Hund Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 miejmy nadzieję ,że kluskowi też pomoże! Quote
Kobold Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 :multi: witamy [B]olenka_f[/B] ,ktora uratowala zycie sopockiej Figuni :buzi: dziewczyny,gdyby nie wasza determinacja, no i czula opieka [B]olenka_f[/B], to Figuni juz by z nami nie bylo :shake: Klusinko sorrki za offa ale olenka_f moze ci pomoze, bo wie duzo o takich chorych oczkach jak twoje :fadein: [COLOR=Red][B][SIZE=3]I [/SIZE] [URL="http://www.gratissmilies.de/gif_herz.html#"][IMG]http://www.gratissmilies.de/gifs/herz/a_herz04.gif[/IMG][/URL] [SIZE=3]SOPOT [/SIZE][/B][SIZE=2][COLOR=Black](he, he, bo ja to urodzona sopocianka)[/COLOR][/SIZE][/COLOR] Quote
Dorothy Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Olenko dziekuje, tobrex maly dostaje, i atropine, i tears natural, pozostalych o ktorych mowilas nie, moze w poniedzialek? Tez na jednym oku ma wrzod, a drugie jest mniejsze i ma zrosty na rogowce, takie szare i czarne jakby slady jak faktura na suszonej sliwce...:shake: pocieszylas mnie bardzo, ja wierze ze on wzrok odzyska. Narazie mamy nieszczescie, ma straszna biegunke, ale po prostu trsyka z niego pod cisnieniem sraka, jestem przerazona, zostawilam go na 2 godz samego z Hoska na dole, i Hoska ukradla bulki z chlebownika, 10 szt, i razem je zjedli, i pol chlebam przyszlam wszystko rozwalone pelno okruchow i resztek:placz: czy to moze byc od tego?? biegunka od chleba?? Jak nie to nie wiem, boje sie chorob szczeniecych, nie wiem czy mam juz leciec do weta???:placz::placz::placz: Quote
olenka_f Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 moze byc od chleba zwlaszcza swiezego troszke go przeglodzic i powinno byc ok jeszcze wegiel pomaga jutro napisze nazwy tych lekow ten zel jest na blizny na rogowce to powinno duzo pomoc w opisie leku stoi ze nawet stare blizny zmniejsza Quote
Kobold Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Mysle, ze powinnas pojechac do weta. To moze byc od bulek, psy co prawda moga jesc chleb czy bulki ale czerstwe, nie powinny jesc swiezych a przynajmniej nie w takich ilosciach.:shake: Tym bardziej, ze jak pisalas wczesniej, on juz mial biegunke chyba po kaszy.Na silne biegunki dobry jest Nifuroksazyd odpowiednio do wagi lub Enteramid ale u szczeniaka bylybym ostrozna i bez konsultacji z wetem nie podalabym.Z weglem u psa takiego malego tez bylybym ostrozna. Ach ta nasza Lady Devil.......tornado pustynne a nie pies :diabloti: Biedny Klusek, biedna Dorotka stale cos :-( Quote
Dorothy Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 żebyś wiedziala, czasem... czasem brak mi sił. Bo jak nieco niedomagam wszystko sie wali. ech...:shake: a wlasnie troszke niedomagam, i mam wrazenie ze zycie sklada sie wylacznie z walki z sama soba o zwlekanie sie z lozka i sprzatanie kup, sikow, sraki, wynoszenia psa,przynoszenia psa, karmienia psow, sprzatania po psach... jak jestem taka słaba to to jest ciezko... Quote
Kobold Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 :glaszcze: :glaszcze: :glaszcze: :glaszcze: Quote
Hund Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Dorothy! tak mi przykro, że tyle problemów z małym , mam nadzieję,że mnie nie przeklinasz. czuję się winna. trzymam za Was mam nadzieję że się poprawi i że się zobaczymy w poniedziałek, podjadę pod weta jeśli będę wolna w tych godzinach co pojedziesz. Quote
Dorothy Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 ciotka co Ty gadasz ja mam klopoty z roznych innych powodow, to ze maly ma srake to wina Hossy ktora kradnie jedzenie nie od dzisiaj, od poczatku mam z nia problemy, i to ona jest winna sraki malego. Czemu mialabym Cie przeklinac? Ja mam zwyczaj byc odpowiedzialna za wlasne decyzje :-) bylismy u weta, mlody dostal tabletki, ktore mialam mu rozgniesc i dac do zarcia, oczywiscie zarcie z tabletkami zignorowal calkowicie. Tabletki duze, polamalam na mniejsze zatem dwie nastepne i zaczelo sie pracowite wpychanie mu ich do gardla, no bo JAKOS musialam mu je podac. Zezarl i zobaczymy. Moze nie bede miala obsrane pol domu do rana:roll: Quote
Hund Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 nie chciałam żebyś myślała że Ci go wepchałam takiego na maksa chorego, ja się tak cieszyłam że się nim zainteresowałaś , wiesz że gdyby nie Ty to ... :( jeszcze raz dziekuję i trzymam za Was kciuki Quote
Hund Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Dorothy! w schronie 9 psów na 10 ma srake a tylko nieliczne mają w miarę normalną. :( jak tam koopa Kluseka?? Quote
olenka_f Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 zel sie nazywa SKOLKOSERYL a zastrzyki FIBS zel bardzo polecam Quote
Dorothy Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 dzieki Olenko kochana za nazwy lekow!! Ola srake on mial wczoraj inna niz przedtem, po tym cholernym pieczywie. Straszliwa sikajaca z niego jak woda ze sclaucha pod cisnieniem. Dzis po tabletkach sie uspokoilo chwala Bogu, wiem mysle ze opanowalismy problem. Koopy narazie nie robil ale mysle ze bedzie dobrze. Quote
olenka_f Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 moja Figa dorwala sie do mleczka a ja glupia dalam jeszcze wiecej no bo tak malutkiej smakowalo i zalatwila sciane tym rozbryzgiem cos gowniany dzien byl wczoraj Quote
Dorothy Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 byla wlasnie normalna koopa;) czy ja juz mowilam ze mlody przytyl za tydzien (dokladnie 7 dni) ponad pol kilograma?? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: wazylismy u weta.... to nam daje 2-3 kg miesiecznie...:roll: za rok to nam daje 24 do 36 kg, a ponoc duze psy rosna do 2-go roku zycia....:evil_lol: Quote
Dorothy Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [quote name='olenka_f'] cos gowniany dzien byl wczoraj[/quote] oj był...;) Quote
Kobold Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 No to chociaz jeden problem masz z glowy :roll: a swoja droga Hossilein.....eee lepiej nic nie powiem :shake:. Dobrze, ze chociaz ten jeden egzamin z opiekunczosci zdala, bo reszta to.....:shake: Ale nie powiem, zaopiekowala sie oj zaopiekowala :crazyeye: Pol kg na tydzien na razie :evil_lol:, bo za miesiac bedzie jadl wiecej no i przybieral wiecej :razz: Quote
Kobold Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 A to tak tylko dla przypomnienia :evil_lol: Rottweilerki 35-50kg Bernenczyki 40-44kg Owczarki Niem. 34-45kg No to smacznego Kluseczko :loveu: Quote
Dorothy Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 no tak, w zasadzie dlaczego ja niby jestem zdziwiona?? :mdleje: Quote
Dorothy Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Agnieszko doszly pieniazki dziekujemy :calus: chyba zrobie aukcje dla malego, kupilam karme, krople, zaplacilam wczoraj weta i zaczynam byc gola :roll: pomozecie mi ja eee...rozreklamowac? Quote
Dorothy Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=169666412[/url] aukcja, zobaczcie czy moze byc... Quote
Hund Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 dobry tekst, rusza za serce. Dorothy ja myślę że zostawię Ci pieniądze u weta , tak dla mnie łatwiej. jeżdżę tamtędy często. Chyba że pomysł jest nie dobry to napisz. Co do kilogramów , to sama jestem ciekawa co z niego wyrośnie i czy będzie podobny do siostry czy zupełnie inny. :) Quote
Dorothy Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 narazie wydluza mu sie pyszczek! Widac to wyraznie. Juz nie jest tak bardzo krotko-rottweilerowy :razz: Koopa niestety znow ciut rzadsza, ale potrzeba pewni czasu zeby sie uspokoilo. Krople wkraplamy i zaczynaja wyznaczac nam rytm dnia ;) Poza tym ulubionym miejscem wypoczynku stal sie kocyk w poblizu dziadzia Filipa. Ładnie wygladaja razem, coraz bardzeij- podobnie.... D Ola - oczywiscie ze kasa moze byc u weta, nie ma problemu!! jakby co nazwisko znasz? albo powiedz ze od tej pani Doroty co ma nie chodzacego owczarka Filipa, wszyscy beda wiedziec ;-) Quote
Recommended Posts