi w pozycji uległej.Można z nią robić wszystko,przy zastrzyku nawet nie drgnęła.Nie umie nic , na zawołanie zareaguje jak jej się podoba i chce :roll:.
W chwilach grozy się ewakuuje , nie ważne gdzie.Na szczęście szybko można ją opanować i skorygować smyczą.Dlatego niestety bardzo długo, albo i nawet zawsze będzie musiała TYLKO na niej chodzić.Chwilowo jest przed SPA.Dla jej komfortu przystrzyżona nożyczkami.
W tej chwili ma cieczkę, więc nie może być sterylizowana.
A oto ona
W schronisku

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/562536_402291653135782_106101606088123_1282005_1800144976_n.jpg

U mnie

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/563166_402291329802481_106101606088123_1281995_1221686842_n.jpg

Nie wiem w sumie co jeszcze napisać, w razie co proszę pytać ;)

Edited by WATACHA
  • Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i ja się melduję :loveu:

WATACHA :Rose:

musicie wiedzieć, że WATACHA od jakiegoś czasu zdecydowała się na tymczaskę ale co którąś wybrała to ta szła do adopcji, więc przy okazji Lilka przyniosła szczęście jeszcze kilku innym sznupkom :loveu:

Posted

O kurczę chwilę nas nie było a tu tyle cioteczek przybiegło :).Witamy serdecznie :)

WZ chyba nie rodziła, ma malutkie słodkie cycuszki :).OK 37 w kłębie, waży 9 kilo.Jest szczupła, trochę za, ale nie wychudzona.

Malawaszka do 3 razy sztuka, to była 4 ;).Trochę się pozbyłam trochę tego puchu, tak na próbę, to się robi z niej bardziej pieprz i sól ;)

Posted

Trochę się pozbyłam trochę tego puchu, tak na próbę, to się robi z niej bardziej pieprz i sól ;-)

Tak się właśnie zastanawiałam w jakim kolorku jest panna, bo tu w pracy to ją widzę na różowo:)

Śliczna jest:loveu:

Posted

WATACHA napisał(a):

Malawaszka do 3 razy sztuka, to była 4 ;).Trochę się pozbyłam trochę tego puchu, tak na próbę, to się robi z niej bardziej pieprz i sól ;)

super że się udaje - ona spędziła zimę w schronisku więc podszerstek ma na pewno bogaty

Posted

ulana napisał(a):
Tak się właśnie zastanawiałam w jakim kolorku jest panna, bo tu w pracy to ją widzę na różowo:)

Śliczna jest:loveu:

Bo ona jest w tej chwili taka kremowa bardziej i ładnie jej w tym (oryginalna ;))
malawaszka napisał(a):
super że się udaje - ona spędziła zimę w schronisku więc podszerstek ma na pewno bogaty

Na razie tylko próbowałam , na grzbiecie i tam ma najbardziej pieprz i sól :)

Posted

Tu jeszcze nie pisałam, że dla małej jazda samochodem to silny stres.Sapie strasznie a to jak się ślini to nie jeden dog by jej mógł pozazdrościć

Posted

malawaszka napisał(a):
i

musicie wiedzieć, że WATACHA od jakiegoś czasu zdecydowała się na tymczaskę ale co którąś wybrała to ta szła do adopcji, więc przy okazji Lilka przyniosła szczęście jeszcze kilku innym sznupkom :loveu:

Haaaaaa ale fajnie :)
WATACHA napisał(a):

WZ chyba nie rodziła, ma malutkie słodkie cycuszki :).OK 37 w kłębie, waży 9 kilo.Jest szczupła, trochę za, ale nie wychudzona.

Kurde a skąd Ty wiesz ze wz nigdy :lol: i no Wilcza troche na więcej an zdjęciach z Kerą wyglądała :evil_lol:

Posted

Saththa napisał(a):
Kurde a skąd Ty wiesz ze wz nigdy :lol: i no Wilcza troche na więcej an zdjęciach z Kerą wyglądała :evil_lol:

:roflt: :roflt: :roflt:

Watacha brawo ale nie liczysz na takie atrakcje jak u mnie :megagrin:

Posted

Saththa napisał(a):

:evil_lol::eviltong:

Mogłabyś trochę jaśniej ta drugą część zdania, upały są u nas i nie chce mi się nad tym główkować:lol:

Posted

WATACHA napisał(a):

Mogłabyś trochę jaśniej ta drugą część zdania, upały są u nas i nie chce mi się nad tym główkować:lol:

no że wz wygląda na więcej niż 3 lata :D

Posted

Właśnie wróciliśmy z wspólnego spacerku, znaczy się Leoś Wega.Pierwsze minuty to na nią "polował" :oops:.Ale po paru opier..dolkach się uspokoił i ją olewał.
Dziś "zbiegła" z pokoju jak mąż wchodził .Krzyknął , żebym łapała Leosia i ona wtedy się zsikała.Ale nie wiem czy jej się tak chciało , że uciekła.Czy po prostu tak za mną tęskniła;),że postanowiła mnie zobaczyć i zsikała się ze strachu jak mąż krzykną.
Ona jest bardzo wrażliwa :roll:

Posted

wilczy zew napisał(a):
:roflt: :roflt: :roflt:

Watacha brawo ale nie liczysz na takie atrakcje jak u mnie :megagrin:

Nie, nie martw się będziesz jedyna ;)

Posted

WATACHA napisał(a):

malawaszka napisał(a):
no że wz wygląda na więcej niż 3 lata :D

zerduszko napisał(a):
Chyba na więcej niż 9 kg i 37 cm w kłębie :lol:

Jestem i ja :D

Taaaaaaaaaaaak właśnie o to mi chodziło :)