Jump to content
Dogomania

Klusek(Olinek)-cudny szczeniak..prawie..ON..nie widzi, ale ....MA WSPANIALY DOM ! ! !

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oko zakraplamy codziennie plynem majacym zmniejszyc cisnienie wewnatrzgalkowe. Wydaje mi sie ze stan narazie jest stabilny. Drugie tez bez zmian.

Poza tym biega i nie da sie go w miejscu utrzymac, niesamowity zywiol.
Codziennie dostaje zakupiony na kreche arthoflex, to chyba rzeczywiscie dobry preparat bo kulawizna coraz mniejsza i wlasciwie lapa nie sprawia mu klopotow. Za to rozdarty jest do niemozliwosci i szczeka na kazdy wiaterek, sluch ma fenomenalny w zamian wzroku i daje mi tu czasem wokalnie popalic ;)

Posted

taaaak, szczególnie niektóre rejestry powodują spadanie obrazów ze ścian w domu oraz nożyc ogrodowych,zwojów drutu i kopaczek z haków na ścianach w garażu.
No i oczywiście wzbudzają niekłamany zachwyt sąsiadów....:roll:

Posted

[quote name='Dorothy']taaaak, szczególnie niektóre rejestry powodują spadanie obrazów ze ścian w domu oraz nożyc ogrodowych,zwojów drutu i kopaczek z haków na ścianach w garażu.
No i oczywiście wzbudzają niekłamany zachwyt sąsiadów....:roll:[/quote]
Mój Roki jak szczeka , to szyby drżą , ale jak szczeka Kropka , to mi głowa pęka . Już nie wiem co lepsze :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Dajemy rade :-)
to znaczy ja daje rade, one maja sie świetnie ;]
Klusiek zeżarł kantar i ogryzł line treningową, a wynik w temacie butów wynosi dwa na ten tydzień. Plus jedna szczotka plus jedna łopatka do zmiotki, plus mój kalosz- ciąg dalszy ogryzania.
Kupowanie kości i gotowanie nie daje rezultatu, prócz kości Klusiek zawsze wyszuka jakąś przekąskę...

Sunia przybrała na tej karmie! Ten mera dog jest fantastyczny, naprawde, sierść sie poprawiła wszystkim, a Sunia stracila wystajace kosci na biodrach i sterczący kręgosłup tez juz nieco się schował. Nadal jest chuda ale to już nie szkielet. myślę że taką karmę powinnam utrzymać.
Klusiek i reszta do jedzenia mają dodawany chleb który dostaję dla koni rozmoczony w rosole i gotowane mięso, chleb dlatego że i tak notorycznie mi go wykradały, no to niech mają. Sąsiadom się nie chwale ze chlebek dla koni częściowo pożerają pieski:evil_lol:
pogoda się psuje, u nas już późna jesień w górach i trwają przygotowania do zimy. W garażu i stajni tabuny myszy szukają schronienia, muszę bardzo chronić owies. Niestety w garażu psy za dnia mają "budę", brama jest otwarta, no i koty tam nie chodzą. Zatem myszy mają się świetnie, wciąż znajduję mysie kupki i puste łuski po ziarnie ;]

Posted

staram sie...:-(
wlasnie dzis znow obrabial moje kalosze, juz napoczete... jeden kalosz to mam już tylko w charakterze czółenka, drugi w charakterze półbuta. Cholewki nie istnieja...:shake:

Posted

Ale coś Ci jednak z tych kaloszy zostało .
Jak Rokuś 7 lat temu zakopał moje kalosze , to do dziś ich nie odnalazłam :shake:
Kalosze TZa odkopaliśmy bo wyższe i trudniej mu było zakopać w całości :evil_lol:

Posted

Dorothy potrzebuję myszkę ale jedną ;) dla towarzystwa dla mojej, koniecznie dziewczynkę, koniecznie tylko jedną ;)

Klusiorku jak mogłeś zniszczyć buty!!! Może dam mu swoje stare??

Posted

jaka myszke??:-o
mysz polna??
a skad ja mam wiedziec czy to dziewczynka????
moge Ci nalapac i sobie wybierzesz:cool3: bedziemy im zagladac pod ogonek:evil_lol:

Ola jak mu dasz swoje buty to sie obraze.
Trzeba go oduczac a nie przynosic mu smakolyki!!!
Ta franca zezarla mojej Julii siedzonko od roweru:placz::placz::placz:
ja juz nie mam sily...:shake:

Posted

Kurcze a nie skutkuje jak by mu dać jakąś olbrzymią kość wędzoną albo coś w tym stylu?? W zoologicznym takie widziałam z którymi mój pies nie poradziłby sobie w rok, ale Klusior może choć na chwilę przestanie dewastować.

Posted

on regularnie dostaje kosci, zreszta wszystkie psy. Duze, wedzone, albo dostaje od zreznika i obgotowuje takie wielkie gnaty. Ale potem wyssane resztki leza wszedzie a on lapie sie za cos co jest miekkie i pachnie skora. Uwielbia skorzane rzeczy....

Posted

on regularnie dostaje kosci, zreszta wszystkie psy. Duze, wedzone, albo dostaje od rzeznika i obgotowuje takie wielkie gnaty. Ale potem wyssane resztki leza wszedzie a on lapie sie za cos co jest miekkie i pachnie skora. Uwielbia skorzane rzeczy....

Posted

zimno sie zrobilo, nikt nie zaglada do Kluska, a on mi tu kuleje!!
Ta zlamana lapka mu dokucza, nie wiem, z zimna czy gdzies znow nia zawdzial... przyszykuje mu chyba stara koldre do spania, moze mu ciagnie w nocy? A swoja droga szaleje lata biega szczeka i wciaz gdzies walnie alb spadnie, nie moge go upilnowac, sam na siebie nie uwaza....