Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bari jakby bardziej kontaktowy.
"" rel="external nofollow noopener">

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak coś się zwolni odezwę się, a dla kogo potrzebujesz miejsce?

Bari zgina łapki i chodzi zdecydowanie szybciej niż jak przyjechał, łazi po całym podwórku nie wiem czy do końca świadomie ale łazi. Jedyne co mnie martwi to taki brak kontaktu z nim, chociaż jedzenia szuka.

Posted

O zginanie łapek też chciałam zapytać bo na tych zdjęciach wyglądają trochę jak kołki - takie proste, ale może to kwestia ujęcia. Jeśli chodzi o brak kontaktu to może być to spowodowane nieoswojeniem psa? Chociaż w tym przypadku byłoby to chyba trochę dziwne, bo dopuszcza do siebie ludzi, nie robił problemu jadąc samochodem. Może wcześniej nie miał kochającego, ciepłego domku i nie wie co to okazywanie uczuć? Tak tylko głośno myślę...

Posted

Mi się wydaje , że w przypadku Barika to już demencja.. On ma w tej chwili taki swój własny Świat :roll: W schronisku parę razy udało mi się od niego dostać buziaka, ale ogólnie kontakt z nim też był rzadkością :roll:

Posted

Bariczku trzymaj się.......jeżeli to demencja to trudno, ludzie też ją mają i żyją, oby go nie bolało i wyniki miał w miarę dobre jak na swój wiek.....trzeba koniecznie zrobić badania.

Posted

Dzisiaj zostało zamówione jedzonko dla Barika i Zdzisia - to jako deklaracja stała dla chłopaków, jakoś to będziemy musieli obliczyć i uwzględnić w deklaracjach ;)

Posted

doszła wpłata od Urszuli W.

[quote name='Mysia_']Dzisiaj zostało zamówione jedzonko dla Barika i Zdzisia - to jako deklaracja stała dla chłopaków, jakoś to będziemy musieli obliczyć i uwzględnić w deklaracjach ;)[/QUOTE]
napiszesz mi jeszcze jak to dokładnie będzie? czy za jeden miesiąc czy karma droższa i będzie już do przodu? czy będziecie zamawiać co miesiąc i co miesiąc mogę odhaczac w deklaracjach 60 zł z wirtualnej adopcji? bądź jeszcze inaczej? ;)

Posted

ania >;18698440 napisał(a):

napiszesz mi jeszcze jak to dokładnie będzie? czy za jeden miesiąc czy karma droższa i będzie już do przodu? czy będziecie zamawiać co miesiąc i co miesiąc mogę odhaczac w deklaracjach 60 zł z wirtualnej adopcji? bądź jeszcze inaczej? ;)

zastanawiam się własnie jak to zrobić :)
Ciekawe na ile Barisiowi taka karma wystarczy.... Karma 12,5 kg z Eukanuby na stawy, kosztuje jeśli dobrze pamiętam 169 zł... W razie co można założyć, że np. co 2 miesiące będziemy my (TOZ) taką karmę zamawiać jako deklarację stałą?

Posted

[quote name='Bjuta']A czy on grzecznie łyka Arthro... zapomniałam jak się ten preparat nazywa... Czy trzeba mu wstrzykiwać do pychola?[/QUOTE]

arthroflex ;) pewnie wystarczy polać nim jedzonko ;)

Posted

Dokładnie, ja polewam jedzenie i mam pewność, że wszystko będzie do czysta zjedzone, zresztą tabletki też mu tak podaję. Dzisiaj doszła karma dla Bariczka, serdecznie dziękuję.

Posted

Z Barim coraz lepiej, jakby bardziej kontaktowy, czasami zdarzy mu się pomachać ogonem na mój widok. Coraz sprawniej porusza się po ogrodzie, potrafi juz sam wrócić do psiego pokoju, nie gubi się. W poniedziałek jesteśmy umówieni z wetem na pobieranie krwi i ogólny przegląd. Może jakieś sugestie na co zwrócić uwagę?

Posted

dobre wieści cieszą :)
a jak Bariś daje sobie rade z tymi trzema schodkami do psiego pokoiku? pokonuje je sam, bez pomocy?
u weta może warto byłoby zbadać serducho?

Posted

Schodki są dwa i Barik sam po nich nie wejdzie, natomiast z powrotem wejść daje radę. Nie wiem co zrobić z sierścią Bariego, jest kompletnie sfilcowana, śmierdzi zdecydowanie mniej ale przydała by mu się kąpiel, niestety ja nie odważę się go kąpać teraz. Musi tak zostać do lata, próbowałam go troszkę szmatka wytrzeć ale to niewiele daje.