Jump to content
Dogomania

Dwa olkuskie insekty - Muszka i Pchełka - po wielu perypetiach razem na zawsze w cudownym DS

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie poczekajmy do czwartku ;)
Ale swoją drogą... tyle godzin w klatce?... Nie mogę patrzeć na zwierzęta w niewoli, no już tak mam! Nawet królika puszczaliśmy wolno po domu, pomimo wiecznie poprzegryzanych kabli... Jak się zryczałam jak Lupusa w boksie zostawiałam, albo Pixie i Dixie?... Wiem, jestem nienormalna! Nawet jak mam je w osobnym pokoju zamknąć, to już mi żal.
Zamknięcie to jedna sprawa, a rehabilitacja druga. Mojej sąsiadki pies np. po operacji (łokcia co prawda) musiał regularnie, kilka razy dziennie, wychodzić na smyczy na kilkunastominutowy spacer - w moich okolicznościach przyrody - nierealne! :(
Na szczęście sprawa dotyczy charcika włoskiego, czyli Muszki - ona jest odważniejsza, bardziej otwarta. Szybciej i łatwiej by zniosła zmianę domu (pod warunkiem, że nie byłby gorszy i dałby sobie wchodzić na głowę i pozwalał spać w łóżku:evil_lol:)

Posted

Nutusiu, to poczekamy. Jak będzie "gardłowa sprawa" to na trochę mogę przejąć, tylko nie wiem, czy:
- jeżdżenie pociągiem po operacji jest ok
- towarzystwo Kelbiego jest ok (nie wiem, jak on się zachowa, może po niej skakać na przykład, on jest [B]trochę [/B]szurnięty pomimo blisko 3 lat)

No trzeba doktorów zapytać.

Posted

[quote name='mmd']Nutusiu, to poczekamy. Jak będzie "gardłowa sprawa" to na trochę mogę przejąć, tylko nie wiem, czy:
- jeżdżenie pociągiem po operacji jest ok
- towarzystwo Kelbiego jest ok (nie wiem, jak on się zachowa, może po niej skakać na przykład, on jest [B]trochę [/B]szurnięty pomimo blisko 3 lat)

No trzeba doktorów zapytać.[/QUOTE]

Dzięki za wsparcie - od razu mi lepiej!:loveu:
A jeśli chodzi o skakanie, to się obawiam, że prędzej Muszka "zaskoczyłaby" Kelbiego niż odwrotnie:diabloti:

Aha, i zanim dogo znów przestanie działać... W ten piątek po południu jadę do Łodzi i w nocy wracam. Nie mogę zabrać zwierza, bo jest szansa, że nie będę jechać swoim "wozem". No i jadę prosto na premierę mojego Dziecięcia...:razz: Ale gdyby trzeba było cosik przewieźć, to się polecam:razz:

Posted

Dziś się okaże jak bardzo kiepsko...

Pannice dziś "na głodzie" i jakimś cudem rano były gotowe pożreć suchą karmę w każdych ilościach!!!! Nie mam pojęcia jak to działa????.... Dostały tylko po kilka kuleczek, a i tak się Doktorowi nie przyznamy ;)
Jedziemy w końcu na 18-tą - kciuki mile widziane. Zestaw rosołowy nabyty, urlop na jutro wzięty, jeszcze tylko podkłady musimy kupić, bo... wyszły :)

Posted

To ja chyba też pogłoszę troszkę Myche, to może zasmakuje Jej sucha karma :razz:

A swoją drogą, Myszka początkowo miała nazywac się Pchełka :) ale Jej wygląda zaważył i jest Mychą :evil_lol:

Trzymam kciuki!!! :)

Posted

Dzięki wielkie! Mam niestety niepokojące wieści, że mi panowie mechanicy auto naprawią najwcześniej na 17-tą. A nie wiem gdzie jest najbliższy postój... helikopterów, żebym na 18-tą zdążyła do Doktora... ;)

Posted

Niestety panowie mechanicy pokpili sprawe i samochod byl gotowy do odebrania dopiero po 18. Nutusia nie zdazyla dojechac z suniami na zabieg.Nie musze Wam opisywac jak byla zdenerwowana....Drugie podejscie w czwartek za tydzien...

Posted

[quote name='Ellig']Niestety panowie mechanicy pokpili sprawe i samochod byl gotowy do odebrania dopiero po 18. Nutusia nie zdazyla dojechac z suniami na zabieg.Nie musze Wam opisywac jak byla zdenerwowana....Drugie podejscie w czwartek za tydzien...[/QUOTE]
To wtedy bedziemy trzymac :)

Posted

[quote name='Ellig']Niestety panowie mechanicy pokpili sprawe i samochod byl gotowy do odebrania dopiero po 18. Nutusia nie zdazyla dojechac z suniami na zabieg.Nie musze Wam opisywac jak byla zdenerwowana....Drugie podejscie w czwartek za tydzien...[/QUOTE]
Wszystko ma gdzieś swoją przyczynę, więc widocznie tak miało być...
W czwartek będziemy trzymać podwójnie :)

Posted

może ktoś chce ogłoszenie??;>
oto bazarek ogłoszeniowy z którego dochód jest przeznaczony na pszczyńskie 2 pieski
[url]http://www.dogomania.pl/threads/224029-MINI-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY!!-Do-14.03.12-godz-20.00-na-2-pszczy%C5%84ski******[/url]

Posted

Kurcze, żeby z takiego powodu trzeba było wszystko odwołać :shake:.
Będą musiały biedaczki znowu głodować przez tych "pracusiów" :shake:.

Nutusiu, przydałoby Ci się coś takiego (jak nowe, po pojętnym szczniaczku ;-)):
[URL]http://www.perro.com.pl/go/_info/?user_id=430&lang=pl[/URL] ?
(Jak nie, to wystawię przy okazji na bazarek).

Posted

Joluś - dziękuję za pamięć, ale mojej podłodze już nic nie pomoże oprócz... wymiany ;) Na szczęście podkładów nie siekają, choć nie zawsze w nie... trafiają! :)

A teraz fotki:

Muszka - dla mnie też poproszę nakrycie!!!

[IMG]http://images10.fotosik.pl/965/152b737c48813fff.jpg[/IMG]

No cóż w tym dziwnego? Przecież siedzę grzecznie przy stole!!!

[IMG]http://images10.fotosik.pl/965/b209419cc7907fc0.jpg[/IMG]

Proszę wezwać szefa tego "przybytku" - zmieniam lokal!

[IMG]http://global.images10.fotosik.pl/965/dd38802d7a97b2ca.jpg[/IMG]