Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kamyczku pozdrowienia od ciotki Evelin.....Dzielny jesteś..zacząłeś chodzić A teraz trzymamy kciuki za Twój nowy domek :happy1::happy1::happy1: Szczęścia Ci życzę Kamyku...

Posted

z tym chodzeniem to nie jest to jeszcze jakaś tam rewelacja, ale jednak...;)

hmmm....cóz "rokowania złe".....nie spraawdziły się...na szczęście...
jak dobrze, że człowiek czasami uważa, że wie lepiej:evil_lol:

Posted

pewnie,że tak .
Ja kiedyś zgarnęłam z rowu psa,który nie chodził,ale jeść to chciał...Zawiozłam do weta..I usłyszałam jednoznaczna opinię...Uparłam się,że ma być leczony,że spróbujemy...Wet,że po co sobie problemy w zyciu robić..A ja ledwo się powstrzymywałam,żeby nie płakać...
Dostał Nivalin ,trzeba było mu codziennie donosić jedzenie....Był w boksie u weta..A po tygodniu wet z dumą wyprowadził zataczjącego się Florka z boksu...Przez tydzień nie chodził...Potem Florek chodził coraz lepiej (u Kamyka pewnie też tak będzie....),biegał...Aha wet nie wziął pieniędzy za przetrzymanie Florka w boksie.powiedział,że trochę też chce mu pomóc..
A potem jak juz było wszystko pięknie zachorował na nosówkę (ale tu już nie spotkałam się z propozycją uspania),wyzdrowiał...A potem znalazł dom,zmienił imię .Jako Buczek żył 10 lat....Dla mnie zawsze został Florkiem..
Oby i Kamyk znalazł swoich ludzi...

Posted

Kamyczku zdrowiej szybciutko , bo i domku trzeba dla ciebie szukac. No to bedziemy szukali i na pewno znajdziemy, moze nie od razu, ale na pewno znajdziemy-
Agus, ile on moze miec lat i jakiej jest wysokosci.?

bo marcin poszedłl walczyć z najbardziej bojowym psem w transporcie (malusim, którego żywcem nie wezmą )...

Zlituj sie Ciotka, ja zawalu dostane. Tak zle ? To co wyscie z tego malenkiego, slodkiego psiaka zrobili? jak my tego bojowca zabierzemy?

Posted

pajunia napisał(a):
Kamyczku zdrowiej szybciutko , bo i domku trzeba dla ciebie szukac. No to bedziemy szukali i na pewno znajdziemy, moze nie od razu, ale na pewno znajdziemy-
Agus, ile on moze miec lat i jakiej jest wysokosci.?

Zlituj sie Ciotka, ja zawalu dostane. Tak zle ? To co wyscie z tego malenkiego, slodkiego psiaka zrobili? jak my tego bojowca zabierzemy?

Ciotka bestię wyhodowaiśmy z Malusiego normalnie...postrach:evil_lol: dobrze, że on taki mikroskopijny ;)...muszę z nim przeprowadzić poważną rozmowę chyba :)

Kamyczek natomiast myślę, że ma może z 5 lat (wiesz tak poturbowany pies...napewno po wyglądzie bardzo trudno stwierdzić...ale tak plus minus) malutki jest...waży jakieś 7 kg (ale to zwiększa się z prędkością światła bo wcina jak spuszczony z łańcucha:evil_lol: ) wysokości jest...hmmm...jamniora...i ma biały pędzelek na ogonku :loveu:

Evelin widzisz Ty masz swojego Florka a ja swojego Kamyczka (nasze cuda)...

Posted

No to jeszcze można do kompletu dorzucic "mojego" Milo, którego wyrwałysmy z Agą Visenna niemal z rąk weta w schronisku, po dyskusji pt. "a jaki to sens i po co męczyć psiaka" :roll: Po czym okazało sie, że mały ma złamana nogę i jest ogólnie potłuczony i obolały, a z kręgosłupem wsio w porządku.

No i tu uwaga- to, że pies nie wstaje o niczym kurna nie świadczy!!!!:mad: Przede wszystkim trzeba zwracać uwage na odruchy- jak reaguja łapki, ogon na dotyk, czy sie ruszaja, czy pies ma czucie. I czy "trzyma"... I to śą (oprócz rtg i innych badań specjalistycznych) główne podstawy do rokowań. Szkoda, że wielu wetów jakoś na to nie zwraca uwagi:mad:

Kamulec- a Ty im jeszcze pokażesz, nie? Jeszcze się z Tobą będą zdrowo uganiać....:eviltong:

Posted

dzielny ten nasz Kamyczek :loveu: , wraca do zdrówka , apetyt ma , jest dobrze :lol:
glaski dla piesiątka od cioci Toski , Tosi i równie ogromnego :evil_lol: jak Kamyczek Tofcia :lol:

Posted

Kar0la napisał(a):
Ależ słodziak.:loveu::loveu: A na kogo warczy?? :crazyeye:

Na inne psiaki, jak podchodzą... na człowieka nie...w życiu, taki kochanieńki...

Warczy, bo go wszystko jeszcze boli, daje sygnały,żeby inne psy się nie zbliżały...

Posted

nie do wiary :crazyeye: -to ten Kamyczek , co nie mógl się podnieść ???!!!
toż on śmiga jak nowy :loveu: , no , no :lol: :lol:
dogociotki slaly cieple myśli , fluidy same dobre , to i efekty widać :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

kamyk to przemily i przytulasty piesek,ktory dzis wbiurze wsadzil mi leb miedzy moje dlonie, lape oparl na mojej nodze i kazal sie glaskac non stop

tylko troszke smutny, nie dziwie sie, tyle przeszedl

Posted

A ja Wam mowie, Ciotka Aga nam po prostu pic odwalila z Kamyczkiem. ze niby nie chodzi, itd.:mad: :evil_lol:
przeciez na filmiku wyraznie widac, ze on zasuwa, jak maly samochodzik. Oj Ciotka, cosik tu nie gra. A moze dwa Kamyczki sa w schronisku?:evil_lol::evil_lol::lol:

Posted

pajunia napisał(a):
A ja Wam mowie, Ciotka Aga nam po prostu pic odwalila z Kamyczkiem. ze niby nie chodzi, itd.:mad: :evil_lol:
przeciez na filmiku wyraznie widac, ze on zasuwa, jak maly samochodzik. Oj Ciotka, cosik tu nie gra. A moze dwa Kamyczki sa w schronisku?:evil_lol::evil_lol::lol:

Pajunia Ty lepiej uwazaj,bo z dogo Cie wylogują za niewiarę w Ciotkę Agę....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

pajunia.........o Ty niewierna:razz: :mad: :evil_lol:

ja Wam mówię mój rosół czyni cuda...pies zjadł rozołu do którego wstał ;) i odrazu ozdrowiał ;)...

niedługo po mój rosół kolejki się będa ustawiać...a jak wiadomo...to sa moje pierwsze kroki rosołowe bo przed schroniskiem (Bzunią teraz kamykiem, malusim papusiem itd) wcześniej nie gotowałam chyba nigdy rosołu;)

Evelin Ty choć wierzysz na słowo pisane Adze_Mazury ;)

Posted

Kamyk jest taki chudzinka....że szokkkk....jak z góry się na niego patrzy to wygląda w pasie jak przecinek ....

a kiełbaskę na spacerku to my ze mną razem zjadł...taki łapczywy jest...oj musiał długo głodować...bidul...

ogonek ma taki śmiesznie (albo tragicznie) przekrzywiony na bok jak trzyma podniesiony...(taki przetrącony)....