Gusiaczek Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 [quote name='Nutusia']A no to widzisz, Majowa - u nas inaczej... Gdyby mi się nie spodobała, mojemu Synalkowi też pewnie nie. Z jednym wyjątkiem - chciałyśmy go z Gusiaczkiem wyswatać z Olgą (Gusiaczkową Córą). Jest między nimi 10 miesięcy różnicy, wychowywali się razem od maleńtasów... I gdy pewnego dnia, po kolejnym "burzliwym rozstaniu" Tomcio chodził jak struty mówię "Tomuś, zakochałbyś się w Oldze i byłby spokój". Spojrzał na mnie jak na kosmitę i odparł "Chyba Cię pogięło??!?!?! We własnej siostrze!?!?!?!?!?" :) Ale może to i lepiej, bo my się z Gusiaczkiem baaardzo kochamy i obawiam się, że gdybyśmy zostały teściowymi spokrewnionymi, mogłoby to mocno niefajnie na naszą miłość wpłynąć ;)[/QUOTE] Chyba byśmy zwariowały:razz: Nutusia świekra? no ludzie, nie da się!:crazyeye: Quote
majowa Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 hihi w końcu któś używa słowa świekra :) nie używam go na codzień bo moja się obraziła jak usłyszała że tak o niej mówię Quote
Nutusia Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Bardzo dziękujemy! :) I też najserdeczniej pozdrawiamy wszystkich naszych... fanów ;) Quote
anica Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 (edited) ....cała przyjemność po naszej stronie :B-fly: [IMG]http://s105.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?e=KO5VjGuouYQMu4Ov5zfXxpn_XKpzHCPwJwC8gYMw1Dyi9pwWALMqrQhwvjsuOvFLZAgCJOZMgApP1ASBRFaTGw&pv=1[/IMG] Edited August 27, 2012 by anica Quote
Gusiaczek Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Używam jeszcze wielu innych, ale ... szaaaa;) [quote name='majowa']hihi w końcu któś używa słowa świekra :) nie używam go na codzień bo moja się obraziła jak usłyszała że tak o niej mówię[/QUOTE] Quote
Nutusia Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Jakie "sza"!?!?!?!? Trzeba ruszyć głową i jakiś bazarek w tym względzie zmontować. Jolę trzeba zawołać - ona to ma bazarkową inwencję i "głowę 6 na 9 jak mawiał Popiołek z serialu "Dom" :) Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Gapulinda ostatnio biega z prędkością światła, ma swoje sprawy w ogródku, szczeka odważnie na obcych (głównie tych wyimaginowanych ;)) i zachowuje się jak normalny pies, z wyjątkiem: - sytuacji, gdy stawiam jej miseczkę i chcę pogłaskać na zachętę, życząc smacznego, jak to robię z resztą psów - wtedy się kuli i nie chce podejść, żeby zacząć jeść - sytuacji, gdy chcę, żeby wyszła na dwór, a ona nie ma na to ochoty - gdy do niej podchodzę, kuli się i popuszcza - sytuacji, gdy muszę podnieść głos na fiśnięte tornada, tratujące wszystko, co na drodze - sytuacji, gdy przychodzi ktokolwiek z zewnątrz (nawet znajomy) - przez pierwsze kilkanaście minut Gapcio udaje, że w tym domu są na chwilę obecną tylko 4 psy; potem się ujawnia, ale nie jest tak spontaniczna, jak tylko w naszej obecności. Ogólnie jednak nie jest źle. U siebie czuje się bezpieczna, kochana, akceptowana i chyba... szczęśliwa ;) Aha, i do łazienki z progiem już wchodzi nie tylko... "przypadkiem" ;) Quote
Akrum Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Chciałabym widzieć teraz Gapcię na żywo, przeszła dużą zmianę zarówno fizycznie, jak i najbardziej psychicznie :) W sumie, co się dziwić - w takim domku każdy czuje się bezpiecznie i jest szczęśliwy :) A my wczoraj byliśmy w przytulisku i znów mamy taką suczkę i samca w typie Gapci, tylko tym razem nie rude, zostały oddane do przytuliska po tym, jak ich "właściciel" poszedł do więzienia. 7 psiaków od tego faceta trafiło do przytuliska, z czego 5 jest już do adopcji (podpisane zrzeczenie się psów), 2 niestety nie przeżyły schroniskowej rzeczywistości... :(:(:( Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 O matko święta :( Też takie straszaki ci cudem ocaleni?... A Gapcia oczywiście Ciocię Akrum ZAPRASZA w odwiedziny! :) Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Wszystkie chętne Ciocie ZAPRASZAMY! :) Quote
jola_li Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 [quote name='Nutusia']Wszystkie chętne Ciocie ZAPRASZAMY! :)[/QUOTE] A co na to Gapcia ;)? Quote
Ellig Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 [quote name='Akrum']Chciałabym widzieć teraz Gapcię na żywo, przeszła dużą zmianę zarówno fizycznie, jak i najbardziej psychicznie :) W sumie, co się dziwić - w takim domku każdy czuje się bezpiecznie i jest szczęśliwy :) A my wczoraj byliśmy w przytulisku i znów mamy taką suczkę i samca w typie Gapci, tylko tym razem nie rude, zostały oddane do przytuliska po tym, jak ich "właściciel" poszedł do więzienia. 7 psiaków od tego faceta trafiło do przytuliska, z czego 5 jest już do adopcji (podpisane zrzeczenie się psów), 2 niestety nie przeżyły schroniskowej rzeczywistości... :(:(:([/QUOTE] Gdzie mozna obejrzec zdjecia? Quote
eloise Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 jako, że i ja chętna, to na kiedy mogę się wprosić? ;) Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Po 15 września :) Gapcia najpierw będzie "rezerwistka", ale jeśli Ciocie będą miały odpowiednie "akcesoria" po kieszeniach - nie będzie tak źle ;) Quote
eloise Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 świetnie, Ania będzie zachwycona :) ja też oczywiście jestem :) Quote
iwoniam Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Nutusia - czy ktos do Ciebie w sprawie Gapci nie telefonował? skierowałam pewną panią do Ciebie. Quote
Akrum Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 [quote name='Ellig']Gdzie mozna obejrzec zdjecia?[/QUOTE] dzisiaj postaram się założyć im wątek, więc podeślę tutaj link. psiaki są piękne, takie a'la szorstkowłose jamniczki. Quote
Nutusia Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 A który numer podałaś? Ten na 502? Mam z wczoraj jakieś nieodebrane połączenie - nawet dziś oddzwaniałam, ale nikt nie odebrał. Ja teraz od 17 do 22 mam problem z odbieraniem telefonów (do 15 września). Akrum - czekamy na wątek, choć muszę przyznać, że... już się boję... Quote
Akrum Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Póki co założyłam wątki naszym dwóm nowym podopiecznym: 1. piękna, trikolorowa mała [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231850-Trikolorowa-pi%C4%99kna-i-ma%C5%82a-Lusia-wyrzucona-bo-w-ci%C4%85%C5%BCy-Teraz-szuka-kochaj%C4%85cego-domu?p=19633220#post19633220"][B]LUSIA[/B][/URL] 2. cudowny, o wspaniałym charakterze husky [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231854-Husky-Nico-oddany-do-przytuliska-przez-w%C5%82a%C5%9Bcicieli-bo-jad%C4%85-za-granic%C4%99-Szuka-noweg-DS?p=19633542#post19633542"][B]NICO[/B][/URL] i zaraz się zabieram za założenie wątku psiakom od tego faceta - recydywisty. Quote
Akrum Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 i już założony wątek. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231859-W%C5%82a%C5%9Bciciel-do-wi%C4%99zienia-one-do-schroniska-Szukamy-nowych-dom%C3%B3w-dla-5-ma%C5%82ych-psiak%C3%B3w?p=19633831#post19633831"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231859-W%C5%82a%C5%9Bciciel-do-wi%C4%99zienia-one-do-schroniska-Szukamy-nowych-dom%C3%B3w-dla-5-ma%C5%82ych-psiak%C3%B3w?p=19633831#post19633831[/URL] Quote
anica Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 [QUOTE] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/103381-Akrum"][B]Akrum[/B][/URL] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/statusicon/user-offline.png[/IMG]Chciałabym widzieć teraz Gapcię na żywo, przeszła dużą zmianę zarówno fizycznie, jak i najbardziej psychicznie :smile: W sumie, co się dziwić - w takim domku każdy czuje się bezpiecznie i jest szczęśliwy :smile:[/QUOTE] i poprostu.... też tak myślę... i zaraz Świat ,wydaje mi się lepszy! i .. Cudownie ,że są takie domy!:loveu: Quote
Recommended Posts