Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Co jak co, ale kołdrę trzeba mi [/SIZE][/FONT][FONT=&quot][FONT=Times New Roman][SIZE=2][SIZE=3]będzie odkupić - Nocka pod nasza nieobecnosć w domu codziennie wygryza po kawałku[/SIZE] :placz: :eviltong:[/SIZE][/FONT]
[/FONT][/QUOTE]

Ciepło się zrobiło po co komu kołdra:evil_lol:

• Replies 906
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mariusz pp']Ciepło się zrobiło po co komu kołdra:evil_lol:[/QUOTE]
O, nie bądź taki mądry, Kolego, jeszcze "Północ mrozem dmucha", jak powiedział poeta :diabloti: Kołdra jest stara, wełniana, pikowana i codziennie Nocul rozgryza jedną komorę, wyciąga wełnę i odchodzi. Ja codziennie biorę igłę i różową nitkę , upycham z powrotem wełnę do komory i zaszywam to dziadostwo. Zostaja tylko wygryzione dziury w poszewce - całkiem na szatki pójdzie! :mad: :evil_lol:

Posted

[quote name='malagos']O, nie bądź taki mądry, Kolego, jeszcze "Północ mrozem dmucha", jak powiedział poeta :diabloti: Kołdra jest stara, wełniana, pikowana i codziennie Nocul rozgryza jedną komorę, wyciąga wełnę i odchodzi. Ja codziennie biorę igłę i różową nitkę , upycham z powrotem wełnę do komory i zaszywam to dziadostwo. Zostaja tylko wygryzione dziury w poszew[B]c[/B]e - całkiem na szatki pójdzie! :mad: :evil_lol:[/QUOTE]

Po co cerujesz? Niech będzie kilkanaście malutkich kołderek dla Twoich 4 Smallgossów:lol:

Posted

Może właśnie Nocka chce Ci powiedzieć, że już czas na wymianę kołdry na nową :evil_lol:
Tak jak u mnie Pati, która pogryzła moje stare, ale ulubione buty - uznała, że skoro sama się nie mogę zdecydować na ich wyrzucenie, to mi pomoże :lol:

Posted

Dziś na tę nieszczęsną kołdrę polożyłam stary koc - Nocka będzie miała miłą odmianę, muszę jej urozmaicić menu :)

A tak ogólnie, to fajny, pogodny pies. Rozkręciła się zupełnie - goni koty, szczeka piskliwie jak je widzi, i to ona mnie rano budzi o 6.00, bo po co spać, jak jest tak fajnie na świecie.
Uwielbia Dalię i ją małpuje we wszystkim. Tylko jednego nie pojęła - Dalia rano wybiegając leci pod żywopłot i rosnącą tam wierzbę, i obszczekuje siedzące tam wróble. Nocka goni za nią, ale nie wie na co Dalia tak drze japę i szczeka na Dalię. W tym momencie Nutka ratlerczyk szczeka na Nockę, tylko Zulka biegnie do bramy i tam szczeka tak sobie. I to jest nasza 6 rano.

Posted

To mój pies często gęsto ma tak, że śpi tak długo jak się mu podoba, np w niedzielę wstanę np o 10 a on nawet nie chce wstać z łóżka, muszę go poprosić by łaskawie wyszedł się wysikać ;)

Posted

To szczęściary z Was :)
Nocka zostawiła w spokoju kołderkę!!!! Ciekawe, co jutro wymyśli, jak pójdziemy sobie do pracy :)
Czy Allegro to jeszcze działa z tymi naszymi bezdomnymi tymczasami?........

Posted (edited)

ja po prostu wiem, jak potraficie gadać i o czym :-). tylko troche was chciałam podkręcić.

w końcu jakis upust trzeba mieć, wątki jajcarskie sa odskocznią od syfu, nie?

sluchajcie, mam wielka, wielka prośbę - znajoma znalazła i wzieła (bo w lesie) sunię z wygiętą nienaturalnie łapką. ma dwa psy, szuka miejsca, dziś pojechałą do psiego anioła negocjowac przyjęcie suni.
wet widział, 1,5 roku, uraz wygląda na standardowy po wywaleniu z samochodu, pies zabiedzony, przerażony - fotki mówią same za siebie. a i wet prorokuje, że trzeba będzie amputowac.
jak rany, potrzebujemy pomocy dla 6 kg maleństwa. dała się złapać, na smyczy nie drętwieje, trzyma czystość - w domu była kiedyś. ale jej zachowanie - koleżanka mówi, że jest po prostu pies w szoku i w dezorientacji.

a najgorze jest to, ze jesli dobrze pójdzie, to będzie w psim aniele.... jeśli DOBRZE pójdzie!

więc proszę, zajrzyjcie i pomóżcie nam. dziewczyna jest mega świeża:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/223889-POM%C3%93%C5%BBCIE-PROSZ%C4%98..-ma%C5%82a-sunia-z-niesprawn%C4%85-%C5%82apk%C4%85-pilnie-DT[/url]

to ona:

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/18216158.jpg[/IMG]

Edited by sleepingbyday
Posted

Sunia, jak czytam zostaje na 3 dni u tej osby, Anioł odpadło zupełnie...

Zgadnijcie, co mnie obudziło rankiem o 5.30? Takie mlaskanie jakieś - Nocka miętoliła róg kołdry i wyciągała kolejną porcję zbitej wełny! Leżała na moich nogach i moją kołderkę sobie gryzła!!!

Mamusiu!! Ktoś moze chce tego fajnego pieska???

Posted

Taaa, bardzo mądra :)
Zmieniła podbudkę na 5.30. Powinna się nauczyć kukać, to taki fajny zegar z kukułką by z niej był :)

Dziś przyjeżdża na weekend moja siostra z bokserką, ciekawe, co powie Nocul na dużego psa w JEJ domu, na JEJ kołderce, w JEJ kuchni!

Posted

ciocie kochane, czy mogłabym Was prosić o wejście na wątek suni z wykrzywioną łapką, mała, biedna... mało osób tam jest, do poniedziałku ma DT, a później może trafić na Paluch :(

link: [COLOR=red][B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/223889-POM%C3%93%C5%BBCIE-PROSZ%C4%98..-ma%C5%82a-sunia-z-niesprawn%C4%85-%C5%82apk%C4%85-pilnie-DT"]Mała sunia z wykrzywioną łapką - pilnie DT[/URL] [/B][/COLOR]

Posted

Chyba trzeba będzie zakupić jakis zapas kołder w taniej odzieży i wyposażyć Nockę , jak bedzie szła do nowego domu:).
Może trzeba powtórzyć ogłoszenia, jak nikt nie dzwoni:roll:.

Posted

U mnie też cisza, aż w uszach dzwoni. Tamta niewiasta tylko, co pozawracała mi głowę, ale zadzwonić nie miała czasu ani ochoty i 1 telefon z Warszawy, ale po podaniu przeze mnie odległości i miejsca, gdzie jest pies, rozmowa się urwała. To pierwszego dnia po ukazaniu się ogloszeń.
cholerak, pies gotowy do wzięcia i .......

Posted

[quote name='wegielkowa']Ziutka, wypluj to zdanie, cholera jasna... Jak bedziesz tak pisała, to Cię juz nigdy nie nazwę pełnym imieniem:shake:[/QUOTE]
No bo stoją kurka, to co mam pisać, że nie stoją :mad: :eviltong:
Ty wąglikowa, nazywaj mnie pełnym imieniem Józefka :loveu:
Aż musiałam sobie drina sieknąc po Twoim mailu, brrr :shake:

Posted

[QUOTE=Ziutka;18759174[B]]No bo stoją kurka[/B], to co mam pisać, że nie stoją :mad: :eviltong:
Ty wąglikowa, nazywaj mnie pełnym imieniem Józefka :loveu:
Aż musiałam sobie drina sieknąc po Twoim mailu, brrr :shake:[/QUOTE]
Alkoholik zawsze ma jakieś wytłumaczenie.
Siekaj dalej, to Ci kurka będą stały:cool1:

Posted

[quote name='wegielkowa']Alkoholik zawsze ma jakieś wytłumaczenie.
Siekaj dalej, to Ci kurka będą stały:cool1:[/QUOTE]
Siekam cały czas...tego samego, żeby nie było :smokin::drinking: