Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja zaproponowałabym u mnie w pracy... na spokojnie nawet usiąść wypić kawę czy herbatę , w tym czasie .. troszeczkę zapoznać się z Laleczką ona by się troszkę uspokoiła... poznała Ciebie... nawet dobra i chwilka :) ja jak odbierałam Jasię z Poznania to z pół godziny siedziałam w domku... no jak chcesz ale na parkingu przed centrum?! wiesz jak to jest... nieraz nawet miejsca nie ma!... trąbią...jeżdżą... zostawiam to do Twojej decyzji :) jak będziesz chciała parking to .. najbliżej dworca jest Galeria Domińikańska ale mój sklep też nie jest daleko :) pracujemy od 8-18 więc mogłabyś posiedzieć ile byś tylko chciała :)
czekam na decyzję...

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A napiszesz mi na priv namiary? Tylko jak krowie w rowie :cool3: bo Wrocław to na pocztówkach tylko widziałam, właściwie ;)
Muszę się dogadać z M. Alinki (dziś będzie wiedział czy jedzie do Wrocka), obczaić trasę i to wszystko przed czwartkiem (bo mam nadzieję, że ze strony Basi się uda do tego czasu).

Rany... siedze jak na szpilkach. Córka co chwilę "kiedy będzie piesek?" Zwariuję!:razz:

Posted

Z tego stresu zapomniałam podziękować za miłe zaproszenie, ale musicie mi wybaczyć. Podziękuję zbiorowo i indywidualnie jak już wszystko będzie załatwione, a Lala, będzie leżeć w swoim legowisku ;)

Posted (edited)

[B]Basiu[/B] - co powinnam kupić dla Lali - może być obroża czy muszą być szelki? Nie wysmykuje się z obróżki? Jaki rozmiar, bo nie wiem jaki ma obwód szyi?
No i czy Lala waży, tak jak pisałaś, 7,5 kg czy więcej bo chcę kupić spot on na kleszcze/pchły.
Lalcia ma wszystkie szczepienia na bieżąco?

Uświadomcie mnie jeszcze do czego służy smycz składana? Po to, żeby dać więcej luzu psu np. na wybiegu?
Moje psy miały tylko zwykłe, skórzane smycze, a teraz tyle cudacznych gadżetów jest dla futrzaków :crazyeye:

Edited by Manatka
Posted

[quote name='Manatka']A napiszesz mi na priv namiary? Tylko jak krowie w rowie :cool3: bo Wrocław to na pocztówkach tylko widziałam, właściwie ;)
Muszę się dogadać z M. Alinki (dziś będzie wiedział czy jedzie do Wrocka), obczaić trasę i to wszystko przed czwartkiem (bo mam nadzieję, że ze strony Basi się uda do tego czasu).

Rany... siedze jak na szpilkach. Córka co chwilę "kiedy będzie piesek?" Zwariuję!:razz:[/QUOTE]Napisałam namiary i telefon też :)
więc najlepiej jest zadzwonić w razie czego to kolega może popilotować przez telefon :) raczej u mnie tak średnio?! z topografią Wrocławia:oops:
mogę jedynie podpowiedzieć ... jeśli będziecie jechali autostradą to lepiej jest zjechać na < Wrocław wschodni > podobno jest znak na autostradzie.. a nie jechać przez Bielany (Węzeł Bielański) ponieważ przejeżdżacie wtedy przez Centrum Handlowe a tam z reguły są korki...
cieszę się ,że poznamy się osobiście :loveu:
hmmm... smycz składana?.... cio to?....

Posted

Uff.. wreszcie dotarłam na dogo! :)
Dziś z koleżanką wybrałyśmy się na małe "wagary" i cały dzień spędziłyśmy w schronisku. Dopiero co wróciłam do domu.
Laleczka przez pół dnia biegała luzem po terenie schroniska, a razem z nią ok. 12 innych psiaków. :) Świetnie się razem dogadywali. Sunia bez problemy wchodziła do budynku. Zostawiła nawet swoją papużkę nierozłączkę w schronisku i z całą sforą psów wybrała się nad staw. A co tam robiła! Nigdy byście nie zgadły! Wariowała więcej niż cała reszta razem wzięta. Skakała do wody jak szalona! :) A gdy wróciła do schroniska wbiegła na wybieg i cała wytarzała się w piasku.. Boże! Jak ona wyglądała! :) Manatko, ona chyba Ci dom rozniesie jak tak dalej pójdzie! :)

Posted

Jeśli chodzi o transport, to już wszystko z tatą ustalone. Jedziemy w czwartek. Tata wziął urlop i udało mi się go namówić, aby transport był jednak darmowy. Taka wycieczka krajoznawcza po Wrocławiu. :)
Ankietę PA mogę spokojnie przesłać na dogo lub maila i w ten sam sposób możesz mi ją odesłać Manatko. Jeśli chodzi o umowę to pozostaje tylko podpisanie jej podczas odbiory Laleczki we Wrocławiu. Tak będzie chyba najłatwiej. Nie ma po co męczyć się przesyłając ją pocztą itp..
Koszt adopcji psiaka wynosi 30zł. Są to jedyne opłaty jakie należy ponieść. Lalunia jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Ma też chip. Pani pracująca w schronisku poleca jednak, aby po przyjeździe do nowego domu jeszcze raz odrobaczyć psiaka, tak na wszelki wypadek.
Jeśli chodzi o wagę Laleczki, to wydaje mi się, że nic się nie zmieniło. Jednak nie mam pojęcia jaką obrożę należy jej kupić. Może na razie lepiej się wstrzymać. W czwartek sunia będzie miała na sobie schroniskową obróżkę. Po prostu po przyjeździe do domu mierzy się jej długość i ewentualnie kupi nową. Lali obroża nie przeszkadza i nigdy mi się z niej nie wysmykła. Manatko to już od Ciebie zależy co jej kupisz. Mi wydaje się, że obroża w zupełności wystarczy, ale szelki to też niezły pomysł. :)

Posted

[quote name='Basieńka1997']Uff.. wreszcie dotarłam na dogo! :)
Dziś z koleżanką wybrałyśmy się na małe "wagary" i cały dzień spędziłyśmy w schronisku. Dopiero co wróciłam do domu.
Laleczka przez pół dnia biegała luzem po terenie schroniska, a razem z nią ok. 12 innych psiaków. :) Świetnie się razem dogadywali. Sunia bez problemy wchodziła do budynku. Zostawiła nawet swoją papużkę nierozłączkę w schronisku i z całą sforą psów wybrała się nad staw. A co tam robiła! Nigdy byście nie zgadły! Wariowała więcej niż cała reszta razem wzięta. Skakała do wody jak szalona! :) A gdy wróciła do schroniska wbiegła na wybieg i cała wytarzała się w piasku.. Boże! Jak ona wyglądała! :) Manatko, ona chyba Ci dom rozniesie jak tak dalej pójdzie! :)[/QUOTE]
a może Lala już wie... że zmieniło się właśnie jej życie ;)
Basiu wysłałam na PW adres sklepu , gdzie macie pzyjechać z sunią :)

Posted

Na pewno ktoś będzie w czwartek we Wrocławiu. Najprawdopodobniej ja :)
Umówiona jestem u anici, tylko musimy jeszcze ustalić godzinę. Najbardziej pasowałoby mi około południa, bo Wrocławia nie znam i wolałabym uniknąć szczytu.

Podziękuj Tacie stokrotnie, BASIU!:iloveyou:

Mówisz, że dom rozniesie... to może ja się jeszcze zastanowię... ;) ;)

Czekam na ankietę.
adres to [B]manatka[/B], a maila mam na [B]gazeta.pl[/B] (dodaj tylko @ pomiędzy) ;)

Posted

Dziewczyny, suczka Cane Corso potrzebuje [B]pilnie[/B] transportu z Leszna (lub Poznania) do Białogardu! Na BDT. Jeśli wyjeżdżacie na wakacje, albo znacie kogo, kto mógłby "podrzucić" sunię to proszę o info.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228682[/url]
Przepraszam, wiem, że post nie na miejscu..

Posted

Tak trochę offtopicznie: Ty jesteś ani[B]c[/B]a czy ani[B]k[/B]a w wymowie. Bo teraz do mnie dotarło, że to może być od imienia, jak Andzia na przykład :lol:

Bo wtedy umówiłam się u anicy a nie u anici ;)

Posted

[quote name='Manatka']Tak trochę offtopicznie: Ty jesteś ani[B]c[/B]a czy ani[B]k[/B]a w wymowie. Bo teraz do mnie dotarło, że to może być od imienia, jak Andzia na przykład :lol:

Bo wtedy umówiłam się u anicy a nie u anici ;)[/QUOTE]
i tak .. i tak jest ładnie ;)
kiedyś ... bardzo dawno temu... w podstawówce... od mojego imienia Ania.. też często Andzia koleżanki , przezywały mnie anica.. i na naszej klasie mój TZ zarejestrował mnie .. anica i jakoś tak... chyba z rozpędu... na szybko! mój nick... na dogo to anica :roll:

Posted

[QUOTE]Manatka
-----------
[I][SIZE=2]Czekam na Lalę...[/SIZE][/I][/QUOTE]
podoba mi się...
kiedyś przeczytałam na dogo...
jeśli adoptujesz psa ze schroniska to świata nie zmienisz ,
ale dla tego psa ... zmieni się świat!!!!... no to przywitamy Lalę w nowym świecie! :)

Posted

[quote name='anica']podoba mi się...
kiedyś przeczytałam na dogo...
jeśli adoptujesz psa ze schroniska to świata nie zmienisz ,
ale dla tego psa ... zmieni się świat!!!!... no to przywitamy Lalę w nowym świecie! :)[/QUOTE]

W pełni się zgadzam! :)

[quote name='Manatka']Tak, u anicy :D
Basiu, a co z ta ankietą PA?[/QUOTE]

Wysłałam Ci ją na pw. :)