Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miecio umiera...
Ma niewydolność nerek...
Został mu tydzień życia , może dwa...
Będziemy konsultować jego wyniki badań z kilkoma lekarzami...
Zabieramy go też do Warszawy, do domku, aby ostatnie chwile życia spędził spokojnie leżąc sobie w ciepłym łóżeczku...

Nie jestem w stanie napisać nic więcej...Nie mogę przestać płakać..........................................................

Posted

emilia2280 napisał(a):
a psów sié nie dializuje?

Dzisiaj jego wyniki badan beda konsultowane z kilkoma lekarzami.Zobaczymy co powiedza...
Pani dr z klinki w ktorej jest Miecio powiedziala,ze jedynym wyjsciem na ta chwile jest albo kroplowka pod ktora bedzie do konca zycia albo trzeba mu pozwolic odejsc...
Ma uszkodzone 75% nerek ...;((((((((((((((((((

Posted

Mieciu trzymam mocno kciuki za Ciebie,dasz radę...moja ukochana Funia miała mocznicę i 90% nerek nie pracowało ale DAŁA RADĘ i wyszła z mocznicy,walczyliśmy razem z Nią. Teraz bardzo ważny jest spokój i miłość

Posted (edited)

Dogo07 napisał(a):
Jolanto, ale jak ? Może znasz jakieś sposoby ? leczenie ?
Cokolwiek co może mogłby pomóc jakoś Mieciowi :( ?

Codziennie byliśmy z Nią na kroplówkach choć wet dawał nieiwelkie szanse,braliśmy urlop z pracy by ciągle z Nią być.Rozpacz nas ogarniała jak nikła w oczach ale otoczyliśmy ją miłością i spokojem czyli na zmianę ktoś ciągle z Nią był ,leżeliśmy obok Niej na zmianę z mężem,przytulaliśmy Ją i głaskali no i pomogło.Po ponad tygodniu dziabnęła weta jak zmieniał weflon a wyniki się poprawiły.Nie była już młoda a do tego ciężko chora na serce :-( miała raka i słabiutkie serduszko które nie wytrzymalo kolejnej opracji...
Nie wiem czy taka metoda jest możliwa w przypadku Miecia ,bo wymaga to sporo poświęcenia i czasu co w naszym przypadku było możliwe poza tym nasza Funia od chwili poprawy wyników i apetytu nie mogła jeść podrobów ,najwyżej niewielką ilość raz w miesiącu.

Edited by Jolanta08
Posted

[quote name='lula85']Miecio umiera...
Ma niewydolność nerek...
Został mu tydzień życia , może dwa...
Będziemy konsultować jego wyniki badań z kilkoma lekarzami...
Zabieramy go też do Warszawy, do domku, aby ostatnie chwile życia spędził spokojnie leżąc sobie w ciepłym łóżeczku...

Nie jestem w stanie napisać nic więcej...Nie mogę przestać płakać..........................................................

bardzo mi przykro......:placz:
pozwolić Mu odejść - to znaczy, że Miecio cierpi? boli go?

Posted

Kroplówki usuwają toksyny z organizmu i najlepiej gdyby były podawane dożylnie.Ważne by Miecio coś zjadł choć troszkę,najlepiej to co lubi najbardziej ,ale to są tylko moje sugestie a ostateczna decyzja należy do weta a ja nim nie jestem ;)
Podeślę chłopakowi jakiś grosik bo leczenie kosztuje.
Mieciu trzymaj się

Posted (edited)

Dogo07 napisał(a):
Czyli kroplówki i miłość.
I nadzieja że się uda.
Dziękuję.
I prosze bądźcie z nami, bądzcie z Mieciem.

o, mój Boże....
jestem cały czas i całym sercem !
poproszę nr konta, choć troszeńkę prześlę

od pierwszej chwili, jako Miecia zobaczyłam, wciąż o nim myślałam..... bardzo chciałam go wziąć do siebie, na zawsze...... i przepraszam, że jeszcze bardziej bałam się, by znów nie żegnać ukochanego psiaka...

Edited by mari23
Posted

Wlasnie rozmawialam z P.Doktor.
Miecio caly czas spi... Lezy pod kroplowka,nie je,nie pije, wczoraj zwymiotowal i mial biegunke... ;(
Nie mam slow...Stan Miecia jest bardzo ciezki... ;(((((
Dzisiaj beda jeszcze konsultacje w sprawie jego stanu zdrowia...Mozna go na sile podtrzymywac przy zyciu,dawac leki,trzymac pod kroplowka, przy czym niebawem pojawia sie liczne objawy,rowniez neurologiczne, i zapewne Miecio bedzie wtedy cierpial...
Na ta chwile p.doktor nie umiala powiedziec czy Miecio cierpi... :( :( :( :(

Posted

Moja sunia miała niewydolnośc' nerek, mocznicę. Dostawała encorton, furosemid i do jedzenia dosypywany proszek IPAKITINE.Była wzięta ze schroniska w złym stanie. Wyszła z choroby i zdrowo żyje. Nie wiem, czy to mogłoby pomóc Mieciowi? :niewiem: Ipakitine bardzo pomaga w niewydolności nerek. Mieciuś, trzymaj się, oby zdrówko Ci się polepszyło :glaszcze: :calus:

Posted

lula85 bardzo bardzo współczuje, Mieciolku trzymaj się kochany, mam nadzieje, że kroplówka pomaga ci w cierpieniu, mam nadzieje, że jeszcze sie zobaczymy w lasku brzozowym, ale najpierw zdrowiej...

Posted

sybisia napisał(a):
Moja sunia miała niewydolnośc' nerek, mocznicę. Dostawała encorton, furosemid i do jedzenia dosypywany proszek IPAKITINE.Była wzięta ze schroniska w złym stanie. Wyszła z choroby i zdrowo żyje. Nie wiem, czy to mogłoby pomóc Mieciowi? :niewiem: Ipakitine bardzo pomaga w niewydolności nerek. Mieciuś, trzymaj się, oby zdrówko Ci się polepszyło :glaszcze: :calus:

Dziekuje...Zapytam dzis o te leki mojego lekarza.Miecio rowniez dostaje Furosemid.Niestety od kilku dni nie je nie pije, tylko spi i spi ....Wlasnie jest u niego Sylwia...Wymizia go od nas i wycaluje... :(

Posted

Każdy przypadek jest inny,moja sunia nie jadła dość długo,nie pamiętam jak długo,ale miksowałam Jej jedzonko i po troszczeczku wlewałam łyżeczką do pyszczka a sucha karma na nerki nie wchodziła w rachubę bo po prostu żadnej nie lubiła i nie jadła więc miała dietę

Posted

Romina_74 napisał(a):
Czy wiadomo coś więcej o Mieciu?

Nic tak naprawde...
Bylam na 1 konsultacji, Miecio ma przekroczony kilkakrotnie poziom mocznika,wszystkie leki o ktorych mowila sybisia moze i by zadzialaly gdyby stan byl lepszy, niestety to juz ostatnia jego prosta... ;(
Jutro bede konsultowala wyniki z jeszcze jednym lekarzem,rano zadzwonie do kliniki zapytam sie jak minela mu noc...
Sylwia byla u niego popoludniu,lezal bidulek i spal...:(