Jump to content
Dogomania

Klusek(Olinek)-cudny szczeniak..prawie..ON..nie widzi, ale ....MA WSPANIALY DOM ! ! !

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

źle jest z Klusiorem, bardzo kuleje od wczoraj, a ja nie mogłam pojechać do lecznicy, dziś Jula znalazła go leżącego na pastwisku i płaczącego wieczorem, gdy ja byłam u koni... :-( pomagała mu wrócić. Podobno nie umiał wstać.
Boli go bardzo, ledwo staje na łapę :-(
jutro pójdziemy do lecznicy, pewnie znów konieczny będzie rtg
i zobaczymy co dalej.
Biedak, nie dość nieszczęść?
:shake:

Posted

Zaraz jedziemy, Klusiek jest naprawdę biedny, płakał mi w nocy, dawałam mu tramadol, nie miałam nic innego. Tak mi go żal, to taka kochana przylepka :-(
ma swoje za pazurami, kołderka którą mu dałam do spania (moja stara) to już tylko górka kłębków wyszarpanej wełny i prawie pusta szmatka , a to była kołdra duża dla dorosłych. No trudno, kłębków nie wyrzucam niech przynajmniej to ma do spania...
ale nie umiem patrzeć jak cierpi, serce sie kraje, jak sie patrzy te biedne oczka, i jeszcze to...:shake:

Peterku dziękujemy jesteś kochany :calus:

Posted

Dorothy trzymaj się i nie martw przynajmniej o kołdry, w lecznicy czeka jedna , mam tez kolejna obiecaną jeśli ta będzie zużyta. Napisz co z Klusiorem. Będę w lecznicy wieczorem, to może czegoś się tam dowiem jesli nie napiszesz ;) Z dr Wojtkiem już ok.

Posted

niestety nic się nie dowiedziałam :-(
lekarze mieli właśnie na stole operacyjnym rozjechanego kota z krwotokiem i zmiażdżoną łapką, więc poprosiłam tylko o zastrzyk i tabletki przeciwbólowe a szczegółową diagnostykę wraz z rtg zrobimy w poniedziałek po południu jak będzie Wojtek.
Ola dziękuję za kołderkę, odebrałam :calus:
Klusiek sie ucieszy :evil_lol:

Posted

byliśmy u lekarza, zrobiono 4 zdjęcia rtg, złamania w łapie zrosły się całkiem, natomiast złamane żebra się nie zrosły, jedno jest złamane tuż przy mostku, drugie nieco dalej, widać wyraźną szczelinę na zdjęciach...:shake:
być może to jest przyczyna bólu.
Ponadto lekarz twierdzi że Klusior cierpi na częstą u szczeniąt (!!!) dużych ras chorobę chondro - cośtam- ozę (nie pamiętam :-() która polega na zaburzeniach wzrostowych stawów/ kości ponieważ zwierzę dużej rasy rośnie w nieprawdopodobnie dużym tempie i coś tam nie nadąża.
Zalecenia na dziś - arthoflex lub cortaflex- nie ma ktoś gdzieś tanieJ?? buteleczka jak syrop kosztuje 100 zł !!
plus leki przeciwbólowe, a jeśli się będzie utrzymywał taki stan to konieczne będzie dostawowe podanie leków.
No i tak się sprawy mają, eeeech :-(

Posted

A to zdaje się kuracja intensywna co najmniej 6 tygodni i potem dalej...:shake:
Szczeniak :hmmmm: hmm,50 kg? A te żebra to chyba nic się z nimi nie robi , tylko czeka ew. leki p/bólowe..?