Jump to content
Dogomania

Przerażony, skrzywdzony przez ludzi, mały kłębek strachu- MA DOM :)))))))))))

Recommended Posts

Posted

Miałam dwa telefony w sprawie Piaska, chyba dzięki wyróżnieniu gumtree (jeden na pewno).
Niestety bardzo fajna pani mieszkająca z córką ale na Mokotowie, w bloku :( Tam jest jednak głośno, za duże ryzyko, boję się.
Druga rodzina ma dom z ogrodem i dwoje małych dzieci. Spodziewali się bardziej proludzkiego psa, bez takich przejść...

Tak na przyszłość- Marta, myślisz, ze on do małych dzieci się nadaje? Wg mnie będzie się bał.

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lemoniada']A nie można tym ludziom podsunąć jakiegoś innego psiaka? Na przykład Ptysia lub Rózi? Ewentualnie piesków z innych DT i schronisk.[/QUOTE]
Podsuwanie innych psów bardzo rzadko działa. Próbowałam ale pani z Mokotowa powiedziała, ze nie chodzi o jakiegoś psa tylko właśnie o Piaska.

Posted

[quote name='mysza 1']Podsuwanie innych psów bardzo rzadko działa. Próbowałam ale pani z Mokotowa powiedziała, ze nie chodzi o jakiegoś psa tylko właśnie o Piaska.[/QUOTE]

Piasek powinien się poczuć mile połechtany ;) Ale szkoda wielka.

Posted

myslę, że małe dzieci robią za duzo zamieszania i dla Piaska na pewno byłby to dodatkowy stres.
on do nas jest teraz naprawdę fajny, już się nie boi, nie ucieka, daje się głaskać i merda ogonem. urosła mu broda i wygląda trochę jak elf od świętego mikołaja

Posted

[quote name='ronja']myslę, że małe dzieci robią za duzo zamieszania i dla Piaska na pewno byłby to dodatkowy stres.
on do nas jest teraz naprawdę fajny, już się nie boi, nie ucieka, daje się głaskać i merda ogonem. urosła mu broda i wygląda trochę jak elf od świętego mikołaja[/QUOTE]
Też tak myślę. Poproszę o dowód zdjęciowy elfa ;)

• 2 weeks later...
Posted

Piaseczek ostatnio unika aparatu. Na dobre przeniósł się do Sisi i Kacperka i wykolegował Kacperka z miejsca na kanapie:) Odpuścił sobie za to wiszenie na półeczce. Nauczył się również korzystać z drzwiczek dla kota.

Posted

ronja napisał(a):
Piaseczek ostatnio unika aparatu. Na dobre przeniósł się do Sisi i Kacperka i wykolegował Kacperka z miejsca na kanapie:) Odpuścił sobie za to wiszenie na półeczce. Nauczył się również korzystać z drzwiczek dla kota.

Wydawało mi się, że pisałaś coś o wyczynach Kacpra i zniszczonej kanapie. Chyba mi się to przyśniło. ;) A udałoby się zrobić Piaskowi zdjęcie na kanapie?

ronja napisał(a):
tylko chudziutki jest. ostatnio nie je do końca, zostawia dużo. musimy znowu puszką go dokarmiać.

Są takie psie niejadki. U mnie takim pieskiem jest Leon. Reszta ma ogromny apetyt i trzeba im wydzielać porcje.

Posted

Nic Ci się nie przyśniło. Kanapa jest w większej czesci pozbawiona gąbki. Zasłaniam to narzutą, ale Sisi ją regularnie zwala i śpi na wygryzionym. Piaskowi też to nie przeszkadza. Więc na razie kanapa stoi w oczekiwaniu na wywóz.
Piasek zaczął zostawiać jedzenie jak zamieszkał z Herą, bo ona mu wyjadała. Zaczęlismy karmić go na półeczce, ale i tak zostawia suche. Zrobił się za to strasznym łasuchem na przysmaki - przyzwyczaił się, bo jak wisiał na półeczce wielokrotnie dostawał smaczki za głaskanie.

Posted

ronja napisał(a):
Nic Ci się nie przyśniło. Kanapa jest w większej czesci pozbawiona gąbki. Zasłaniam to narzutą, ale Sisi ją regularnie zwala i śpi na wygryzionym. Piaskowi też to nie przeszkadza. Więc na razie kanapa stoi w oczekiwaniu na wywóz.

Nie ma sensu wywozić - psy są zadowolone nawet ze zniszczonej kanapy. ;) Jak wstawisz nową, to znowu ją "zmodernizują". :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Muszę go odwiedzić, może przy okazji sesji ;) Zobaczymy jak teraz reaguje na obcych :)

ps. właśnie zauważyłam baryłę Kacpra, przy nim to naprawdę wygląda biednie ;)

Posted

[quote name='ronja']nie wygląda ani biednie ani smutno. wygląda normalnie[/QUOTE]

Dla Ciebie wygląda normalnie, bo widzisz go codziennie. Ja widzę go od czasu do czasu i tylko na zdjęciach - raz wygląda lepiej, raz gorzej, raz smutniej, raz weselej... To naturalne.

[quote name='mysza 1']Muszę go odwiedzić, może przy okazji sesji ;) Zobaczymy jak teraz reaguje na obcych :)

ps. właśnie zauważyłam baryłę Kacpra, przy nim to naprawdę wygląda biednie ;)[/QUOTE]

Też jestem ciekawa. Już prawie rok jest w hotelu.

Przy Pako wyglądałby jeszcze biedniej. ;)

Posted (edited)

[quote name='Linda99']Gdzie jest ta Megi?[/QUOTE]
To sunia pod moją opieką, wyciągnięta z okopnego pseudoprzytuliska, które zostanie zamknięte pod koniec roku.
Przebywa w Psanatorium, bo tam było najbliżej dla wolontariuszek, które pomagały ją zabrać i zawiozły do hotelu.
Bardzo biedna :( malutka ale już bezpieczna :)

Edited by mysza 1
  • 2 weeks later...
Posted

Widziałam Piaska w sobotę, bał się, bo było nas więcej ;) Ale puszczony ze smyczy trochę się wyluzował i nawet podskakiwał radośnie kiedy rzucałam mu ciasteczka. Pozował też Ani, nie uciekał.

Wczoraj byli państwo zainteresowani adopcją, mówiłam jaki jest Piasek ale chcieli go zobaczyć. Niestety Piasek nawet do nich nie podszedł. Oglądali też Didi, która jest super ale chyba się nie zdecydują.

Piaseczek :)

• 2 weeks later...