Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale sępy :lol:
Widzę, że Zojka Elegantka przebiera się i do każdego zdjęcia występuje w innej kreacji.
A kicia cudowna, moja córka określa takie puchacze jako "pierzasta kula"! To jakiś rasowiec?

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nikaragua']a jak Zoya pójdzie do ds to zrobimy bazar z ubrankami :D[/QUOTE]
Nie ma po co , przyda się dla następnej tymczasowiczki i terierfanki:evil_lol:

Posted

a tak z innej beczki miałam zapytać -czy Zoyka też tak wstrzymuje się z potrzebami fizjologicznymi??
Bo moje dziewczyny to dramat ...
Od kiedy są to raz dziennie się załatwiały :( Larka robi postępy ,na każdym spacerze jest siku i koo ,a Gyzia tylko rano robiła siku,po przyjściu do domu koopę zrobiła :P i jak wróciłam po pracy to plama wyschnięta była w pokoju (tylko nie wiadomo czyja)
Bóg wie jak długo można chodzić a ona nic nie zrobi :(

Posted

Zoyka dobrze wie, po co się na dwór wychodzi, na szczeście :) Praktycznie zawsze jak z nią wyjdę, to jest sioo - co nie zmienia faktu, że jeszcze raz na kilka dni zdarzy jej się wpadka w postaci kałuży. Trzeba być po prostu czujnym ;) jak zaczyna samodzielne wycieczki po mieszkaniu np po drzemce, to najczęściej w jednym celu, więc wystarczy obserwować. Generalnie jak z nią wyjdę co 3- max 5 godzin, to jest ok, noc przetrzymuje całą ładnie.

Posted

uroczy dwupak :)
nasza Gyzia i Larka też noc wytrzymują ,Lara też już wie po co wychodzi się na dwór,ale Gyzia nie koniecznie ;) potrafi przyjść ze spaceru i zrobić siku.
Kwestią czasu jest pewnie to żeby na dobre załapała po co się spaceruje

Posted

Zoya była dziś u weta na kontroli: uszy lepsze, bakterie jakieś oczywiście są i trochę wydzieliny, ale ma jakieś przewężenie tam, to zawsze będzie problem... skóra średnio, na brzuchu ma brzydką czarną skórę i w schronie wet mówił, że spoko taki zaniedbany naskórek, będzie się regenerował, ale tam też ma bakterie, mamy przemywać rozcieńczonym manusanem
zaczęła sobie czasem "podgryzać" łapki i ma trochę zaczerwienione - też manusan i podejrzenie alergii np pokarmowej - dogadzałam jej kurczaczkiem z ryżem, ale kurczak często uczula, chyba zrezygnuję na jakiś czas, hmmm
a po powrocie od weta zrobiła koo, które mi się nie spodobało - jakieś takie ze śluzem :shake: macie pomysły jakieś? jakąś karmę polecacie?

Posted

Eliś jak przyszedł do mnie to też robił koo ze śluzem i miał częste biegunki,podawałam mu tę karmę [url]http://www.krakvet.pl/bento-kronen-mini-medium-adult-lamb-rice-p-1200.html[/url]
pięknie wszystko się unormowało

Posted

[quote name='fochu']Eliś jak przyszedł do mnie to też robił koo ze śluzem i miał częste biegunki,podawałam mu tę karmę [URL]http://www.krakvet.pl/bento-kronen-mini-medium-adult-lamb-rice-p-1200.html[/URL]
pięknie wszystko się unormowało[/QUOTE]
dzięki, możliwe że tej spróbuję
[quote name='marmosia']Ciocia, Ty jej lepiej nie oddawaj, bo Ci serce pęknie :)
A oni z Emirkiem taką śliczna parę tworzą jak moja Siusia z Tofikiem :evil_lol:[/QUOTE]
oj pęknie :) na razie mam problem jak ją ogłaszać, żeby nie odbierać głupich telefonów od amatorów westa za friko, ale też żeby nie wystraszyć wszystkich listą jej dolegliwości i wymagań :roll:

Posted

Zrobiłam dziś Emirowi zabawę węchową a Zoya sobie wywęszyła pudełeczko i wygrzebała smakole :) Potem wzięła w obroty kość prasowaną, której Emir nie ruszał od tygodni ;) niestety niedobra ciocia po chwili zabrała w obawie o żołądek :evil_lol:
[IMG]http://img194.imageshack.us/img194/7262/emir2j.jpg[/IMG]

Posted

z tym żołądkiem to nie wiem do końca, niby było ok, nawet po schronie od razu nie było źle a wczoraj to koo z czymś takim jakby jelito własne wydaliła, sorry za opis... czasem daję jej pół króliczego uszka do gryzienia, obrabia w mig :)