Jump to content
Dogomania

Przerażony, skrzywdzony przez ludzi, mały kłębek strachu- MA DOM :)))))))))))

Recommended Posts

Posted

Cudowna wiadomość! I choć przegrałam zakład, bo postawiłam na Fortunkę, to cieszę się bardzo, że to Piasek znalazł swój dom! Oglądam zdjęcia i przypominam sobie, jak ostrożnie podchodził w moje okolice po smakołyk, który mu rzucałam i udawałam, że wcale nie widzę podchodzącego strachulca... Piasek przeszedł bardzo długą drogę, ale jak widać dostał znakomite podstawy zaufania do człowieka i w nowym domku otworzył się od razu:-) Wszystkie zdjęcia są piękne, wzruszające... Piasek ze swoim człowiekiem, z obiema suniami leżący leniwie, wchodzący jak koty na stół, wyglądający przez okno... Pięne, do popłakania sobie z radości:-)

Z ogromną przyjemnością przekażę swoją przegraną na konto psiaków Myszy:-) A ze zdjęcia mnie wzruszyły bardzo, podwajam stawkę i przekazuję 20 zł:-)

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Warto było czekać ponad rok na taki dom dla Piaska. :multi: Widać, że zwierzaki są zadbane i szczęśliwe. Piasek wspaniale "wtopił się" w stado (nawet pasuje kolorystycznie :lol:), chociaż na razie wygląda jeszcze jak sierotka. ;)

Marzę o takich domach dla Pako i Fortuny...

Posted

[quote name='wykrywka']Nareszcie mysza 1 wyjawiła tajemnicę :multi:. Ma dziewczyna silna wolę.
Codziennie, kilka razy zaglądałam na wątek czy są już wieści, dzisiaj po południu nie wytrzymałam i ... zadzwoniłam do domku Scotta :oops:.
Bardzo sie cieszę, wyglada, że adaptacja przebiega prawidłowo, ale w takim domku, jaki trafił sie Scottowi nie mogło być inaczej. Wierzę, jestem przekonana, że to najlepszy domek z najlepszych a takich ludzi i zwierząt jakie ma teraz Scott wokół siebie nigdzie więcej nie ma. Powodzenia piesku :lol:[/QUOTE]
Bardzo dziękuję Ci za odwiedzenie Państwa, wiedziałam od razu, że to super dom ale procedury to procedury ;)

Dzięki Ewa ;)

Ja też marzę o takich domach dla większości psów ale nie zawsze się tak udaje niestety.

Posted

3 x napisał(a):
................

jakieś głupoty chcialam napisac :oops:

mysza 1 napisał(a):
Piłaś? ;)

tak ;)
to naturalne ;)

zadałaś mi pytanie w stylu:
"czy gryzie?" (pytanie o Freda na spacerze)
"no oczywiście że gryzie, zęby ma to gryzie, z jedzeniem nie ma problemu"
podobnie jak i ja z piciem :evil_lol:

Posted

3 x napisał(a):
tak ;)
to naturalne ;)

zadałaś mi pytanie w stylu:
"czy gryzie?" (pytanie o Freda na spacerze)
"no oczywiście że gryzie, zęby ma to gryzie, z jedzeniem nie ma problemu"
podobnie jak i ja z piciem :evil_lol:

Na zdrowie ;)
A pewnie, że Fred gryzie. I nie tylko on zapewne ;) Cudne takie pytania.

Posted

Cieszę się przeogromnie :) Kiedy mysza zabrała Piaska z Korabiewic myślałam, że psiak z taką urodą długo u ronji nie zabawi. A jednak. W końcu jednak musiał nadejść ten moment i warto było na niego czekać, skoro Piasek dostał dom, do którego idealnie pasuje :)
Rok 2013 zapowiada się wspaniale pod względem adopcji - oby tak dalej!:multi::loveu:

Posted

Zaglądam na wątek ciekawa wieści od Scotta a tutaj nic z tego :mad:. Czy "domek" został zaproszony? Z tego co wiem Pani jest zalogowana na forum, mogę podesłać Jej link :p.
Teraz biegnę na bazarek, by chociaż troszeczkę dołożyć do spłaty długu po Piasku.

Posted

U Scotta wszystko ok. Zaczął rządzić na kanapie:) i śpi pod kołdrą z państwem.
Jakby mi o tym ktoś powiedział rok temu, nie potrafiłabym uwierzyć:)

Posted

Miło czytać takie informacje, rzeczy niemożliwe, przynajmniej jakiś czas temu, są możliwe :lol:.
Pani Scotta nie chce pojawić się na wątku i zdawać relacje :cool3:

Posted

witam serdecznie, to ja, pani Scota:multi:przyznam szczerze, ze zagladam na forum i wielka przyjemnosc sprawia czytanie tak miłych slów:multi:Scott jest cudowny,wniósl sporo energii do naszego zycia.trochę przegania koty,ale pracujemy nad tym i juz sa postępy.Wygląda na to, ze czuje sie z nami coraz lepiej, a własciwie jakby był tu od zawsze.Przepraszam, ze nie podczepiam zdjęc, ale wstyd sie przyznać, mam z tym klopot.Moze Pani Iwonka znajdzie chwile i będzie mogla to zrobicJestesmy szczęsliwi, ze Scott trafił po nasz dach.:loveu:

Posted

Witam Pani Marzanno :) Bardzo fajnie, że się Pani zalogowała. Zdjęcia obiecuję wstawić tylko ostatnio mam kłopoty z ogarnięciem czasowym ;)
Strasznie się cieszę, że Scott ma już swój dom i to taki fajny :loveu: W dodatku tak fantastycznie się odnalazł :multi:

Posted

obiecuję relacjonować na bieżąco w miare mozliwosci czasowych.Mamy w domu masę zwierzaczków i kazdemu trzeba poswiecic sporo czasu, zeby były szczęsliwe,a Scottowi w szczególnosci.Mam nadzieję, ze naucze sie wklejac zdjęcia :lol:

Posted

Dziś rano Scott wybrał sie w towarzystwie Diany ,Poli i Szwarca/miłego sąsiada/ na pierwszy spacer poza posesję.Widac było, ze ma ogromna frajdę i ze bez smyczy pędziłby za stadem.Scott pięknie chodzi na smyczy/to zasługa Pana Bartka/.Było potrzebne takie wyjscie na dłuzej, bo ostatnimi czasy energię wyladowywał goniąc i podgryzając koty .Szczególnie upatrzył sobie jednego, największego, ktory jest szefem kociego stada.Mamy nadzieje, ze wszystko się poukłada i wszyscy będą czuc sie komfortowo.Poza tym jest super psiakiem, niezwykle inteligentnym i grzecznym.
:evil_lol:

Posted

voix napisał(a):
Dziś rano Scott wybrał sie w towarzystwie Diany ,Poli i Szwarca/miłego sąsiada/ na pierwszy spacer poza posesję.Widac było, ze ma ogromna frajdę i ze bez smyczy pędziłby za stadem.Scott pięknie chodzi na smyczy/to zasługa Pana Bartka/.Było potrzebne takie wyjscie na dłuzej, bo ostatnimi czasy energię wyladowywał goniąc i podgryzając koty .Szczególnie upatrzył sobie jednego, największego, ktory jest szefem kociego stada.Mamy nadzieje, ze wszystko się poukłada i wszyscy będą czuc sie komfortowo.Poza tym jest super psiakiem, niezwykle inteligentnym i grzecznym.
:evil_lol:

O matko, ale szybko się odważyliście :) Dobrze, ze idzie w stadzie i nie ma powodów, żeby nawiać, bo dookoła spokojnie.

Posted

Scott reaguje lękiem i ucieczką na nieznane bodźce. Trzeba być czujnym na spacerach, bo w panice jest w stanie wykręcić się z bardzo ciasnej obroży. W swoim stadzie na pewno czuje się pewniej, więc mam nadzieję, że pokona strach:)
Ciekawe dlaczego podgryza koty. U nas zupełnie ignorował kotkę i w domu i na zewnątrz.

Posted

Mineły dwa tygodnie w ciagu ktorych nie było zachowania lękowego, oprócz dwóch dni po przyjezdzie, kiedy siedzial w kaciku, choć smakołyki z chęcia przyjmował.Kiedy 3 -go dnia wylądowal w łozku i na kanapie zaczął warczec i nie dopuszczac do tego miejsca innych.Natychmiast skonsultowalismy sie z Piotrem z Dogagajciesie, ktory zaskoczony takim obrotem spraw stwierdzil, ze Scott czuje sie tak pewnie, ze czas wprowadzic zelazne zasady.Poprawa była dosc szybka, choc nie przestawał przesladowac kotke-staruszke.I znowu konsultacja, troche pracy nad tym i sukces.Jednak długo tak cudnie nie było, bo upatrzył sobie maine-coona, 10 kg.,ktory do tej pory był szefem kotow i Diany(Pola była zawsze zupełnie obojetna) i zaczęło sie podryzanie, tropienie i przeganianie.Zupełnie nie rozumiemy, jak kot który do tej pory jednym machnieciem łapy potrafił uporzadkowac nadmiar czyjejs ekspresji, tu nie moze sobie poradzic.Burczy, chowa sie w kąt, w ciagu dnia nie chodzi i do tego dostał ze stresu biegunki!!!!Postanowilismy go wyrózniac, kiedy on siedzi na kanapie, to Scocik nie moze, a dzis nawert zamknelismy sie z kotem na noc.Jaco wyraznie poczuł sie pewniej, co osłabia jak widzimy łowne zapedy Scotta.Mamy nadzieje, ze w koncu i miedzy nimi będzie spokój, tak jak z resztą kotow, na ktore Scott wogóle juz nie reaguje.W kazdym razie mamy co robić.Na spacerach Scott trzyma sie blisko, choc ma mase energii i mysle ze będzie wspaniałym kompanem na długie spacery z suniami.Kiedy zostaje sam, strasznie szczeka i wyje.Nie lubi.:lol: