plinka54 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 dziewczynki to koniecznie zróbcie mu te badania proszę... jak przeczytałam ostatnie wpisy osób które miały do czynienia z podobnymi objawami u psów to się zestresowałam jeszcze bardziej :( Quote
ULKA12 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Bari od czwartku dostaje karvisan, zapłaciłam 30 zl, za 30 tabletek, ale to z jakiejś starej dostawy wet ma się dowiedzieć ile kosztuje teraz. Co do badań to Barik miał niedawno robioną krew, mam powtórzyć to badanie? Weterynarz, u którego leczę psy standardowo wysyła próbki do ludzkiego lab. ponieważ jest to tańsze. Oczywiście jest możliwość wysłania do typowo zwierzęcego laboratorium ale to droższa opcja, co wybieracie? Ja byłabym za ludzkim ale są różne opinie. Quote
Malgoska Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 ULKA12 napisał(a):Bari od czwartku dostaje karvisan, zapłaciłam 30 zl, za 30 tabletek, ale to z jakiejś starej dostawy wet ma się dowiedzieć ile kosztuje teraz. Co do badań to Barik miał niedawno robioną krew, mam powtórzyć to badanie? Weterynarz, u którego leczę psy standardowo wysyła próbki do ludzkiego lab. ponieważ jest to tańsze. Oczywiście jest możliwość wysłania do typowo zwierzęcego laboratorium ale to droższa opcja, co wybieracie? Ja byłabym za ludzkim ale są różne opinie. ludzkie laboratoria mają zupełnie inne normy i odczyty jakby były miarodajne to nie powstałyby laboratoria badające dla zwierząt takie jest moje zdanie nie powinny być droższe Quote
Malgoska Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 ULKA12 napisał(a):Bari od czwartku dostaje karvisan, zapłaciłam 30 zl, za 30 tabletek, ale to z jakiejś starej dostawy wet ma się dowiedzieć ile kosztuje teraz. Co do badań to Barik miał niedawno robioną krew, mam powtórzyć to badanie? Weterynarz, u którego leczę psy standardowo wysyła próbki do ludzkiego lab. ponieważ jest to tańsze. Oczywiście jest możliwość wysłania do typowo zwierzęcego laboratorium ale to droższa opcja, co wybieracie? Ja byłabym za ludzkim ale są różne opinie. fajnie, że dostaje już leki, może to go trochę wzmocni a jak z chodzeniem? czy lekarz sugerował jakieś badania wczesniej? czy mówi o jakims leczeniu dla niego? oprócz karsivanu oczywiście. Quote
dangos19 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Odwiedzam Barika i czekam na pozytywne wieści, oby jego stan się poprawił. Quote
ania > Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 byłabym za zwierzęcym laboratorium, ale nie znam się na tym i nie wiem jakie są opinie. moja wetka zawsze wysyła do zwierzęcego, ja za komplet płaciłam 80 zł, ale w tym 30 zł to sam kurier. a oni odsyłają wyniki do lecznicy mailem. Bari poprzednie badania miał robione zaraz po schronisku i przeprowadzce, teraz jest już u Uli prawie 3 miesiące to wyniki powinny wyjść właściwsze. Quote
Mysia_ Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 ania >;19021363 napisał(a):byłabym za zwierzęcym laboratorium, ale nie znam się na tym i nie wiem jakie są opinie. moja wetka zawsze wysyła do zwierzęcego, ja za komplet płaciłam 80 zł, ale w tym 30 zł to sam kurier. a oni odsyłają wyniki do lecznicy mailem. Bari poprzednie badania miał robione zaraz po schronisku i przeprowadzce, teraz jest już u Uli prawie 3 miesiące to wyniki powinny wyjść właściwsze. też tak myślę :) Quote
ania > Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 Ulu, decydujemy się na badania moczu oraz krwi, z wysyłka do laboratorium zwierzęcego. na konto wpłynęła wpłata od K&M - dzięki! :) zrobiłam też dla Barisia bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226426-TOREBKOWY-ZAWRÓT-GŁOWY!-zapraszamy-kobitki-)-na-leczenie-Bariego-do-12-05 (pomoc w podnoszeniu mile widziana ;)) Quote
ULKA12 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Dzwoniłam do weta, ma mi jutro dać znać czy laboklin pracuje w ogóle w tym tygodniu, jeśli tak to jutro jedziemy na badania. Tutaj jest paragon za karsivan http://www.fotosik.pl" target="_blank"></a>"]http:// Jeśli jutro mi się uda pojechać na badanie to brać paragon czy fakturę, jeśli fakturę to na kogo? A tutaj dzisiejszy Barik http://www.fotosik.pl" target="_blank"></a>"]http:// http://www.fotosik.pl" target="_blank"></a>"]http:// Quote
ania > Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 i co tam Ulu? kiedy wybieracie się na badania? (co do Twojego pytania to wystarczy paragon). czy widzisz już jakaś różnicę po podawaniu karsivanu? napisz też proszę jaką karmę ma zamówić TOZ, bo to już początek maja (ale zleciało!). Quote
Mysia_ Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 ania >;19033429 napisał(a):i co tam Ulu? kiedy wybieracie się na badania? (co do Twojego pytania to wystarczy paragon). czy widzisz już jakaś różnicę po podawaniu karsivanu? napisz też proszę jaką karmę ma zamówić TOZ, bo to już początek maja (ale zleciało!). własnie, czekam na info :) Quote
ULKA12 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Jutro jadę z Barikiem do Dąbrowy i tam zrobię mu wszystkie badania, biochemię i mocz. Po karsivanie jest taka poprawa, że Barik jest bardziej kontaktowy natomiast w chodzeniu nie ma żadnej poprawy. Myślę, że jednak ten artchrofleks by się przydał. Jutro skonsultuję z wetem ewentualne podanie troxocilu (lub jakoś tak) to drogi lek ale daje dlugotrwały efekt. Quote
Malgoska Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 ULKA12 napisał(a):Jutro jadę z Barikiem do Dąbrowy i tam zrobię mu wszystkie badania, biochemię i mocz. Po karsivanie jest taka poprawa, że Barik jest bardziej kontaktowy natomiast w chodzeniu nie ma żadnej poprawy. Myślę, że jednak ten artchrofleks by się przydał. Jutro skonsultuję z wetem ewentualne podanie troxocilu (lub jakoś tak) to drogi lek ale daje dlugotrwały efekt. dziewczyny, karsivan nie działa na kości, stawy itp on działa ogólnie na pobudzenie, dokrwienie, dotlenienie mózgu i narządów. Poza tym na efekt też chwilę trzeba poczekać. Moja sunia dostała go po wylewie, ma 14 lat i bardzo szybko doszła do siebie (oczywiście dostała również sterydy i combivit) i własnie nawet po wylewie zaczęła być bardziej ruchliwa i kontaktowa. Przewaznie przepisuje się go psom starszym na ogólną poprawe zdrowia. Jeśli Bari ma jakieś inne problemy to na pewno trzeba wprowadzić jeszcze dodatkowe leczenie. badania na pewno ujawnią wszystko. Myslę, że nerki u niego są do podleczenia, ale poczekajmy na badania. A czemu lekarz odłożył ten artfleks jeśli Bari go wczesniej brał? Quote
malawaszka Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Malgoska napisał(a): A czemu lekarz odłożył ten artfleks jeśli Bari go wczesniej brał? a to chyba nie lekarz odłożył tylko się skończyło i nie zostało kupione? Widziałam dziś Bariczka bo byłyśmy z Ulą razem z lecznicy - bardzo jest biedny i bardzo, bardzo stary... na jakieś wielkie poprawy to wg mnie nie ma co liczyć u psa w tak podeszłym wieku, krew pobrana Quote
Malgoska Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 malawaszka napisał(a):a to chyba nie lekarz odłożył tylko się skończyło i nie zostało kupione? Widziałam dziś Bariczka bo byłyśmy z Ulą razem z lecznicy - bardzo jest biedny i bardzo, bardzo stary... na jakieś wielkie poprawy to wg mnie nie ma co liczyć u psa w tak podeszłym wieku, krew pobrana a ile on ma lat? Quote
malawaszka Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 tego przecież nie wie nikt, ale na pewno powyżej 10, Ula podała 12, ale nie wiem czy nie dałabym mu więcej; zaniki mięśniowe, zęby brzydkie, raz, że łatwego życia nie miał na pewno i to też rzutuje na jego stan, a dwa ... ze starością nie da się wygrać - w lecznicy bardzo mu było ciężko się poruszać po płytkach, nie mógł się podnieść jak się rozjechał, Ula go stawiała na nogi i pomagała iść, ogólnie jest mu ciężko ze wszystkim - naprawdę bardzo przykry widok takiego dziadziusia, ruch taki sztywny, kontaktu z nim wielkiego też nie ma, wetka oceniła, że trochę Barik widzi ale z bliskiej odległości tylko Quote
dangos19 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Kochany Bariczek, tak mi go żal. Czekam na wieści Quote
ULKA12 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Czekamy na wyniki badań, będą jutro. Na razie Barik człapie ale nie ma w nim żadnej radości. Quote
Recommended Posts