Nadziejka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Pakunio jest piekny , jak one wszystkie :thumbs::iloveyou: Quote
ocelot Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 [B]DEKLARACJE STAŁE:[/B] Anja2201 - 10 zł. obraczus87 - 10 zł. Cantadorra - 30 zł. [B]RAZEM:[/B] [B]50 zl. Brakuje nam 450 zł. [/B] Quote
ania shirley Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='ocelot']. Niestety steryd był podany już po badaniach krwi, nie komentuję. .[/QUOTE] To dobrze. Podany przed badaniem , zmieniłby wyniki. Quote
lika1771 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Wplywy na konto Pako-miesiac marzec: Ania2201-20zl oplata za hotelik za marzec i kwiecien Marta Z z Warszawy- 150zl Anawera-30zl Agnieszka wolontariuszka-20zl ------------------------------------------------ Wydatki: Jutro USG-20zl ------------------------------------------------ Stan konta 22.03.2012r------ 200zl Quote
Tymonka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 (edited) [quote name='Telimena']tam jest wynik fosfatazy alkalicznej można wypróbować Caninsulin ale wyjdzie to koszmarnie drogo na takiego dużego psa, ja bym proponowała Insulinum Lente WOS 80jm/ml - koszt ok 55zł za 10 ml, czyli za 800jm, caninsulin kosztuje ok 24zł za 2,5ml w 1ml 40jm, więc 24zł za 100jm. On będzie musiał pewnie brać ok 15-20jm dwa razy dziennie (nie wiem ile waży). Same policzcie i wytłumaczcie wetowi, że to pies ze schroniska.[/QUOTE] Mój wet twierdzi , że najlepszy jest kanisulin , a mam do niego zaufanie 100% , wyciągał mi psiaki z naprawdę ciężkich stanów i z reguły robił to za grosze , więc nie trzeba mu przypominać , że psiak jest ze schronu , zresztą który wet zrobi USG za 20 zł ? Ale lek zapiszę i jutro zapytam . Edited March 22, 2012 by Anja2201 Quote
Telimena Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Ja też jestem lekarzem weterynarii i nie przepadam za caninsulinem. Uważam, że jest drogi i w większości leczonych przeze mnie przypadków był małoefektywny. Dużo lepiej sprawdzała się podana powyżej insulina. Każdy przypadek jest inny i trzeba wypróbować lek u psa, żeby móc jednoznacznie powiedzieć co i jak. Uważam jednak, że dla weta to dodatkowy zarobek jak sprzeda caninsulin, z wypisania recepty nie ma nic. Poza tym 100zł miesięcznie to według moich wyliczeń około 4 opakowania insuliny czyli 10ml czyli 400 jm, prawdopodobnie Pako będzie musiał brać 2 razy dziennie po około 20 jednostek czyli 40 jednostek dziennie, czyli insulina za 100zł będzie mu starczać na 10 dni a nie na miesiąc. Za to około 100 zł miesięcznie będzie miał czystego zysku weterynarz jeśli będzie Wam sprzedawał caninsulin. Nie neguję umiejętności lekarza, może być najlepszy ale każdy musi żyć i chce zarobić. Ja Wam proponuję dobrą opcję, dużo tańszą a uważam, że przynajmniej równie skuteczną dla psa. Zresztą to co najlepiej będzie służyło psu wyjdzie dopiero gdy zaczniecie psa leczyć i sprawdzać poziom glukozy podczas leczenia. Quote
Tymonka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 (edited) [quote name='Telimena']Ja też jestem lekarzem weterynarii i nie przepadam za caninsulinem. Uważam, że jest drogi i w większości leczonych przeze mnie przypadków był małoefektywny. Dużo lepiej sprawdzała się podana powyżej insulina. Każdy przypadek jest inny i trzeba wypróbować lek u psa, żeby móc jednoznacznie powiedzieć co i jak. Uważam jednak, że dla weta to dodatkowy zarobek jak sprzeda caninsulin, z wypisania recepty nie ma nic. Poza tym 100zł miesięcznie to według moich wyliczeń około 4 opakowania insuliny czyli 10ml czyli 400 jm, prawdopodobnie Pako będzie musiał brać 2 razy dziennie po około 20 jednostek czyli 40 jednostek dziennie, czyli insulina za 100zł będzie mu starczać na 10 dni a nie na miesiąc. Za to około 100 zł miesięcznie będzie miał czystego zysku weterynarz jeśli będzie Wam sprzedawał caninsulin. Nie neguję umiejętności lekarza, może być najlepszy ale każdy musi żyć i chce zarobić. Ja Wam proponuję dobrą opcję, dużo tańszą a uważam, że przynajmniej równie skuteczną dla psa. Zresztą to co najlepiej będzie służyło psu wyjdzie dopiero gdy zaczniecie psa leczyć i sprawdzać poziom glukozy podczas leczenia.[/QUOTE] Decyzje w sprawie pako podejmuje Ocelot , niech ona się wypowie , ja do mojego weta tak jak pisałam mam 100% zaufania i jeśli ja mam się podjąć leczenia pako to tak jak On zaleci , oczywiście dopytam jutro o lek o którym piszesz , jeśli jest tak jak napisałaś i da się coś zaoszczędzić to super .I zapewniam cię , że mój wet nigdy nie leczył moich psów z myślą żeby jak najwięcej mieć dla siebie , niejednokrotnie leczył moje psy po kosztach , czy czekał na pieniądze ile trzeba było i bardzo mi się nie podoba takie ocenianie kogoś kogo się nie zna , a leczenie na odległość wydaje mi się nie możliwe . Edited March 22, 2012 by Anja2201 Quote
ania shirley Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='Anja2201'] Leczenie na odległość wydaje mi się nie możliwe .[/QUOTE] Leczenie na odległośc [B]jest [/B]niemozliwe. Quote
azalia Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Zgadzam się,że leczenie na odległość nie jest możliwe,ale Telimena nie chce Pako leczyć,po prosty chciała pomóc i podpowiedzieć,zasugerować.A wet pewnie jest uczciwy,jak twierdzi Anja,ale Telimena tylko napisała ,że też musi z czegoś żyć. To moim zdaniem(nie znam Telimeny)była chęć pomocy,a tu emocję wzięły górę niepotrzebnie. Myślę,że każdy kto się tutaj wypowiada bardzo martwi się o zdrowie Pakunia i to jest najważniejsze. Quote
ania shirley Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='azalia']Zgadzam się,że leczenie na odległość nie jest możliwe,ale Telimena nie chce Pako leczyć,po prosty chciała pomóc i podpowiedzieć,zasugerować.A wet pewnie jest uczciwy,jak twierdzi Anja,ale Telimena tylko napisała ,że też musi z czegoś żyć. To moim zdaniem(nie znam Telimeny)była chęć pomocy,a tu emocję wzięły górę niepotrzebnie. Myślę,że każdy kto się tutaj wypowiada bardzo martwi się o zdrowie Pakunia i to jest najważniejsze.[/QUOTE] Szkoda ,ze Telimena nie moze leczyć Pako. Ma tańsza metodę i skuteczną, sadząc po tym co napisała. Ale trzeba oprzeć się na wecie, który jest na miejscu. Może dałoby sie mu coś podpowiedzieć??? Quote
Telimena Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 o matko... strach się odezwać, chciałam coś podpowiedzieć a nie zaszkodzić Pako i wywołać kłótnie na wątku, nikogo nie oceniam i nie krytykuję, stwierdzam fakt, że można wypróbować tańszą insulinę, bo jest duża szansa, że będzie działać, mam taką wypróbowaną i podaję Wam nazwę dla dobra psiaka, weterynarz, który ma się zająć psiakiem nie musiał może szukać alternatywy dla caninsulinu a może jak mu się powie, że mamy taką wypróbowaną to sam stwierdzi, że wypróbuje, nie rozumiem Anja2201 z czym masz problem, rozmawiałaś z wetem i już Ci powiedział, że nie chce próbować? bo jak nie to może pogadaj z weterynarzem najpierw i napisz, co zdecydował, ja nie zamierzam leczyć Pako, nie chcę mu też zaszkodzić ani krytykować nikogo, udowadniam Wam tylko, że są różne opcje, Pako nie ma na razie zbyt dużych możliwości finansowych, trzeba opłacić DT, leki, weta... lepiej jeśli się dałoby zaoszczędzić na insulinie dać mu jeszcze np specjalistyczną karmę, bo wątpię, żeby ktoś dał radę uzbierać dożywotnio 250zł miesięcznie na karmę + 300zł miesięcznie na insulinę + 500zł na DT, trzeba szukać oszczędności, bo najważniejszy na wątku jest pies a nie żadna z nas, jeśli nie chcecie, żebym się wypowiadała to nie muszę, nie chcę zaszkodzić Pako... a kłótnia na wątku na pewno mu nie pomoże, pozdrawiam Quote
ocelot Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Telimena le Twoje rady są bardzo cenne. bardzo. Anja na pewno nie chciała nikogo uraźic, może źle zabrzmiało to tylko. Anka spyta się jutro weta co myśli o tańszej insulinie, ja myśle, że dr Łukasz jest mądrym i rozsądnym facetem i posłucha rady. To prawda zebranie 1000 zł. miesięcznie na Pako jest niemożliwe. Quote
Tymonka Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Przepraszam , uniosłam się zupełnie nie potrzebnie , mam teraz bardzo ciężki czas i chyba nerwy wzięły górę . Przepraszam Telimena i dziękuję za rady i chęć pomocy , tak jak już pisałam oczywiście zapytam o tren drugi lek :) Quote
Nadziejka Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 :thumbs::iloveyou:odwiedzam Pakuniowe serdunko Quote
lika1771 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 [quote name='Anja2201']Przepraszam , uniosłam się zupełnie nie potrzebnie , mam teraz bardzo ciężki czas i chyba nerwy wzięły górę . Przepraszam Telimena i dziękuję za rady i chęć pomocy , tak jak już pisałam oczywiście zapytam o tren drugi lek :)[/QUOTE] Anja trzymaj sie bedzie dobrze. Szkoda ze zdejmuja allegra cegielkowe pewnie troche grosza by sie zebralo..... Quote
Anula Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 A ja tylko napiszę jedno.Czy ta insulina czy też inna to będzie w dużym stopniu zależeć czy organizm ją przyjmie,ponieważ może być tak,że może wystąpić wysypka,swędzenie skóry i trzeba będzie odstawić daną insulinę a zastąpić inną. I jeszcze coś Telimena jest super wetem i nie jednemu pomogła bidulowi w potrzebie.Bardzo ją sobie osobiście cenię,a weszła na wątek aby pomóc Pako chociaż radą,a nie każdego weta na to stać! Quote
Cantadorra Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ja się cieszę, że jest Telimena i dobrze, że podpowiada różne rozwiązania. Trzeba pytać, sprawdzać. Czasami można nie wpaść na coś prostego. Także nie denerwujmy się, tylko sprawdzajmy i korzystajmy z każdej rady. Quote
obraczus87 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ja również się cieszę, że na wątku jest Telimena. Oczywiście tutaj Pako jest najważniejszy :) Czy to usg to już dzisiaj? Pytam, bo nie pamiętam... Quote
ocelot Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Oj dziewczynki, wszystkim nam puszczają nerwy. proszę rozsyłajcie wątek pako, brakuje nam 450 zł. deklaracji na hotel:( Quote
lika1771 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Wplywy na konto Pako-miesiac marzec: Ania2201-20zl oplata za hotelik za marzec i kwiecien Marta Z z Warszawy- 150zl Anawera-30zl Agnieszka wolontariuszka-20zl Ania shirley-20zl Anonimowy darczynca-500zl ------------------------------------------------ Wydatki: USG-20zl ------------------------------------------------ Stan konta 23.03.2012r------720zl Bardzo dziekujemy Quote
malizna78 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 [quote name='lika1771']Wplywy na konto Pako-miesiac marzec: Ania2201-20zl oplata za hotelik za marzec i kwiecien Marta Z z Warszawy- 150zl Anawera-30zl Agnieszka wolontariuszka-20zl Ania shirley-20zl Anonimowy darczynca-500zl ------------------------------------------------ Wydatki: USG-20zl ------------------------------------------------ Stan konta 23.03.2012r------720zl Bardzo dziekujemy[/QUOTE] Super! Ogłoszenie na fb działa:) To teraz już tylko wyciagać Pako! Quote
ocelot Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 pakuś rano dostał juz insulinę, jak byłam w schronisku to nie wyszedl z budy:(Weszłam do boksu wyglaskać go. kazałam mu obiecać, że będzie walczyć. Liznął mi rękę. Chyba obiecał. Quote
lika1771 Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 [quote name='ocelot']pakuś rano dostał juz insulinę, jak byłam w schronisku to nie wyszedl z budy:(Weszłam do boksu wyglaskać go. kazałam mu obiecać, że będzie walczyć. Liznął mi rękę. Chyba obiecał.[/QUOTE] Trzymaj sie chlopie. Quote
Telimena Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 oby walczył :) bardzo jestem ciekawa wyniku USG Quote
Recommended Posts