Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale historia :crazyeye:, piękna i niesamowita. Prawdziwy cud, bo sunie znalazły najcudowniejszy z domków.
Hałabajówka jak to dobrze, że tacy ludzie jak Ty są na tym świecie :loveu:

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A dziękuję ;)
Powiem Wam szczerze że jak Ania opowiadała o dziewczynkach to bardziej była za Dolly a ja jestem bardziej za Felą ;) Dolly chodzi trochę swoimi ścieżkami nie angażuje się... jak ja to mówię ma swoją wizję działania ;) za to Fela wszędzie za mną jak mnie widzi to pełna radość ;) młynki, skoki, wariacje ;) jak coś robię na na ogrodzie to ona tup tup za mną i mnie pilnuje jest niesamowita ;)

• 4 weeks later...
Posted (edited)

shy napisał(a):
Hałabajówko i co u Was słychać ? Żyjecie rodzinko ??? ;)

Hej hej, wiosna i na nic czasu nie ma przez porządki ogródkowe ;)
Fela robi za kota i notorycznie przynosi nornice i inne gryzonie włącznie z kretami. Za to Dolly wreszcie zaczęła sama przychodzić do domu ;) wymyśliłam że postawię jej klatkę kenelkę zakrytą kocem i poskutkowało chyba myśli że to buda i chodzi tam spać ;) Obiecuję wstawić nowe fotki po majówce.

Wiem wiem obiecałam nowe fotki ale czasu ciągle za mało na wszystko ;(
Za to Dolly dopiero zaczęła się otwierać na mnie, cieszy się jak mnie widzi i już nie ucieka jak wyciągnę rękę w jej kierunku ;) Kochana psina, ze stadem to tak różnie raz idzie z resztą raz swoją drogą ale widać dużą zmianę. Za to nikt mi nie wierzy że Fela tyle lat była w schronisku bo w ogóle po niej tego nie widać, jest aktywna, wesoła jak się cieszy to wywija te swoje koziołki ;) albo biega w koło człowieka i skacze żeby ją głaskać a jak tylko ktoś zacznie ją miziać to z marszu brzuch do góry i się nie rusz żeby tylko nie przestawać, wyniki ma wzorcowe jak na swój wiek i co najważniejsze nie miała żadnego ataku padaczki w mojej obecności (jest taka opcja że mogło się to zdarzyć kiedy wychodziłam z domu) ale szczerze w to wątpię ponieważ nie ma żadnych urazów ani nic nie wskazywało na takie zajście. Oby tak dalej ;)

Edited by Hałabajówka
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

shy napisał(a):
ha , cudny domek to i psiaki szczęśliwe :)
Pozdrowienia dla całej rodzinki :)

Fela wygląda teraz tragicznie, bo miejscami już jest po linieniu a miejscami nie i wygląda jakby wpadła pod kosiarkę ;) Ciekawi mnie jedno, a mianowicie te jej ataki padaczki, czy ktoś w ogóle widział u niej taki atak, bo odkąd jest u mnie nie miała żadnego i zaczynam wątpić że jest chora.
Za to Dolly, jak nie ten pies... cieszy się na mój widok i na widok miski ;) Nawet czasem podbiegnie ;) ale dalej jej ulubionym miejscem do spania jest otwarta klatka. Zaczyna mieć problemy ze słuchem, ale jakoś sobie radzimy na migi ;)
pozdrawiamy serdecznie wszystkich którzy pomogli dziewczynką trafić do mnie

• 4 weeks later...
Posted

Nie mam pojęcia, może i tak być jak mówi Wiosenka, ale mi to nie przeszkadza że nie ma ataków hehe ;)
Fela to dynamit w ogóle nie widać po jej zachowaniu wieku, jest bardzo towarzyska dzisiaj sadziłam nowe drzewka to cały czas mi towarzyszyła, cud nie pies :)
A Dolly byście nie poznali już dzisiaj dała się przekonać że szczotka jest nawet fajna, musiałam na początku trochę ją przymusić bo tak się sypie że tony sierści mam w domu ;( ale jak poczuła że szczotka mizia a nie krzywdzi to potem nadstawiła szyję. Nie boi się już tak wchodzić do domu ale nie mogę stać w drzwiach bo wtedy się cofa, bawi się z młodzieżą, nic nie zniszczyła, nauczyła się wcinać wędzone uszy, nie płacze jak zostaje w domu. Śpi cały czas w kenelce ii to jeszcze musi byc od góry zakryta kocem wtedy śpi rozciągnięta w innym wypadku zwija się w kłębek. Nie połozy się nigdzie indziej a jak ma zamknięte drzwiczki to stoi pod klatką ze wzrokiem tak smutnym że nie mogę jej tak robić. Jak tak chce to niech tam sobie śpi. Najfajniejsze jest to jak się cudnie bawi z psiakami i to że nie ucieka na mój widok a czasem nawet się cieszy. Zła informacja jest taka że jest głucha jak pień i musimy porozumiewać się na migi ale całkiem dobrze nam idzie ;)

• 1 month later...
Posted

Nowe foteczki Dolly... ulubione miejsca w którym Dolly się ukrywa przed....... słońcem :cool1:

Jak zawsze z gracją ;)

Ze swoim kumplem..Karmusiem

Pełna obojętność... idź sobie ja tu odpoczywam... nie widzę Cię w ogóle ;)

Posted

Pokaże pokaże ;) tylko jak obrobię fotki bo napstrykałam całe tony i teraz muszę przebrac ;)
Jak dziewczyny przywiozły dziewczyny ;) to kumpel był malutki faktycznie trochę mu się urosło :lol:

Ale za to opowiem jaki numer Felka odstawiła ostatnio... jakoś z budynku gospodarczego zaczęły znikać mi uszy wędzone.... stoję ja któregoś dnia w kuchennym oknie patrzę i oczom nie wierzę a Felka pach łapy na ścianę, klamka w zęby otwiera sobie drzwi szybko zeskakuje i pach nos w szparę i już jest w środku :crazyeye: no i mam już odpowiedź czemu uszy tak szybko znikają :grin::grin::grin: teraz muszę za każdym razem na klucz zamykać. A mówią że stary pies to już niczego się nie nauczy..........oj głupi nic nie wiedzą :cool3:

Posted

muzzy napisał(a):
Zamykanie na klucz nic nie da - widzę, że Fela jest tak inteligentna, że zaraz pójdzie sobie dorobi własny komplet kluczy :)

hehe ;) ale jest świetna, mogę otworzyc bramę spokojnie jak wjeżdżam i nie muszę się martwic że gdzieś ucieknie, pilnuje się mnie bardzo. Kochany pies z niej jest szkoda tylko że nie chce do domu przychodzic. Teraz nie ma biedy bo cieplutko ma otwarty kojec z budą z ociepleniem 10cm i przedsionkiem i koleżankę tymczasowiczkę z którą razem śpią, ale zimą będzie gorzej. Nie chce zostac w żadnym pomieszczeniu, owszem wejdzie ale na tym sie kończy pokręci sie chwilę i na dwór a jak jej nie wypuszczam to zaczyna skakac po drzwiach i wariowac.

• 3 weeks later...
Posted

Wie wiem obiecałam nowe fotki Feli ale ciągle jestem w niedoczasie i nie mogłam się oprzeć żeby nie pokazać postępów Dolly...:multi:

Patrzcie tylko jaką mam piękną zmywarkę ;)