Gusiaczek Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Nutusia napisał(a):A no to widzisz, Majowa - u nas inaczej... Gdyby mi się nie spodobała, mojemu Synalkowi też pewnie nie. Z jednym wyjątkiem - chciałyśmy go z Gusiaczkiem wyswatać z Olgą (Gusiaczkową Córą). Jest między nimi 10 miesięcy różnicy, wychowywali się razem od maleńtasów... I gdy pewnego dnia, po kolejnym "burzliwym rozstaniu" Tomcio chodził jak struty mówię "Tomuś, zakochałbyś się w Oldze i byłby spokój". Spojrzał na mnie jak na kosmitę i odparł "Chyba Cię pogięło??!?!?! We własnej siostrze!?!?!?!?!?" :) Ale może to i lepiej, bo my się z Gusiaczkiem baaardzo kochamy i obawiam się, że gdybyśmy zostały teściowymi spokrewnionymi, mogłoby to mocno niefajnie na naszą miłość wpłynąć ;) Chyba byśmy zwariowały:razz: Nutusia świekra? no ludzie, nie da się!:crazyeye: Quote
majowa Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 hihi w końcu któś używa słowa świekra :) nie używam go na codzień bo moja się obraziła jak usłyszała że tak o niej mówię Quote
Nutusia Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Bardzo dziękujemy! :) I też najserdeczniej pozdrawiamy wszystkich naszych... fanów ;) Quote
anica Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 (edited) ....cała przyjemność po naszej stronie :B-fly: Edited August 27, 2012 by anica Quote
Gusiaczek Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Używam jeszcze wielu innych, ale ... szaaaa;) majowa napisał(a):hihi w końcu któś używa słowa świekra :) nie używam go na codzień bo moja się obraziła jak usłyszała że tak o niej mówię Quote
Nutusia Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 Jakie "sza"!?!?!?!? Trzeba ruszyć głową i jakiś bazarek w tym względzie zmontować. Jolę trzeba zawołać - ona to ma bazarkową inwencję i "głowę 6 na 9 jak mawiał Popiołek z serialu "Dom" :) Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Gapulinda ostatnio biega z prędkością światła, ma swoje sprawy w ogródku, szczeka odważnie na obcych (głównie tych wyimaginowanych ;)) i zachowuje się jak normalny pies, z wyjątkiem: - sytuacji, gdy stawiam jej miseczkę i chcę pogłaskać na zachętę, życząc smacznego, jak to robię z resztą psów - wtedy się kuli i nie chce podejść, żeby zacząć jeść - sytuacji, gdy chcę, żeby wyszła na dwór, a ona nie ma na to ochoty - gdy do niej podchodzę, kuli się i popuszcza - sytuacji, gdy muszę podnieść głos na fiśnięte tornada, tratujące wszystko, co na drodze - sytuacji, gdy przychodzi ktokolwiek z zewnątrz (nawet znajomy) - przez pierwsze kilkanaście minut Gapcio udaje, że w tym domu są na chwilę obecną tylko 4 psy; potem się ujawnia, ale nie jest tak spontaniczna, jak tylko w naszej obecności. Ogólnie jednak nie jest źle. U siebie czuje się bezpieczna, kochana, akceptowana i chyba... szczęśliwa ;) Aha, i do łazienki z progiem już wchodzi nie tylko... "przypadkiem" ;) Quote
Akrum Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Chciałabym widzieć teraz Gapcię na żywo, przeszła dużą zmianę zarówno fizycznie, jak i najbardziej psychicznie :) W sumie, co się dziwić - w takim domku każdy czuje się bezpiecznie i jest szczęśliwy :) A my wczoraj byliśmy w przytulisku i znów mamy taką suczkę i samca w typie Gapci, tylko tym razem nie rude, zostały oddane do przytuliska po tym, jak ich "właściciel" poszedł do więzienia. 7 psiaków od tego faceta trafiło do przytuliska, z czego 5 jest już do adopcji (podpisane zrzeczenie się psów), 2 niestety nie przeżyły schroniskowej rzeczywistości... :(:(:( Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 O matko święta :( Też takie straszaki ci cudem ocaleni?... A Gapcia oczywiście Ciocię Akrum ZAPRASZA w odwiedziny! :) Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Wszystkie chętne Ciocie ZAPRASZAMY! :) Quote
jola_li Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Nutusia napisał(a):Wszystkie chętne Ciocie ZAPRASZAMY! :) A co na to Gapcia ;)? Quote
Ellig Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Akrum napisał(a):Chciałabym widzieć teraz Gapcię na żywo, przeszła dużą zmianę zarówno fizycznie, jak i najbardziej psychicznie :) W sumie, co się dziwić - w takim domku każdy czuje się bezpiecznie i jest szczęśliwy :) A my wczoraj byliśmy w przytulisku i znów mamy taką suczkę i samca w typie Gapci, tylko tym razem nie rude, zostały oddane do przytuliska po tym, jak ich "właściciel" poszedł do więzienia. 7 psiaków od tego faceta trafiło do przytuliska, z czego 5 jest już do adopcji (podpisane zrzeczenie się psów), 2 niestety nie przeżyły schroniskowej rzeczywistości... :(:(:( Gdzie mozna obejrzec zdjecia? Quote
eloise Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 jako, że i ja chętna, to na kiedy mogę się wprosić? ;) Quote
Nutusia Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Po 15 września :) Gapcia najpierw będzie "rezerwistka", ale jeśli Ciocie będą miały odpowiednie "akcesoria" po kieszeniach - nie będzie tak źle ;) Quote
eloise Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 świetnie, Ania będzie zachwycona :) ja też oczywiście jestem :) Quote
iwoniam Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Nutusia - czy ktos do Ciebie w sprawie Gapci nie telefonował? skierowałam pewną panią do Ciebie. Quote
Akrum Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Ellig napisał(a):Gdzie mozna obejrzec zdjecia? dzisiaj postaram się założyć im wątek, więc podeślę tutaj link. psiaki są piękne, takie a'la szorstkowłose jamniczki. Quote
Nutusia Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 A który numer podałaś? Ten na 502? Mam z wczoraj jakieś nieodebrane połączenie - nawet dziś oddzwaniałam, ale nikt nie odebrał. Ja teraz od 17 do 22 mam problem z odbieraniem telefonów (do 15 września). Akrum - czekamy na wątek, choć muszę przyznać, że... już się boję... Quote
Akrum Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Póki co założyłam wątki naszym dwóm nowym podopiecznym: 1. piękna, trikolorowa mała LUSIA 2. cudowny, o wspaniałym charakterze husky NICO i zaraz się zabieram za założenie wątku psiakom od tego faceta - recydywisty. Quote
Akrum Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 i już założony wątek. http://www.dogomania.pl/forum/threads/231859-W%C5%82a%C5%9Bciciel-do-wi%C4%99zienia-one-do-schroniska-Szukamy-nowych-dom%C3%B3w-dla-5-ma%C5%82ych-psiak%C3%B3w?p=19633831#post19633831 Quote
anica Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Akrum Chciałabym widzieć teraz Gapcię na żywo, przeszła dużą zmianę zarówno fizycznie, jak i najbardziej psychicznie :smile: W sumie, co się dziwić - w takim domku każdy czuje się bezpiecznie i jest szczęśliwy :smile: i poprostu.... też tak myślę... i zaraz Świat ,wydaje mi się lepszy! i .. Cudownie ,że są takie domy!:loveu: Quote
Recommended Posts