malagos Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='mimblunka']Ponaglam prośbę o jakąś kontaktową osobę![/QUOTE][B] To chyba tylko osoby ze stowarzyszenia Niczyje - oprócz esperanzy, to kto jest tu, na dogo, czy na fb??? [/B] Quote
nina9999999 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='grzenka']Cyt.z pisma które otrzymałam od Pana Burmistrza: [FONT="]"Gmina przez lata opiekowała się zmarłym i jego rodziną, m.in. budując i remontując mu pomieszczenia do zamieszkania oraz pomagając przy zwierzętach. [/FONT]" pewnie dlatego dom się sypał, na podłodze była półmetrowa warstwa odchodów a zwierzęta były w takim stanie ..... Quote
grzenka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Ja podałam nr do Stowarzyszenia z 1-szej strony watku. Quote
Vicky62 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Przeczytałam pobieżnie...włos sie jeży na głowie i łzy cisną sie do oczu :-( coś strasznego jakie one biedne i jeszcze te straszne mrozy...czy one przeżyją w takich warunkach jak na zdjeciach ...:-(:-(:-( Quote
ajlii Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Dwa pytania: 1) Czy już wiadomo co psom jest? Chodzi o wyłysienia. Grzybica? Nużeniec? Jeśli trafiły do kliniki wet. na obserwację, czy jest już diagnoza? Pytam, bo mam trochę leków p/c grzybiczych, mogę podesłać do jakiegoś DT. 2) Kogo pytać o konkretne psy na zdjęciach? Chodzi o płeć i stan zdrowia, ew. gdzie przebywają konkretne psy. Quote
EVA2406 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='grzenka']Cyt.z pisma które otrzymałam od Pana Burmistrza: [FONT="]"[B]Gmina przez lata opiekowała się zmarłym i jego rodziną, m.in. budując i remontując mu pomieszczenia do zamieszkania oraz pomagając przy zwierzętach.[/B] [/FONT]" Na kogo kontakt w mailu do Uwagi???[/QUOTE] To jest kłamstwo. Gmina nie pomagała ludziom, a tym bardziej zwierzętom. O jakim remoncie ten kłamca mówi, przecież pan G. ostatnio mówił w sklepie, ze zawalił się dach w domku i musiał iść spać do komórki. On tam po prostu zamarzł.................:-( Gdzie był burmistrz i jego służby............... Quote
nina9999999 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='ajlii']Dwa pytania: 1) Czy już wiadomo co psom jest? Chodzi o wyłysienia. Grzybica? Nużeniec? Jeśli trafiły do kliniki wet. na obserwację, czy jest już diagnoza? Pytam, bo mam trochę leków p/c grzybiczych, mogę podesłać do jakiegoś DT. szczeniaki, które przebywały z resztą psów a zostały przywiezione do wawy do wet mają świerzba, ogólnie osłabione, odwodnione i zeżarte przez pchły. co do reszty psów, lekarz powiatowy mówił o świerzbie, nużycy i grzybicy. u niektórych widziałyśmy chyba zmiany nowotworowe, odmrożenia i deformacje. 2) Kogo pytać o konkretne psy na zdjęciach? Chodzi o płeć i stan zdrowia, ew. gdzie przebywają konkretne psy.[/QUOTE] było mało czasu na oglądanie dokładnie wszystkich, trzeba było objechać wszystkie miejsca dokąd zostały odwiezione i zorganizować mnóstwo rzeczy. na facebook są wstawione zdjęcia, w miarę możliwości możemy opisywać- na ile ogarniamy. można tu też pytać, postaramy się odpowiadać w miarę możliwości [url]http://www.facebook.com/events/361225883890173/[/url] Quote
Tola Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Kolejna straszna tragedia:( A te psie oczy:( Quote
malagos Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Sa na fb jakieś oferty domów tymczasowych? Jeśli tak, to dla ilu psów? Quote
Piesiak Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Te zdjęcia ukazują cały trwający latami dramat tych psiaków, a teraz konretne osoby skazują się je na dalsze cierpienia i śmierć w warunkach urągających ich godności - na wysypisku śmieci. Jakie to symboliczne! Uniemożliwia się udzielenia im pomocy!Ta sprawa nie jest już sprawą gminy, ona stała się sprawą publiczną, aczkolwiek ciągle jeszcze nie medialną! A powinna stać się sprawą medialną jak najszybciej! Nie możemy godzić się na biurokrację wydającą wyrok śmierci na bezbronne zwierzęta! Czy uniemożliwianie pomocy chorym zwierzętom i narażenie ich na cierpienie i śmierć nie jest popełnieniem przestępstawa, które należy zgłosić do prokuratury? Quote
nina9999999 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='malagos']Sa na fb jakieś oferty domów tymczasowych? Jeśli tak, to dla ilu psów?[/QUOTE] dla jednego, może jak będzie możliwość izolacji to jeszcze dwóch małych... kiepsko Quote
grzenka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Czy ktoś jeszcze próbował wejść na to wysypisko?Co z psami, jest jakieś info?Czy one żyją?No szlag mnie już trafia z niemocy... Quote
Piesiak Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Bardzo dużo ludzi jest już na wydarzeniu na facebooku!W tej chwili 653 osoby.Są pytania o paypal, może któryś z adminów doda w opisie wydarzenia, nie w poście bo się zgubi.Brakuje maili kontaktowych też w opisie.Telefon proszę wpiszcie grubymi literami, bo ginie! Podobnie jak dane kontaktowe. Quote
Zefirek2 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Może lepiej przenieść wątek na ogólny?? Więcej osób zobaczy , jest chyba na mazowieckim :shake: Tragedia !!! Brak słów....:-(:-( Quote
funia Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Pomoge jak tylko bedę mogła ... Moze ktos by koordynował watkiem i np.wyliczył co dana osoba moze zrobic .Np .zadzwonic,albo cos innego załatwić . Nie czytałam dokładnie ,ale czy te psiny sa już zabezpieczone chociaż przed zimnem ? Quote
Kika9004 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Mają przynajmniej budy ... Radzą sobie, bo śpią na sobie, ogrzewając się nawzajem... Quote
plinka54 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Tak naprawdę to w tej chwili nie wiadomo czy te budy mają, nie wiadomo co tam się dzieje skoro nie chcą wpuszczać nikogo na posesję. Moim zdaniem burmistrz czeka aż problem się sam wyjaśni przez 14 dni takiego mrozu żaden z tamtych psów nie przyżyje. Są w tragicznym stanie ;( też napisałam do Uwagi. Kochane/i czy esperanza znów tam pojechała dzisiaj? Nie mogę znaleźć info na ten temat na wątku... Quote
Kika9004 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [B]OSOBY CHĘTNE POMÓC:[/B] [URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=100002056704391"]Ewelina ERr[/URL] - ma kontakt do osoby chętnej na DT [URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=1319198710"]Olga Boladz[/URL] - chętna do wzięcia dwóch psów na DT, Warszawa Quote
Kika9004 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='plinka54']Tak naprawdę to w tej chwili nie wiadomo czy te budy mają, nie wiadomo co tam się dzieje skoro nie chcą wpuszczać nikogo na posesję. Moim zdaniem burmistrz czeka aż problem się sam wyjaśni przez 14 dni takiego mrozu żaden z tamtych psów nie przyżyje. Są w tragicznym stanie ;( też napisałam do Uwagi. Kochane/i czy esperanza znów tam pojechała dzisiaj? Nie mogę znaleźć info na ten temat na wątku...[/QUOTE] Esperanza była dziś w ostrołęckim liceum na pogadance, więc raczej do Różana nie zajeżdżała. Quote
agaga21 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 stan tych psów i ich sytuacja są przerażające! serce pęka :(:( Quote
beta ata Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='beta ata']UWAGA! UWAGA! UWAGA! Oto numery tel. do redakcji TVN Uwaga : 22/ 453 63 80 22/ 453 63 81 e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] a to formularz kontaktowy na ich stronie: [URL]http://uwaga.tvn.pl/kontakt.html[/URL] PISZCIE I DZWOŃCIE LUDZIE !!! IM WIĘCEJ BĘDZIE ZGLOSZEŃ, TYM PRĘDZEJ SIE TYM ZAJMĄ.[/QUOTE] Przypominam! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Te ich oczy :-(, ile w nich cierpienia :-(. Quote
EVA2406 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Kika9004']Esperanza była dziś w ostrołęckim liceum na pogadance, więc raczej do Różana nie zajeżdżała.[/QUOTE] To po drodze do Ostrołęki. Przed chwila rozmawiałam z dziewczyna z Różana. Tam nadal nikogo nie wpuszczają i nie chcą udzielić informacji co z psami :-(. Boje się ze one nie przeżyją tej kwarantanny :-( Quote
plinka54 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 [quote name='Kika9004']Esperanza była dziś w ostrołęckim liceum na pogadance, więc raczej do Różana nie zajeżdżała.[/QUOTE] Ech... czyli nikt nie wie co tam się dzisiaj działo, czy psiaki dostały jeść i pić...? Nie myślałyście/myśleliście o tym żeby się skonsultować z jakimś prawnikiem i zapytać czy psy mogą być w tym stanie w takich warunkach przetrzymywane, czy nie można burmistrza trochę postraszyć sądem i zmusić żeby dał choć dostęp do tych psów podczas kwarantanny? W ogóle dlaczego akurat te psiaki zostały poddane kwarantannie, inne przecież zostały zabrane? Przepraszam za te pytania, ale główkuję co by było można jeszcze zrobić żeby się dostać do tych biedaków... Trzeba jakoś działać, jest dużo ludzi chętnych do pomocy i gdyby nie jeden problem, zwany burmistrzem, to psiaki by tak nie cierpiały :( Quote
Recommended Posts