Jump to content
Dogomania

Farel - cudowny Przyjaciel - odszedł za Tęczowy Most 18.07...Biegaj Kochadełko...

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam. Piszę z duszą na ramieniu, bo nie mam pewności, czy ta wiadomość dotrze do Was, czy znów zniknie w jakiś magiczny sposób. Nie będę się więc rozpisywać, bo będę miała mniejszego nerwa, gdy krótszy post szlag trafi. Swoją drogą szkoda - tyle dobrego tu robicie, tylu wspaniałych ludzi się wokół tego forum się skupia, a takie utrudnienia. No, ale trudno - chyba nie na wszystko mamy wpływ.
Wracając do Farelka:już odzyskał formę sprzed ataku.To wspaniały psiutek i robi wszystko, żeby w pełni wykorzystać ten niewielki zasób sił, którym dysponuje.Całkiem sprawnie porusza się po domu, zarówno po płytkach, jak i po panelach. Mówię oczywiście o parterze, bo schody są na razie dla niego nie do pokonania (na dwór też cały czas muszę go wynosić).Dzisiaj postawiłam przy drzwiach torbę z zakupami a Farutek podszedł do niej i wyjął sobie worek z wędzonymi uszami (kupuję je dla Pusi i Alfa). Spryciarz usiłował je wyciągnąć, ale bezlitośnie mu to uniemożliwiłam. W ramach rekompensaty dostał trochę innej karmy, niż ta, którą zazwyczaj jada - musial się tym zadowolić.
Łapka ładnie mu się goi - jest to zarówno zasługa maści (Tribiotic), jak i bucika od Rudzi Pauli (proszę:serdecznie podziękujcie Oliwii, która je uszyła :)).
Teraz Farulek człapie sobie po ogródku. Około 18.00 podam mu kolację, potem jeszcze trochę połazikuje, zrobi, co trzeba i do domu - spać i regenerować siły :).Po rozmowie z Felą zamiast przemywać mu oczy rumiankiem zakraplam je świetlikiem - bardzo spokojnie to znosi.Jestem dumna z niego, że robi tak duże postępy :).
Co do przyczyny tego ataku - nie mam pojęcia, dlaczego nastąpił.Nie wydarzyło się nic, co by to tłumaczyło. Weterynarz był bardzo zmartwiony jego stanem.Wziął jego dokumentację medyczną, żeby się z nią dokładnie zapoznać.Teraz z wielkim niepokojem spróbuję tę wiadomość wysłać i nie wiem, co zrobię, jeśli mi się znów nie uda!Pozdrawiam :)

Posted

Zapraszam na bazarki dla Tomaszowskich psiaków :

Biżuteria , żele antybakteryjne i coś dla psa , dla Kory i Magika [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/225615-Bi%C5%BCuteria-co%C5%9B-dla-psa-i-%C5%BCel-antybakteryjny-Dla-Kory-i-Magika-Do-22-04"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225615-Bi%C5%BCuteria-co%C5%9B-dla-psa-i-%C5%BCel-antybakteryjny-Dla-Kory-i-Magika-Do-22-04[/URL]

Ciuszki , coś dla niemowlaka , coś dla psa i wiele innych , ponad 60 fantów dla 4 Tomaszowskich bid
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225789-%21Ciuszki-co%C5%9B-dla-niemowlaka-i-wiele-innych-ponad-60-fant%C3%B3w-do-22-04-%21%21%21%21[/URL]

Posted

Rzeczywiście :). Jedyna atrakcja, jaką próbował mi dzisiaj zafundować, to próby ucieczki podczas zmiany opatrunku na łapce. Robię to codziennie i chyba specjalnie za tym nie przepada. Zakraplanie oczu znosi bardzo dobrze - bez protestów :).
Miałam nadzieję, że już dzisiaj spędzi pierwszą noc na swoim nowym legowisku. Kurier je dostarczył, ale zamiast czerwonego (Farulkowi będzie na nim do twarzy :)), przywiózł czarne. Odmówiłam przyjęcia i zareklamowałam je - w ciągu kilku dni je dostarczą. Nie chcę, żeby nasz Farutek miał smutne, czarne łóżko ;).
Poza tym u niego wszystko w porządku. Chłopak nabiera sił, tylko tych swoich chrupek za bardzo nie chce jeść.
Łapka pomału się goi. Teraz śpi i chrapie :).
Spokojnej, dobrej nocy ode mnie i całego zwierzyńca :).

Posted

[quote name='inga.mm']słusznie uczyniłaś odmawiając.
Czerwony kolor psy odróżniają.
Poza tym towar zamówiony, a nie dostarczony.
Bardzo często tak dymają klientów.[/QUOTE]

bedzie mu łatwiej trafic na posłanie,a tyle już czekał że kilka dni nie zrobią różnicy....powiem szczerze lubię taką "nudę"!!!Chyba że Kasia takie przyjemne info zamieszcza!!!i tylko takie już chcemy dla Felcia")Kochadełko spokojnej nocki i całej Twojej rodzince-psiej i ludzkiej:)

Posted

aaa, huraaa, lepsze wieści:loveu: Farelko to najinteligentniejszy psiak, postanowił zwędzić wędzone ucho:evil_lol: Kochany smoczek!!!!! Serdeczności dla jego Rodzinki nowej, brawo za takie serducho dlań:)

Posted

Czyta się to wszystko jak horror z domieszką sensacji...
Chociaż Fela mnie na bieżąco o wszystkim informowała...
Biedna psina. Biedna P.Kasia. Dobrze, że już lepiej.

Mam prośbę; zaglądajcie i zapraszajcie na naszą imprezę charytatywną na rzecz naszych podopiecznych.
Nadal mamy ponad 20 psiaków pozostających do czasu znalezienia im domów na naszym utrzymaniu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226000-WIOSENNE-CIUCHOWISKO-21-i-22-kwietnia-Warszawa-Biosfeera-na-PSY-NICZYJE?p=18977041#post18977041[/URL]

Posted

Dzięki za dobre wieści, bardzo się cieszę, że Farutek dochodzi do siebie.
Biedna Pani Kasia, musiała się bardzo martwić i bać o Farelka. Oby Farutek żył już zdrowo i spokojnie :).
Czekamy na foteczki przystojniaka na czerwonym posłaniu ;).
Pozdrowienia dla Pani Kasi, Paulinki i wszystkich Futerek
Kika i Czaki :)