Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ślimak-imię do tego psa pasuje idealnie. Powolne ruchy starszego pana, niezwykle przyjazny proszący o najmniejszą uwagę ze strony człowieka. Trafił do schroniska ok miesiąc temu, był w kiepskiej kondycji więc zaraz po przyjęciu spędził trochę czasu w izolatce celem podreperowania jego zdrowia. Kiedy trochę doszedł do siebie trafił na boksy ogólne, gdzie został dotkliwie pogryziony przez towarzysza niedoli. Przez pierwsze dni był wrakiem psa, nieruszającym się, robiącym pod siebie, drżącym ze strachu po niedawnym pogryzieniu. Dziś jest troszkę lepiej, zmuszony do spacerów wlecze się na swoich słabych nóżkach, jednak depresja i trudno gojące się rany dają mu się we znaki. Ślimak, jeśli wyzdrowieje i trafi znów na boksy ogólne to nie ma tam szans. Naoczny świadek pogryzienia twierdzi, że nawet nie próbował się bronić, po prostu stał i dawał się gryźć. Jest stary, zrezygnowany, pozbawiony nadziei!!!
Jakieś pomysły na uratowanie dziadzia?

Deklaracje stałe:
justika 20zł
karolina175 50zł
kocurek 20zł
wika09 20zł
Cantadorra 50zł
sąsiad Basi1244 20zł
mama mimblumki 20zł
Magda H 20zł
Mruczka 50zł (do końca 2012)

Razem 270zł

Deklaracje jednorazowe:

Fochu 20zł

Było aż nadto, szkoda, że nie doczekał:(

Edited by sunia2000
  • Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda mi psiaczka, taki przyjazny, nie zasłużył sobie na takie traktowanie ze strony współtowarzysza niedoli. Jednak tak się stało. Czy szukamy składek na hotelik, czy co robimy, żeby mu pomóc?

Posted

Na początku myślałam że dali mu na imię Śliniak bo jak trafił do schronu to bardzo się ślinił, ale jednak został ochrzczony Ślimak:)
Ja też bym była za jakimś dt, najlepiej oczywiście bdt albo za zwrot karmy:)

Posted

Słuchajcie, ja nie wiem skąd się biorą BDT lub DT. Jednak może dałybyśmy ogłoszenia do lokalnej gazety lub do lokalnej rozgłośni radiowej. Ja zapłacę za to, jeśli to nie będzie powalająca kwota. Kiedyś tak znalazłam domy dwóm psom.

Posted

Nigdy nie ogłaszam psa ani w gazecie ani w radio więc może znajdzie się jakaś cioteczka obeznana w tym?:)
Ślimak spędzi w izolatce pewnie jakieś 2,3 tygodnie. Wiem że to marzenie ściętej głowy ale było by cudnie gdyby od razu z niej wyszedł poza schronisko:)

Posted

To ja bym się zajęła sprawdzeniem cen itd. Potrzebuję nazwy: gazety poczytnej w danym rejonie i lokalnego radyjka w miarę chętnie słuchanego, ale nie radyjko z rapem ani Radio Maryja!

Posted

mimblunka napisał(a):
a Ślimak ma ogłoszenia? Mogę mu pakiecik wykupić? Kolejna bida...

Ślimak nie ma jeszcze nic, a nic:( Wątpie czy ktoś z ogłoszenia się znajdzie chętny na taką bidę ale zawsze można spróbować:)

Posted

trzeba wierzyć! ja tez wziełam taką bidę ze schroniska w zgorzelcu.
tylko fajnie jakby jakiś ckliwy tekst ktoś wymyślił, ja niestety niehumanistyczny umysł i w takie klocki nie jestem dobra :/ choć jutro może coś pokombinuje.

Posted

Cantadorra napisał(a):
To ja bym się zajęła sprawdzeniem cen itd. Potrzebuję nazwy: gazety poczytnej w danym rejonie i lokalnego radyjka w miarę chętnie słuchanego, ale nie radyjko z rapem ani Radio Maryja!

Na innym wątku dostałam podpowiedź, że radio eska i gazeta wrocławska. Kiedyś jedna cioteczka ogłaszała "moją" suke w metrze, tam koszt ogłoszenia 50zł i ogłoszenia ukazują się zawsze w pt.

Posted

sunia2000 napisał(a):
Na innym wątku dostałam podpowiedź, że radio eska i gazeta wrocławska. Kiedyś jedna cioteczka ogłaszała "moją" suke w metrze, tam koszt ogłoszenia 50zł i ogłoszenia ukazują się zawsze w pt.

Sprawdzę gazetę i eskę w poniedziałek. W weekend reklamowcy nie pracują. A w gazecie Wrocławskiej już ogłaszałam psiaki. A jest Radio Wrocław?

Posted

sunia2000 napisał(a):
TŻ mi podpowiada że jest polskie radio wrocław, ale w życiu go nie słyszałam:/

To czas posłuchać :) i zdać mi relację o czym tam gaworzą i jaką muzę puszczają, czyli krótko pisząc, kto jest potencjalnym odbiorcą :) Miłego słuchania :)

Posted

karolina175 napisał(a):
Witajcie przychodze do Ślimaczka.... Straszny biedak:( Moze zebrac jakies deklaracje jesli by sie udalo i poszukac mu hoteliku? Qrde szkoda zeby znowu zostal pogryziony:(

Z tym zbieraniem deklaracji teraz jest coraz ciężej:( każdy "zadeklarowany"...
Choć zawsze można pospamować :p

Posted

Cantadorra napisał(a):
To czas posłuchać :) i zdać mi relację o czym tam gaworzą i jaką muzę puszczają, czyli krótko pisząc, kto jest potencjalnym odbiorcą :) Miłego słuchania :)

Ok, już włączone:)