Jump to content
Dogomania

A mnie to maminka bardzo kocha i Ewa mnie kocha,no i ta...no...Hana chyba też!

Recommended Posts

Posted

Dobrze ,że mu wygodnie.Nasz Koruś też zadowolony z wózeczka. :)

teraz to ma dopiero wypasioną karetę :)

to właśnie Wujcio mariusz pp podarował Alesiowi wózeczek,sam nam go przywiózł :) bardzo kochany Wujaszek :)

a Aleś oddał swoją karetę Koreczkowi i w razie W dwójce ogonków Wujcia,bo wszystkie to trójłapki  :) 

jeszcze raz pięknie dziękujemy :)

• Upvote 1
Posted

Ale się Alesiowi trafił super Wujcio, taka fura, teraz nie będzie trzęsło na wertepach   :)

Pierwszy raz spotkała Alesia taka niespodzianka :) o nie...zaraz po tym jak trafił do domku Ciocia Heaven& Lily podarowała Alesiowi szeleczki i smyczkę Flexi :)

Posted

najważniejsze ,że dwie strony zadowolone :)

bardzo :) na razie Aleś kombinuje jak wejść do koszyczka ;) bo trochę wyższy,lepiej niech się nie nauczy,bo jak tym wózeczkiem zastawi mi wejście do mieszkania to chyba przez okno trzeba będzie wejść ;)

Super wypasiona bryka!

Brawo Ciocie i Wujciowie :)

marga3 wiesz jakie teraz robimy wrażenie na osiedlu ;) teraz to już każdy ,prawie,podchodzi do wózka a jak opowiadam :)

najmilej zaskakują mnie starsze osoby,chociaż kiedyś z ich strony spodziewałam się hejtu ;)

Ta Maminka bardzo Cię kocha Alesiu i Wujcio też dołączył do grona, a coś mi się wydaje, że kochających Cioć to wciąż przybywa i przybywa... :)

Cieszy bardzo Figuniu !

maminka od zawsze zakręcona ;)

Stefanko (*) masz na zawsze miejsce w moim ...zresztą wiesz ...

2d1p9g6.jpg

Posted

rozszerzamy Hańcinkową dietę,wszystkie mięsa bez kurczaka :)

dzisiaj dostała szyję indyczą :) wow ! ale jazda,jakie smaczne :) pięknie chrupała :)

Posted

Ja się wystrzegam wszelkich kości jak ognia w tym również mielonych - tych z indyka, kaczki, gęsi, królika, wieprzowych...

Jedynie co bezpiecznie stosowałam w "psieskiej" diecie to posiekane nożem i to na miazgę, surowe szyje z kurczaka i ew dawałam od "wielkiego święta" gnaty wołowe do obgryzania, te z chrząstką.

Nie żebym się wymądrzała - Buziaki dla plaskatków :)

Posted

Ja się wystrzegam wszelkich kości jak ognia w tym również mielonych - tych z indyka, kaczki, gęsi, królika, wieprzowych...

Jedynie co bezpiecznie stosowałam w "psieskiej" diecie to posiekane nożem i to na miazgę, surowe szyje z kurczaka i ew dawałam od "wielkiego święta" gnaty wołowe do obgryzania, te z chrząstką.

Nie żebym się wymądrzała - Buziaki dla plaskatków :)

problem w tym,że podstawą BARTF-u jest 50 % mięsa z kośćmi/30 mięsa b/kości/20 % warzyw i owoców

najbezpieczniejsze te mielone,chyba 

wet mówi spokojnie,poradzi sobie i z kośćmi,tak samo dziewczyny,które tak żywią od lat

nie powiem,że się nie boję :(

moja Stefanka (*) po kości wołowej miała niedrożność jelit,na szczęście zaraz się zoreintowałam co się dzieje i nie trzeba było resekować jelita,tylko operacyjnie wyczyścić z przeszkody

mała jadła suchą karmę, wtedy to była obgotowana kość i to podobno był podstawowy błąd

psy barfujące podobno sobie radzą 

co robić ? 

alergia jakby odpuściła,oczy spokojne,uszy -czasami trzepnie głową,bardzo mało,a czasami wcale się nie drapie

ja tu nadrabiam miną,starchu z tą kością pełne gacie! 

to co mogłabym zrobić ? przejść na gotowane ?mimo poprawy? 

kurczaka nie będę podawała ze względu na alergię

pomocy

Posted

Kochana ja nie kwestionuję tej diety ale rozumiesz... Jak przeczytałam o tych kościach...

Wiesz sama jak shih "gryzie" prawie wcale nie gryzie .., Łyka i tego się obawiam...

Posted

Kochana ja nie kwestionuję tej diety ale rozumiesz... Jak przeczytałam o tych kościach...

Wiesz sama jak shih "gryzie" prawie wcale nie gryzie .., Łyka i tego się obawiam...

rozumiem,rozumiem :( wszystko wiem :( Hańcia chrupie,podaję jej całą szyjkę,no nie zjada całej,ale z godzinę ma co robić

tak bardzo chcę,żeby alergia odpuściła!

Hana zawsze była bieluśka,ostatnio jak ciągle się wylizywała te miejsca zrobiły się różowe,mówię o włosie,to tak może od miesiąca ?

Kąpiele Hany wyglądały w zależności od stanu zaróżowienia skóry,często codziennie

Wet powiedział,że wymyłam wszystko ze skóry i kazał nie myć wcale 

jest z 2 tyg bez mycia,brudna ojjj! ale ze skórą nic się nie dzieje,nawet się za bardzo nie wytłuściła

jutro jednak ją umyję !

masz na to jakis sposób ? ja myślę o Nizolralu ? czy jednak łagodniej Allermylem ?

kurcze! jak ja mało wiem :(

Posted

rozumiem,rozumiem :( wszystko wiem :( Hańcia chrupie,podaję jej całą szyjkę,no nie zjada całej,ale z godzinę ma co robić

tak bardzo chcę,żeby alergia odpuściła!

Hana zawsze była bieluśka,ostatnio jak ciągle się wylizywała te miejsca zrobiły się różowe,mówię o włosie,to tak może od miesiąca ?

Kąpiele Hany wyglądały w zależności od stanu zaróżowienia skóry,często codziennie

Wet powiedział,że wymyłam wszystko ze skóry i kazał nie myć wcale 

jest z 2 tyg bez mycia,brudna ojjj! ale ze skórą nic się nie dzieje,nawet się za bardzo nie wytłuściła

jutro jednak ją umyję !

masz na to jakis sposób ? ja myślę o Nizolralu ? czy jednak łagodniej Allermylem ?

kurcze! jak ja mało wiem :(

Spokojnie, najgorsze są kości z kurczaka i to długie (gotowane najgorsze). Ludzie dawno już stosują takie karmienie i podobno sprawdza się, trzymamy kciuki i życzymy wytrwałości. Tomisiowi jak kiedyś dałam żeberko cielęce i nie patrzyłam jak je, połknął w całości, a później jak miał odruch wymiotny przez pół dnia, ja umierałam bo nie wiedziałam co się dzieje, dopiero jak wyrzygał to żeberko, które tkwiło od gardła do żołądka załapałam o co chodzi :) Futro myte codziennie faktycznie pozbawia się naturalnej ochrony. Nizoral to szampon p/łupieżowy a Hanusia to ma skórę z łupieżem czy łojotokiem ?Znam te wyciapane różowe łapki, my też tak mamy, ale generalnie kąpiel co 2 - 3 tygodnie, kąpię ją przed południem więc skóra jest troszkę podrażniona przez kilka godz. ale już noc spokojna :)

Posted

Bgra im prostsze tym lepiej czyli im mniej składników tym lepiej - ja bym radziła jednak łagodniejszym Allermylem

​A naprawdę  Hana wymaga kąpieli?

​Może jeszcze poczekaj - nic się nie stanie ;)

Posted

Spokojnie, najgorsze są kości z kurczaka i to długie (gotowane najgorsze). Ludzie dawno już stosują takie karmienie i podobno sprawdza się, trzymamy kciuki i życzymy wytrwałości. Tomisiowi jak kiedyś dałam żeberko cielęce i nie patrzyłam jak je, połknął w całości, a później jak miał odruch wymiotny przez pół dnia, ja umierałam bo nie wiedziałam co się dzieje, dopiero jak wyrzygał to żeberko, które tkwiło od gardła do żołądka załapałam o co chodzi :) Futro myte codziennie faktycznie pozbawia się naturalnej ochrony. Nizoral to szampon p/łupieżowy a Hanusia to ma skórę z łupieżem czy łojotokiem ?Znam te wyciapane różowe łapki, my też tak mamy, ale generalnie kąpiel co 2 - 3 tygodnie, kąpię ją przed południem więc skóra jest troszkę podrażniona przez kilka godz. ale już noc spokojna :)

Nizoral od czasu do czasu wet mówił,że dobrze przeciągnąć

kurcze ciągle się Hańci przyglądam,od kości minęło jakieś 5 godzin,piła,byłyśmy na krótkim spacerku koopka idealna,maciupka w porównaniu do tych na suchej,duż mnie pije,co jest ok,wiadomo mięso zawiera wodę .

Hańcia skórę ma normalną,tyle ,że zaróżowioną .Ja też ją kąpię raczej w południe i nie suszę,żeby dodatkowo nie podrażniać.

Posted

Bgra im prostsze tym lepiej czyli im mniej składników tym lepiej - ja bym radziła jednak łagodniejszym Allermylem

​A naprawdę  Hana wymaga kąpieli?

​Może jeszcze poczekaj - nic się nie stanie ;)

ok stawiam na Allermyl :)

przetłuszczona nie jest,ale ukurzona fest! to pies biegający,aportujący ;) więc zbiera wszystko 

do weta,jak nic się nie będzie działo idziemy 9,tak przy okazji obcinania ,bo to w tym samym miejscu.

ale nie dotrzyma,ten kurz jej na skórę też dobrze nie robi.

Posted

Niestety my mamy łojotok, i nadwrażliwość gdzie jest białe futerko. Ale ostatnio ogarnęłam, mamy 2 szampony ale na końcu zawsze z siarką

ja już z niczym nie kombinuję,tyle,że szmpon trzymam na skórze 5-10 minut 

dość ładogny jest podobno z Botaniqi ,mam kokosowy dla Alesia,Hańcię raz umyłam,nic się nie stało ,ale wolę...

włos po nim super!

Amusia już się wcale nie ciumka ?

Halinko a Allermyl przerabiałaś?