Jump to content
Dogomania

A mnie to maminka bardzo kocha i Ewa mnie kocha,no i ta...no...Hana chyba też!

Recommended Posts

Posted

Ja Acanę kupuję, u mnie ok, większe problemy mamy z kąpielą, ale ostatnio jakoś to opanowałyśmy, ostatnio, ostatnie mycie szamponem z dziegciem i biosiarką  (łojotok i drapanie w miarę opanowane), myję co kilka dni .....

kupiłam ;) jagnięcinę z jabłkiem,podaję po kilka chrupek 

dla nas najlepszy Allermyl.co któraś kąpiel przelatuję Nizoralem 

oglądacie mecz ? ja tu z nerwów nawet nie wiem co piszę ;) ale mecz! 

• Upvote 1
Posted

kupiłam ;) jagnięcinę z jabłkiem,podaję po kilka chrupek 

dla nas najlepszy Allermyl.co któraś kąpiel przelatuję Nizoralem 

oglądacie mecz ? ja tu z nerwów nawet nie wiem co piszę ;) ale mecz! 

,,,,ja nie oglądam, zapomniałam - no faktycznie widzę, że jakoś chyba gorąco - wygrana mocno im potrzebna........( chyba za bardzo byli pewni wygranej) oglądam ....

Posted

,,,,ja nie oglądam, zapomniałam - no faktycznie widzę, że jakoś chyba gorąco - wygrana mocno im potrzebna........( chyba za bardzo byli pewni wygranej) oglądam ....

Oglądam i gryzę pazury... Tak pięknie się zaczęło. Kurcze !!!!

Nie jest żle mają remis :)

LewanBoski :)  świetny mecz :)

mnie też to tyle nerów kosztuje,że się zastanawiałam po diabła ja na to lukam ;)

Posted

LewanBoski :)  świetny mecz :)

mnie też to tyle nerów kosztuje,że się zastanawiałam po diabła ja na to lukam ;)Spokojnie, zdrowia szkoda ;), ja już odwykłam, oglądam sama więc to są inne emocje2flaga.gif

Posted

4ecae03ec23f4.jpg

Ja zamiast na mopie chatę przelecieć...

ale Miśki ogranięte :) pewnie Aleś za chwilę zacznie tłuc się miskami ;) może jeść w zasadzie bez przerwy,nie wiem czy za dużo,ale jemu nadwaga nie grozi :) zjada 4 x 150 g mokrej karmy,no czasami 3 ;)  wtedy z Haninej miskę dociśnie ;)

Posted

4ecae03ec23f4.jpg

Ja zamiast na mopie chatę przelecieć...

ale Miśki ogranięte :) pewnie Aleś za chwilę zacznie tłuc się miskami ;) może jeść w zasadzie bez przerwy,nie wiem czy za dużo,ale jemu nadwaga nie grozi :) zjada 4 x 150 g mokrej karmy,no czasami 3 ;)  wtedy z Haninej miskę dociśnie ;)

Bez przesady, mop nie zając w pole nie ucieknie, u mnie Amusia przy apetycie. Dostają swoje miseczki, Amusia trzask prask i wylizana no i zaczyna się polowanie na Tomisiową. Tomiś wącha, zagląda coś tam ciapnie, pomyśli, odwróci mordkę no i po jedzeniu........Amusia popije, wytrze pysia i myk śpi, a Tomiś może bym coś zjadł0dance.gif, ale nie ma co no i trzeba cosik dorzucić :)

Posted

Bez przesady, mop nie zając w pole nie ucieknie, u mnie Amusia przy apetycie. Dostają swoje miseczki, Amusia trzask prask i wylizana no i zaczyna się polowanie na Tomisiową. Tomiś wącha, zagląda coś tam ciapnie, pomyśli, odwróci mordkę no i po jedzeniu........Amusia popije, wytrze pysia i myk śpi, a Tomiś może bym coś zjadł0dance.gif, ale nie ma co no i trzeba cosik dorzucić :)

szybka jest ;) a to diabliczka ;) biedny Tomiś ;) dobrze,że mamcia dosypie 

u mnie Hańciowe jedzenie stoi w przedokoju,tam gdzie woda

Aleś pałaszuje w łazience ,bo w kuchni drzwi nie mamy ,tylko bramkę,ale przez nią wszystko widać i mała stoi a slinka jej cieknie z plaskatego pysia

oszczędzam jej tego widoku,bo wei ,ze Ali dostaje cosik innego ;)

Małpiszonek zaczyna szykać żarcia na spacerach,kiedyś jak już coś do pysia wzięła to na komendę wypluj,tak robiła

teraz od razu warkot,więc muszę pilnować,bo ktoś usilnie rzuca kosteczki w miejscu gdzie idziemy na szybkie ,wiesz co ;)

Posted

szybka jest ;) a to diabliczka ;) biedny Tomiś ;) dobrze,że mamcia dosypie 

u mnie Hańciowe jedzenie stoi w przedokoju,tam gdzie woda

Aleś pałaszuje w łazience ,bo w kuchni drzwi nie mamy ,tylko bramkę,ale przez nią wszystko widać i mała stoi a slinka jej cieknie z plaskatego pysia

oszczędzam jej tego widoku,bo wei ,ze Ali dostaje cosik innego ;)

Małpiszonek zaczyna szykać żarcia na spacerach,kiedyś jak już coś do pysia wzięła to na komendę wypluj,tak robiła

teraz od razu warkot,więc muszę pilnować,bo ktoś usilnie rzuca kosteczki w miejscu gdzie idziemy na szybkie ,wiesz co ;)

U mnie dostają razem, tylko Tomiś tempa nie może załapać ;), moje nie szukają, Ami nie ma czasu bo ona ze  spacerku, z za rogu bloku wraca z prędkością światła a Tomiś specjalnie nie szuka .....chociaż raz mieliśmy przygodę - ja siedziałam na ławeczce obok klatki, Tomiś podszedł do sąsiedniej wołam go wołam ,myślałam że poszedł na myzianie( nie widziałam go dokładnie za krzakiem) w pewnej chwili facet mi mówi, że skończyli kurczaka tzn. facet mięso a Tomiś kości0dash2.gif, dwa dni myslała ,że zejdę, byłam przerażona ale na szczęście dobrze się skończyło .

Posted

U mnie dostają razem, tylko Tomiś tempa nie może załapać ;), moje nie szukają, Ami nie ma czasu bo ona ze  spacerku, z za rogu bloku wraca z prędkością światła a Tomiś specjalnie nie szuka .....chociaż raz mieliśmy przygodę - ja siedziałam na ławeczce obok klatki, Tomiś podszedł do sąsiedniej wołam go wołam ,myślałam że poszedł na myzianie( nie widziałam go dokładnie za krzakiem) w pewnej chwili facet mi mówi, że skończyli kurczaka tzn. facet mięso a Tomiś kości0dash2.gif, dwa dni myslała ,że zejdę, byłam przerażona ale na szczęście dobrze się skończyło .

Hana je tylko Trovet suchą,teraz próbujemy Acany

widzi,ze Alesiowi podtykam,czuje zapach,więc rozumiem ją doskonale ;)

kiedyś ktoś zostawiał w jednym miejscu,blisko klatki pod śmietnikem woreczki z kosteczkami,woreczki odczywiście od razu wyrzucałam!

mam podejrzenia,ale nikogo nie złapałam ;) bo...chyba by mi nerwy puściły

wszystkich sąsiadów edukuję ;)

to od jakiegoś czasu ,nie wiem jak tego kogoś nazwać! rozrzuca te kości na trawie 

więc poza kupami zbieram jeszcze kości ;) czasami Hańcia jest szybsza  0dash2.gif

Posted

miała być taka miła sobota ;)

i co się porobiło ?

Hana siedzi naburmuszona w swojej budce i tylko łypie na mnie...

Aleś nie chce się tulić i omija łukiem ;)

ale to nie ja jestem winna,to ta wstrętna maszynka ,buuuu,co zabrała się dzisiaj za Alesia ;)

tylko dlaczego się na mnie uwzięli ;) to ja jestem biedna, teraz sprzątam pokój ,bo kudły mam nawet w dziurkach w nosie ;)

Posted

Dzieciaczki nie lubią maszynki...i co się dziwić, chyba też bym nie lubiła, jak nie przymierzając, dentysty...

Kudełki - dobra rzecz, zwłaszcza, że zima za progiem...

Serdeczności i głaski przesyłam :)

• Upvote 1
Posted

Dzieciaczki nie lubią maszynki...i co się dziwić, chyba też bym nie lubiła, jak nie przymierzając, dentysty...

Kudełki - dobra rzecz, zwłaszcza, że zima za progiem...

Serdeczności i głaski przesyłam :)

Alesia strzygę sama,nie proś o foty ;)

Hańcia chodzi co miesiąc,albo jak nasza pani Krolina ma miejsce w notesie ;) a co dwa tygodnie okolice oczu

Aleś nie za bardzo krótko,tylko okolice...wiesz,przy pieluszce nie da się inaczej ;)

my za chwilę lecimy na spacer z przyjaciółmi,Wanilią i Jej mamusią :)

zastanawiam się czy dla Alesia nie za zimo 

Figuniu całujemy całą trójcą :)

Posted

Alesiu  bez kubraczka nie wychodź, zimno już :)

nie był z nami,bo musiałabym go w pierzynkę opatulić ;) sama zmarzłam, 4 stopnie jak nic :( 

Posted

Bezlitośnie poproszę o foty. Mogą być w kubraczku, coby nie było wiele widać. Zresztą to i tak wina maszynki... ;)

Oba stfforki, please :) :) :)

może coś da się z tym zrobić ;)

Ciocia Bgra lubi moje posty, a ja lubię Ciocię... :)

Figuniu z wzajemnością :) z wzajemnością  kochana :)

Posted

Też czekam z niecierpliwością na foteczki :)

A żeby było w temacie, to też mam piesa alergika i od roku karmię go 62816_PLA_Purizon_Dog_Adult_Black_Angus_na razie ok.

http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/purizon/purizon/444073

Smaczna i wykwintna wołowina Black Angus ze szkockiej rasy bydła oraz lekkostrawny indyk; 70% mięsa i ryby, wysoka zawartość protein, bez dodatku zbóż; dla dorosłych psów wszystkich ras.

dzięki :) poczytam sobie,bo Trovet ...no albo za dużo oczekuję :(

dostaje teraz po trochę tej Acany,nic się nie dzieje

mam zamiar dokupić i przejść na nią

masz jakieś doświadczenia? wiem ...co jednemu pasuje

jestem alergiczką od dziecka,skóra,astma,śluzówki ,generalnie masakra,ale ja nauczyłąm się z tym żyć,polubiłam tę cholerę,bo nie było wyjścia

na dzień dzisiejszy wiem co mnie w minucie zabije,np kiwi,reakcja natychmiastowa,obrzęk krtani 

ale ja nie o tym chciałam ;)

koszt tych wszystkich karm taki sam,więc nie o kasę mi chodzi :)

całą karmę mrożę,wyciągam wcześniej tyle co na posiłek

jak Acana mnie zawiedzie to wchodzę w to co napisałaś

Dzięki wielkie !

Posted

No to proszę bardzo,zdjęcia z dzisiejszego spacerku :)

345g2t3.jpg

znalazłem Hańci patyczek :)

11vqz2v.jpg

czytałem sms-y ;)

33x9clw.jpg

ixguip.jpg

lekko zdziwiony bo chciał sii zrobić a maminka pampersa nie zdjęła :(

sn1e3d.jpg

Posted

30hly5h.jpg

Dyńka Hańcia co to 6 kilo suchej w miesiącu je ;) odchudzmy !

20rjzo0.jpg

ciągle z nosem przy ziemi,albo gończy albo znowu głodna ;)

a46d8k.jpg

wracamy do domu,Aleś wszedł w pokrzywy,chyba coś poczuł :(

2vmj2pu.jpg

a kuku :)

2n093dh.jpg

• Upvote 1