Jump to content
Dogomania

Zlikwidowana pseudo z Podlaskiego. Wychudzone psy - potrzebne DT i wsparcie finansowe

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kuna']Cywil bardzo jest kochany, naszczał mi w domu na ścianę [/QUOTE]

Hmm... no nie wiem nie wiem czy my z dziewczynami sprostamy takim wymaganiom. A głupio by było gdybyś o nas nie mogła powiedzieć, że jesteśmy kochane. No trzeba będzie trenować w domu :D

Jaanna mnie prosze przydzielić do Kami i do Buziaka ( bo to mój ulubieniec ) i godzina na przerwę kawową? Oj nie nie! ja już nie palę mnie wystarczy kwadrans na kawę!

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też sie zapisuję moje doswiadczenie z psami może sie przyda a i jabola tez sie mogę napić tylko mi to nocleg potrzebny [quote name='jaanna019']No to musimy zmontować jakiś wesoły autobus z jednym trzeźwym kierowcą i pojechać do Kuny na te alkohole. Nawet juz plan wycieczki ułożyłam: wyjazd 5.00 rano, 6.00-9.00 sprzątanie kojców, 9.00-10.00 przerwa kawowa, 10.00-15.00 spacery z psami, 15.00-15.03 przerwa na oddech, 15.03-18.00 spacery z psami, 18.00- do końca przerwa alkoholowao-ogniskowa i zacieśnianie więzów (z ewentualnym mordobiciem) :evil_lol:

Ja od razu wiedziałam, że Cywil jest super:multi:[/QUOTE]

Posted

[quote name='Kuna']ale chrzanicie:evil_lol:, na jabola albo wisniaka na pewno wystarczy:eviltong: - Chandra, przyjeżdżaj do mnie bedzie impreza ;)
[/QUOTE]
Niedajcie się nabrać na ta imprezę u Kuny. Jak ostatnio byłam to przywiozłam dwa wina. Grzańca musiałam podgrazć sama, a drugiego nawet nie otworzyli. Tylko herbatki owocowe im w głowach...

Posted

[quote name='longue']A znajdzie się coś dla mnie do roboty ? [/QUOTE]

Ty longue u Kuny będziesz leżała plackiem, przywiązana do łóżka :evil_lol: przez całą imprezę to może w końcu nieco odpoczniesz. Jak tak dalej pójdzie przy tej ilości pracy jaka robisz dla psiaków padniesz na pysk i tyle Cię zobaczymy na imprezie.

Posted

[quote name='Chandra']Ty longue u Kuny będziesz leżała plackiem, przywiązana do łóżka :evil_lol: przez całą imprezę to może w końcu nieco odpoczniesz. Jak tak dalej pójdzie przy tej ilości pracy jaka robisz dla psiaków padniesz na pysk i tyle Cię zobaczymy na imprezie.[/QUOTE] Mi wszyscy jesteśmy padnięci ale jeszcze zawsze damy radę coś z siebie wycisnąć

Posted

No nie nie nie siłą mnie nie weźmiecie :)

Damy radę ja się pisze do sprzątania kojców wybiegów i do wychodzenia z psiakami. :)

Cieszę się że Cywilek już bezpieczny.

Domki stałe przybywajcie :)

Posted

[quote name='Kuna']No niezłą impreze uszykowałyście - najbardziej podoba mi się ten plan jaanny019 ;)
OK, to poczekajmy az troszkę ziemia obeschnie i czekam, Wojtek zrobił miejsce parkingowe, to i autobus sie zmieści :)
i:

a ja przecież już autobusem u Ciebie byłam ;) i nawet dałam radę wykrecić. Dawno nie byłam u Cywilka, ale wrzuciłam chłopaczka w sygnature i bedę częściej pamiętać :) Super że juz bezpieczny - po tym zdjeciu od Ciebie chciałam napisać - ze na takiego starego to on nie wygląda - a tu zagadaka sama się rozwiązała. Super - a jak tam prasa z porannego - zainteresowana opisaniem akcji z tej pseudo?

Posted

[quote name='psi']Ale ekipa się super szykuje :) Kuna szykuj nam listę zadań ;) Ja mogę przy okazji parę sztuk wyczesać ;)[/QUOTE]

ja mam obcykane trasy więc mam wprawę w spacerach;)

Posted

I wieści z DT Cywilka :multi:

Jest kompletnym wariatem - łazi za nami krok w krok,
zawsze wpatrzony w człowieka jak w obrazek. Dużo spi - właściwie całymi dniami, ale
na spacerze jest aktywny - wącha wszystko co jest na jego drodze. Reaguje na każdy
nowy - jak dla niego dźwięk - stukot obcasów, płacz dziecka, samochód który rusza
czy nawet szelest papierka od cukierka. Robi przy tym słodkie minki. Jeśli chodzi o
inne psy to na nie nie reaguje, nawet jeśli inny pies jest w stosunku do niego
agresywny. Zawsze merda ogonem na mniejsze psy. Kocha ludzi, łasi się do nas
okropnie. W nocy śpi, jest spokojny. Zachowuje wielką czystość, w pierwszy dzień
chciał tylko obsiusiać róg ściany, ale nakrzyczeliśmy na niego i już tego nie robi.
Nie robi też kupki. Na spacerze za to robi nawet dwie kupki dziennie i siusia
przynajmniej 3 razy na jeden spacer. Nie szczeka i nie bawi się żadnymi zabawkami -
domyślam się, że po prostu nie wie do czego służą. Ma wielki apetyt, ale dawkujemy
mu porcje.Póki co widać, że jeszcze nie czuje się u nas pewnie - wynika to głównie z
tego, że jak tylko usłyszy najmniejszy dźwięk od razu staje na równe nogi. Jest
kochany, słodki, uwielbia się przytulać ale przede wszystkim jest baaaaaardzo
ciekawski - wynika to zapewne z tego, że całe życie spędził na łańcuchu w jednym
miejscu. Chłonie jak gąbka wszystkie nowości. Póki co to tyle newsów. Wieczorem
kilka zdjęć ze spaceru

Posted

super, że Cywilek juz spokojny, a odsypia sobie niewygody łańcuchowe bo zapewne myśli, ze jeszcze tam wróci.

Co z innymi psiakami - wszystkie bezpieczne? i czy wszystkie są w bezpłatnych dt?

Posted

Psy wzięte pod opiekę SOS Husky sa na hotelu, a Cywil na DT - przy czym koszty utrzymania i opieki weterynaryjnej sa po stronie SOS-u. Z tego co się orientujemy inne psiaki sa na DT, ale nie wiem jak z kosztami utrzymania i leczenia.

Posted

jaanna019 napisał(a):
Ma dom stały pod Warszawą, jest psem wymagającym pracy, zupełnie nie wychowana. Pani wzięła urlop i z nią pracuje.

Dzięki za wiadomość

Posted

"800,00 zł

Ogłoszenia z dnia: 28.02.2012

Region: podlaskie

UWAGA- zgodnie z nową ustawą o zakazie handlu psami informuje, iż piesek jest wydawany za darmo, a nowy właściciel PONOSI KOSZTA odchowu szczeniaczka w KWOCIE 800 zł tj.poród,odrobaczenia,szczepienia,opieka weterynaryjna, utrzymanie,wyżywienie.Witam mam do zaoferowania szczenięta rasy Yorkshire Terrier urodzone 17 stycznia.Szczenięta dwa razy odrobaczone i zaszczepione wraz z książeczkami zdrowia będą do odbioru 18 marca. Pieski są po małych rodzicach ojciec 1,5kg matka 1,8 kg więc w przyszłości osiągną wagę ok 1,6kg. Zdjęcia które dołączam zrobione są w dniu 24.02.2012r. (pieski w wieku 5 tygodni) Nie odpowiadam na SMS" - CZEGO TO LUDZIE NIE WYMYŚLĄ!!!!!!:crazyeye: