Suomi Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Ale sępy :lol: Widzę, że Zojka Elegantka przebiera się i do każdego zdjęcia występuje w innej kreacji. A kicia cudowna, moja córka określa takie puchacze jako "pierzasta kula"! To jakiś rasowiec? Quote
terierfanka Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 pierzasta kula to kocurek neva masquerade (czyli w sumie syberyjski) A Zoyka już po mieszkaniu najczęściej bez ubranka biega, tu była świeżo po spacerku :) Quote
Poker Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='Nikaragua']a jak Zoya pójdzie do ds to zrobimy bazar z ubrankami :D[/QUOTE] Nie ma po co , przyda się dla następnej tymczasowiczki i terierfanki:evil_lol: Quote
Basia1244 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Nikaragua']a jak Zoya pójdzie do ds to zrobimy bazar z ubrankami :D[/QUOTE] znajdziemy jej malusią blondynkę w potrzebie i ubranka się nie zmarnują :) Quote
terierfanka Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 panienka miewa się świetnie, bardzo jej się podoba zmiana pogody i brak śniegu w ogródku - chętniej chodzi, węszy, włazi w krzaki szukać kota ;) apetycik nadal dopisuje :) Quote
fochu Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 odżyła dziewczynka :) fajnie się patrzy jak taka bida dochodzi do siebie! Wymiziaj mała od nas Quote
fochu Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 a tak z innej beczki miałam zapytać -czy Zoyka też tak wstrzymuje się z potrzebami fizjologicznymi?? Bo moje dziewczyny to dramat ... Od kiedy są to raz dziennie się załatwiały :( Larka robi postępy ,na każdym spacerze jest siku i koo ,a Gyzia tylko rano robiła siku,po przyjściu do domu koopę zrobiła :P i jak wróciłam po pracy to plama wyschnięta była w pokoju (tylko nie wiadomo czyja) Bóg wie jak długo można chodzić a ona nic nie zrobi :( Quote
terierfanka Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Zoyka dobrze wie, po co się na dwór wychodzi, na szczeście :) Praktycznie zawsze jak z nią wyjdę, to jest sioo - co nie zmienia faktu, że jeszcze raz na kilka dni zdarzy jej się wpadka w postaci kałuży. Trzeba być po prostu czujnym ;) jak zaczyna samodzielne wycieczki po mieszkaniu np po drzemce, to najczęściej w jednym celu, więc wystarczy obserwować. Generalnie jak z nią wyjdę co 3- max 5 godzin, to jest ok, noc przetrzymuje całą ładnie. Quote
terierfanka Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Ciasno się u nas zrobiło, na waleta trza spać :evil_lol: [IMG]http://img193.imageshack.us/img193/2540/dscn8029u.jpg[/IMG] Zoya i Emir życzą cioteczkom dobrej nocy :) Quote
terierfanka Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 zapraszamy na bazarek na psy z Godzięcina [url]http://www.dogomania.pl/threads/223706-Szybki-psiowy-bazarek-na-psy-wyci%C4%85gni%C4%99te-z-pseudo-do-5.03.-godz.22-00?p=18717419#post18717419[/url] Quote
Suomi Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Tylko czekalam na takie zdjęcie ;-) A pierzasta kula się wylamala? Fajne masz futra! Zojka coraz okraglejsza się wydaje. Quote
fochu Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 uroczy dwupak :) nasza Gyzia i Larka też noc wytrzymują ,Lara też już wie po co wychodzi się na dwór,ale Gyzia nie koniecznie ;) potrafi przyjść ze spaceru i zrobić siku. Kwestią czasu jest pewnie to żeby na dobre załapała po co się spaceruje Quote
terierfanka Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 Zoya była dziś u weta na kontroli: uszy lepsze, bakterie jakieś oczywiście są i trochę wydzieliny, ale ma jakieś przewężenie tam, to zawsze będzie problem... skóra średnio, na brzuchu ma brzydką czarną skórę i w schronie wet mówił, że spoko taki zaniedbany naskórek, będzie się regenerował, ale tam też ma bakterie, mamy przemywać rozcieńczonym manusanem zaczęła sobie czasem "podgryzać" łapki i ma trochę zaczerwienione - też manusan i podejrzenie alergii np pokarmowej - dogadzałam jej kurczaczkiem z ryżem, ale kurczak często uczula, chyba zrezygnuję na jakiś czas, hmmm a po powrocie od weta zrobiła koo, które mi się nie spodobało - jakieś takie ze śluzem :shake: macie pomysły jakieś? jakąś karmę polecacie? Quote
fochu Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Eliś jak przyszedł do mnie to też robił koo ze śluzem i miał częste biegunki,podawałam mu tę karmę [url]http://www.krakvet.pl/bento-kronen-mini-medium-adult-lamb-rice-p-1200.html[/url] pięknie wszystko się unormowało Quote
marmosia Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Ciocia, Ty jej lepiej nie oddawaj, bo Ci serce pęknie :) A oni z Emirkiem taką śliczna parę tworzą jak moja Siusia z Tofikiem :evil_lol: Quote
terierfanka Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='fochu']Eliś jak przyszedł do mnie to też robił koo ze śluzem i miał częste biegunki,podawałam mu tę karmę [URL]http://www.krakvet.pl/bento-kronen-mini-medium-adult-lamb-rice-p-1200.html[/URL] pięknie wszystko się unormowało[/QUOTE] dzięki, możliwe że tej spróbuję [quote name='marmosia']Ciocia, Ty jej lepiej nie oddawaj, bo Ci serce pęknie :) A oni z Emirkiem taką śliczna parę tworzą jak moja Siusia z Tofikiem :evil_lol:[/QUOTE] oj pęknie :) na razie mam problem jak ją ogłaszać, żeby nie odbierać głupich telefonów od amatorów westa za friko, ale też żeby nie wystraszyć wszystkich listą jej dolegliwości i wymagań :roll: Quote
terierfanka Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 Zrobiłam dziś Emirowi zabawę węchową a Zoya sobie wywęszyła pudełeczko i wygrzebała smakole :) Potem wzięła w obroty kość prasowaną, której Emir nie ruszał od tygodni ;) niestety niedobra ciocia po chwili zabrała w obawie o żołądek :evil_lol: [IMG]http://img194.imageshack.us/img194/7262/emir2j.jpg[/IMG] Quote
Poker Posted February 29, 2012 Posted February 29, 2012 Ale ona fajna jest.A ciocia to by dała małej niuni coś odpowiedniego na jej żołądek. Quote
terierfanka Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 z tym żołądkiem to nie wiem do końca, niby było ok, nawet po schronie od razu nie było źle a wczoraj to koo z czymś takim jakby jelito własne wydaliła, sorry za opis... czasem daję jej pół króliczego uszka do gryzienia, obrabia w mig :) Quote
terierfanka Posted February 29, 2012 Author Posted February 29, 2012 pora spać, Emir i Zoya już się na drugi bok przewracają :evil_lol: [IMG]http://img13.imageshack.us/img13/7346/emir1t.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts