mysza 1 Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Proszę jaki śmiały, żarłok mały :) z nim jest o tyle dobrze, ze lubi smakołyki i można go przekupić. To znacznie ułatwia pokonywanie przeszkód w pracy. Quote
mysza 1 Posted February 8, 2013 Author Posted February 8, 2013 (edited) Co słychać u Piaska? Edited February 8, 2013 by mysza 1 Quote
ronja Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Piasek żyje wg swoich zasad;) Często w ciągu dnia przesiaduje na półeczce i jak przechodzę cieszy się, bo wie, że zawsze go głaszczę i daję ciasteczko. Miałam kilka zdjęć z dzisiejszego ranka, ale były ciemne i niewyraźne, bo Piasek, Sisi i Kacperek wychodzą jako pierwsi. Jutro w ciągu dnia porobię Trójcy trochę zdjęć. Quote
mysza 1 Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Łasuszek :) taki dom jak ma Krecik by się przydał, z ogrodem, ludzie niczego nie chcący od psa tylko na spokojnie z nim postępujący. Chudziutki jest ale wiem, że tuczenie z nim się nie udaje ;) może Kacper mu podjada trochę, bo on przeciwnie, chudy nie jest ;) Quote
ronja Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Był dziś u nas Piotr behawiorysta. Ocenił, że Piasek zrobił spore postepy od ostatniego spotkania. Łatwiej przełamuje dystans krytyczny i można nazwać, że jest psem bardziej "socjalnym". Dostalismy zestaw ćwiczeń. Wprowadzimy klikier i zaczynamy naukę kształtowania. Piotr jest jak najbardziej za szukaniem mu domu - raczej dom z ogrodem. Fajnie, co? Quote
mysza 1 Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 ronja napisał(a):Był dziś u nas Piotr behawiorysta. Ocenił, że Piasek zrobił spore postepy od ostatniego spotkania. Łatwiej przełamuje dystans krytyczny i można nazwać, że jest psem bardziej "socjalnym". Dostalismy zestaw ćwiczeń. Wprowadzimy klikier i zaczynamy naukę kształtowania. Piotr jest jak najbardziej za szukaniem mu domu - raczej dom z ogrodem. Fajnie, co? Fajnie :) Szukam domu, ma masę wejść i mało telefonów a jeśli już to blok. Boję się dać go do bloku. Quote
ronja Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Piaseczek pojedzie dziś na szczepienia i zostanie zaczipowany. Quote
mysza 1 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='ronja']Piaseczek pojedzie dziś na szczepienia i zostanie zaczipowany.[/QUOTE] Superowo :) Quote
ronja Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 fakturę za Piaseczka odbierzemy w środę. wyszło chyba 143zł (szczepienia, chip i kropelki do uszu, bo były zaczerwienione) Quote
mysza 1 Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 O proszę jaki śmiały, na kolana się wpakował. :) Na FB pójdzie, wszak za psami stoją ludzie :) ;) Quote
ronja Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 wklejam fakturę - to faktura zbiorcza za Piaska (wścieklizna, wirusówki, chip i kropelki do uszu) i Milkę (wirusówki i krew). Quote
mysza 1 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 Dzięki. Trochę marnie z tymi kosztami. Quote
mysza 1 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 Nadszedł czas na wyjawienie tajemnicy ;) Piasek ma dom :) Dom jest naprawdę WSPANIAŁY. Idealny dla Piaska, dom z ogrodem, z dwoma suniami, pięcioma kotami i wspaniałymi ludźmi. W dodatku mającymi wolne zawody i spędzającymi większość czasu w domu. I bardzo kochającymi zwierzaki. Pod Zieloną Górą chociaż Państwo pochodzą z Warszawy. Jestem przeszczęśliwa. Piasek w nowym domu odnalazł się bardzo dobrze, naprawdę. Zresztą widać to na zdjęciach. Codziennie dostajemy z Martą relacje, smsowe a Marta mailowe ;) W domu jest od wtorku. Bałam się zapeszyć ;) ale myślę, że będzie dobrze. To był naprawdę trudny pies. Przeżył wiele i trzeba było się włożyć sporo pracy w jego socjalizację. Bardzo dziękuję Marcie i Bartkowi za poświęcony czas na wyprowadzenie Piaska na prostą.:loveu: Duża zasługa cennych rad Piotra z Dogadajciesie- i jego zasługa, że Piasek ma dom (zna dom Piaska - udostępnił na FB jego zdjęcie). Muszę zapłacić 640 zł za transport i zaległe faktury za Piaska ale to nic, jakoś to będzie. Najważniejsze, ze jest już w domu:loveu: A teraz sama przyjemność, zdjęcia :loveu: Quote
ronja Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 (edited) uwielbiam oglądać te zdjęcia. śmieję się i płaczę ze wzruszenia:oops:. Pasek, a teraz Scott wygląda jakby zawsze tam mieszkał. wierzę, że przełamie ostatnie lęki i wreszcie będzie szczęsliwy. wygrał los na loterii:) przypominam sobie teraz jego początki i faktycznie przeszedł długą drogę. czasem było cięzko. ale warto. zawsze warto dać szansę nawet największemu dzikusowi. Edited March 8, 2013 by ronja Quote
mysza 1 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 [quote name='ronja']uwielbiam oglądać te zdjęcia. śmieję się i płaczę ze wzruszenia:oops:. Pasek, a teraz Scott wygląda jakby zawsze tam mieszkał. wierzę, że przełamie ostatnie leki i wreszcie będzie szczęsliwy. wygrał los na loterii:) przypominam sobie teraz jego początki i faktycznie przeszedł długą drogę. czasem było cięzko. ale warto. zawsze warto dać szansę nawet największemu dzikusowi.[/QUOTE] I dlatego teraz jest Nela na przykład ;) Dom na fantastyczny, idealny dla niego. Naprawdę. Quote
ronja Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 domek może sam się tu ujawni:) to będą relacje z pierwszej ręki Quote
ania shirley Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 O!!! Przegrałam zakład z 3x:evil_lol: . Jaka śliczna szczoteczka poszla do cudownego domku!!! Quote
wykrywka Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Nareszcie mysza 1 wyjawiła tajemnicę :multi:. Ma dziewczyna silna wolę. Codziennie, kilka razy zaglądałam na wątek czy są już wieści, dzisiaj po południu nie wytrzymałam i ... zadzwoniłam do domku Scotta :oops:. Bardzo sie cieszę, wyglada, że adaptacja przebiega prawidłowo, ale w takim domku, jaki trafił sie Scottowi nie mogło być inaczej. Wierzę, jestem przekonana, że to najlepszy domek z najlepszych a takich ludzi i zwierząt jakie ma teraz Scott wokół siebie nigdzie więcej nie ma. Powodzenia piesku :lol: Quote
Recommended Posts