sunia2000 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 (edited) Ślimak-imię do tego psa pasuje idealnie. Powolne ruchy starszego pana, niezwykle przyjazny proszący o najmniejszą uwagę ze strony człowieka. Trafił do schroniska ok miesiąc temu, był w kiepskiej kondycji więc zaraz po przyjęciu spędził trochę czasu w izolatce celem podreperowania jego zdrowia. Kiedy trochę doszedł do siebie trafił na boksy ogólne, gdzie został dotkliwie pogryziony przez towarzysza niedoli. Przez pierwsze dni był wrakiem psa, nieruszającym się, robiącym pod siebie, drżącym ze strachu po niedawnym pogryzieniu. Dziś jest troszkę lepiej, zmuszony do spacerów wlecze się na swoich słabych nóżkach, jednak depresja i trudno gojące się rany dają mu się we znaki. Ślimak, jeśli wyzdrowieje i trafi znów na boksy ogólne to nie ma tam szans. Naoczny świadek pogryzienia twierdzi, że nawet nie próbował się bronić, po prostu stał i dawał się gryźć. Jest stary, zrezygnowany, pozbawiony nadziei!!! Jakieś pomysły na uratowanie dziadzia? Deklaracje stałe: justika 20zł karolina175 50zł kocurek 20zł wika09 20zł Cantadorra 50zł sąsiad Basi1244 20zł mama mimblumki 20zł Magda H 20zł Mruczka 50zł (do końca 2012) Razem 270zł Deklaracje jednorazowe: Fochu 20zł Było aż nadto, szkoda, że nie doczekał:( Edited February 12, 2012 by sunia2000 Quote
Cantadorra Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Szkoda mi psiaczka, taki przyjazny, nie zasłużył sobie na takie traktowanie ze strony współtowarzysza niedoli. Jednak tak się stało. Czy szukamy składek na hotelik, czy co robimy, żeby mu pomóc? Quote
Zosia123 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Szukajcie mu DT..... :( Ale ja się na to imię nie zgadzam :) Quote
brzośka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Zosia, to fajne imię, mi się podoba :) Ślimaczek :) Quote
sunia2000 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Na początku myślałam że dali mu na imię Śliniak bo jak trafił do schronu to bardzo się ślinił, ale jednak został ochrzczony Ślimak:) Ja też bym była za jakimś dt, najlepiej oczywiście bdt albo za zwrot karmy:) Quote
Cantadorra Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Słuchajcie, ja nie wiem skąd się biorą BDT lub DT. Jednak może dałybyśmy ogłoszenia do lokalnej gazety lub do lokalnej rozgłośni radiowej. Ja zapłacę za to, jeśli to nie będzie powalająca kwota. Kiedyś tak znalazłam domy dwóm psom. Quote
sunia2000 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Nigdy nie ogłaszam psa ani w gazecie ani w radio więc może znajdzie się jakaś cioteczka obeznana w tym?:) Ślimak spędzi w izolatce pewnie jakieś 2,3 tygodnie. Wiem że to marzenie ściętej głowy ale było by cudnie gdyby od razu z niej wyszedł poza schronisko:) Quote
Cantadorra Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 To ja bym się zajęła sprawdzeniem cen itd. Potrzebuję nazwy: gazety poczytnej w danym rejonie i lokalnego radyjka w miarę chętnie słuchanego, ale nie radyjko z rapem ani Radio Maryja! Quote
mimblunka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 a Ślimak ma ogłoszenia? Mogę mu pakiecik wykupić? Kolejna bida... Quote
sunia2000 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 mimblunka napisał(a):a Ślimak ma ogłoszenia? Mogę mu pakiecik wykupić? Kolejna bida... Ślimak nie ma jeszcze nic, a nic:( Wątpie czy ktoś z ogłoszenia się znajdzie chętny na taką bidę ale zawsze można spróbować:) Quote
mimblunka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 trzeba wierzyć! ja tez wziełam taką bidę ze schroniska w zgorzelcu. tylko fajnie jakby jakiś ckliwy tekst ktoś wymyślił, ja niestety niehumanistyczny umysł i w takie klocki nie jestem dobra :/ choć jutro może coś pokombinuje. Quote
karolina175 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Witajcie przychodze do Ślimaczka.... Straszny biedak:( Moze zebrac jakies deklaracje jesli by sie udalo i poszukac mu hoteliku? Qrde szkoda zeby znowu zostal pogryziony:( Quote
sunia2000 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Cantadorra napisał(a):To ja bym się zajęła sprawdzeniem cen itd. Potrzebuję nazwy: gazety poczytnej w danym rejonie i lokalnego radyjka w miarę chętnie słuchanego, ale nie radyjko z rapem ani Radio Maryja! Na innym wątku dostałam podpowiedź, że radio eska i gazeta wrocławska. Kiedyś jedna cioteczka ogłaszała "moją" suke w metrze, tam koszt ogłoszenia 50zł i ogłoszenia ukazują się zawsze w pt. Quote
Cantadorra Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 sunia2000 napisał(a):Na innym wątku dostałam podpowiedź, że radio eska i gazeta wrocławska. Kiedyś jedna cioteczka ogłaszała "moją" suke w metrze, tam koszt ogłoszenia 50zł i ogłoszenia ukazują się zawsze w pt. Sprawdzę gazetę i eskę w poniedziałek. W weekend reklamowcy nie pracują. A w gazecie Wrocławskiej już ogłaszałam psiaki. A jest Radio Wrocław? Quote
sunia2000 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 TŻ mi podpowiada że jest polskie radio wrocław, ale w życiu go nie słyszałam:/ Quote
Cantadorra Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 sunia2000 napisał(a):TŻ mi podpowiada że jest polskie radio wrocław, ale w życiu go nie słyszałam:/ To czas posłuchać :) i zdać mi relację o czym tam gaworzą i jaką muzę puszczają, czyli krótko pisząc, kto jest potencjalnym odbiorcą :) Miłego słuchania :) Quote
mimblunka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 karolina175 napisał(a):Witajcie przychodze do Ślimaczka.... Straszny biedak:( Moze zebrac jakies deklaracje jesli by sie udalo i poszukac mu hoteliku? Qrde szkoda zeby znowu zostal pogryziony:( Z tym zbieraniem deklaracji teraz jest coraz ciężej:( każdy "zadeklarowany"... Choć zawsze można pospamować :p Quote
karolina175 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 mimblunka napisał(a):Z tym zbieraniem deklaracji teraz jest coraz ciężej:( każdy "zadeklarowany"... Choć zawsze można pospamować :p Wiem wiem ale zawsze mozna sprobowac :) Quote
sunia2000 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Cantadorra napisał(a):To czas posłuchać :) i zdać mi relację o czym tam gaworzą i jaką muzę puszczają, czyli krótko pisząc, kto jest potencjalnym odbiorcą :) Miłego słuchania :) Ok, już włączone:) Quote
Poker Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Bezpłatne ogłoszenie ze zdjęciem można wysłać do Wyborczej.Tekst musi być treściwy i nie za długi.Adres : [email protected] Najlepiej powtarzać co 3 -4 dni. Quote
brzośka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Radio Wrocław nie jest chyba "młodzieżowe", raczej dla sarszych odbiorców... Ślimak by się dla takich nadał :) Quote
fochu Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Strasznie biedny chłopak,byłam dziś z nim na spacerku ,serce się kraje jak człowiek na niego patrzy :( Quote
Recommended Posts