Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ULKA12']Z Barim coraz lepiej, jakby bardziej kontaktowy, czasami zdarzy mu się pomachać ogonem na mój widok. Coraz sprawniej porusza się po ogrodzie, potrafi juz sam wrócić do psiego pokoju, nie gubi się. W poniedziałek jesteśmy umówieni z wetem na pobieranie krwi i ogólny przegląd. Może jakieś sugestie na co zwrócić uwagę?[/QUOTE]

:) :) cieszy to, że psiak, który tyle siedział w schronie, na stare lata merda ogonkiem do człowieka :)

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesteśmy już po badaniach, niestety na wyniki trzeba będzie poczekać. Bari waży 27 kg, myślę, że to dobra waga przy jego stawach. Badanie przebiegało spokojnie Bariemu nie bardzo podobało się samo badanie ale obyło się bez kagańca. Oby wyniki były dobre.

Posted

[quote name='AtaO']No to czekamy na wyniki.
Miejmy nadzieję, że będą OK.
Bariczku, trzymaj się, wiosna i słońce wkrótce :)[/QUOTE]

Oby, oby! nie tylko Bariczkowi słońce by się przydało ;)
Czekamy na wyniki - oby jak najlepsze ;)

Posted

dzielny chłopak :) też niecierpliwie czekam na wyniki i fajnie, że Bariś był grzeczny :)

[quote name='Mysia_']zastanawiam się własnie jak to zrobić :)
Ciekawe na ile Barisiowi taka karma wystarczy.... Karma 12,5 kg z Eukanuby na stawy, kosztuje jeśli dobrze pamiętam 169 zł... W razie co można założyć, że np. co 2 miesiące będziemy my (TOZ) taką karmę zamawiać jako deklarację stałą?[/QUOTE]
pewnie Ulka nam powie, ale myślę, że te 12,5 kg spokojnie będzie na 2 m-ce, bo psiaki suchą dostają raz dziennie. czyli zakładamy, że 1 worek karmy zamawiany przez TOZ co 2 miesiące = deklaracja wirtualnych opiekunów (60 zł) za 2 miesiące? za luty wysłałam Ulce 360 zł, czyli za marzec wyśle 240 zł, a przez resztę miesięcy będzie już po 300 zł.

Posted

ania >;18744472 napisał(a):
dzielny chłopak :) też niecierpliwie czekam na wyniki i fajnie, że Bariś był grzeczny :)

pewnie Ulka nam powie, ale myślę, że te 12,5 kg spokojnie będzie na 2 m-ce, bo psiaki suchą dostają raz dziennie. czyli zakładamy, że 1 worek karmy zamawiany przez TOZ co 2 miesiące = deklaracja wirtualnych opiekunów (60 zł) za 2 miesiące? za luty wysłałam Ulce 360 zł, czyli za marzec wyśle 240 zł, a przez resztę miesięcy będzie już po 300 zł.

NIe odpowiem Wam czy mi to pasuje czy nie, ponieważ muszę to przemyśleć, a w tej chwili mam sytuację kryzysową z jedną z moich podopiecznych Izmir. Ja z rachunków jestem nie bardzo i powiem szczerze, że to dla mnie zbyt skomplikowane. Jedyne co w tej chwili chciałam skorygować to to, że Bariemu worek karmy w żaden sposób nie wystarczy na dwa miesiące. Dawka dzienna dla psa o jego wadze to 300g, rozłożone na 2 razy, ponieważ artrofleks podaję mu 2 razy rano i wieczorem.

Posted

No, sytuacja opanowana więc można się zająć bardziej prozaicznymi sprawami. Moja propozycja jest taka. Niech te pieniądze leżą na koncie Barika i czekają, być może w późniejszym czasie przydadzą się na rehabilitację lub leczenie. Możecie za nie również kupić mu coś ekstra, na pewno trzeba będzie mu stale kupować arttrofleks lub inne suplementy wzmacniające geriadog i inne tego typu. Nie wiem czy takie rozwiązanie będzie dobre ?

Co do Bariego jest coraz lepiej z chodzeniem, lepiej też kontaktuje, tzn patrzy przytomniej, niestety jego słuch i wzrok utrudniają z nim kontakt. Mam wrażenie, że słyszy lepiej niż widzi.

"" rel="external nofollow noopener">

Posted

dodałam Barisia na stronkę z adopcjami starszych psów:
http://psiegranemarzenia.pl/pokaz-Bari-1556.html

doszły wpłaty od: monvelo, Bjuta, Ketunia - dziękujemy :)

[quote name='ULKA12']No, sytuacja opanowana więc można się zająć bardziej prozaicznymi sprawami. Moja propozycja jest taka. Niech te pieniądze leżą na koncie Barika i czekają, być może w późniejszym czasie przydadzą się na rehabilitację lub leczenie. Możecie za nie również kupić mu coś ekstra, na pewno trzeba będzie mu stale kupować arttrofleks lub inne suplementy wzmacniające geriadog i inne tego typu. Nie wiem czy takie rozwiązanie będzie dobre ?
nie wiem czy dobrze zrozumiałam, jeśli nie to proszę popraw mnie - mam(y) wysyłać Ci miesięcznie 300 zł, a za te 60 zł kupujemy (TOZ) arthroflex/inne suplementy/leki, płacimy rachunki za weta itd?

Posted (edited)

Może przejdźmy na pw, aby nie zaśmiecać wątku.

A tutaj są wyniki badań krwi Bariego. Podobno nie są złe jak na tak starego psiura. Mam nadzieję, że widać :-)
"" rel="external nofollow noopener">

Edited by ULKA12
Posted

będzie filmik hurrraaa! :) czekamy, czekamy

na wynikach badań nie znam się nic, a nic, ale jeśli wet powiedział że jest ok, mimo ze nie wszystko siedzi w normach to dobrze :) idę na dniach do swojego weta to przy okazji je wezmę, niech też zerknie.

buziaki w nochal dla Barisia :)

Posted

Otwierają!!! (Nie zauważyłam ich jakoś - może jednocześnie pisałyśmy, bo mam przestawiony zegar w kompie.

[video=youtube;7A4r2lCGAZo]http://www.youtube.com/watch?v=7A4r2lCGAZo&feature=youtu.be[/video]

Widzicie, co i ja? BARI ZGINA NÓŻKI!!!!!! :) :) :)