evita2000 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Dostałam od Solanki pięknego aniołka na bazarek dla Farci, no w zasadzie na razie jego fotkę :) Przydałoby się jeszcze jakieś fanty zebrać by zrobić kolejny farciowy bazarek. Sporo jeszcze będzie wydatków miała nasza Farcia. Prosiaczkowo ,dzięki za wspaniałą opiekę nad Farciulką i szczegółowe relacje, jakie nam tutaj zdajesz ;) Quote
kkasiiiar Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='evita2000']Dostałam od Solanki pięknego aniołka na bazarek dla Farci, no w zasadzie na razie jego fotkę :) Przydałoby się jeszcze jakieś fanty zebrać by zrobić kolejny farciowy bazarek. Sporo jeszcze będzie wydatków miała nasza Farcia. Prosiaczkowo ,dzięki za wspaniałą opiekę nad Farciulką i szczegółowe relacje, jakie nam tutaj zdajesz ;)[/QUOTE] Na koncie Farci jest 600 zł to nie wystarczy na jej wydatki? Quote
Malgoska Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='prosiaczkowo']Po zastrzykach zdecydowanie lepiej, ale ciagle coś tam odczuwa negatywnego...Na pewno ma za małą częśtotliwość, bo jeden zastrzyk ma starczyć na 24 h! Jeśli dziś nie da konkretów, by zwierzak tak nie cierpiał, to idę do innego i już! Nawet na spacerze zrobi 2 kroki, siada i piszczy, TAK NIE MOŻE BYĆ!!! I na pewno tego tak nie zostawię! Zaraz fotki, siedzi sobie skulony mały pyszczek :([/QUOTE] Kurcze, niedobrze, idź do innego weta, może coś się obruszyło albo uciska, są zastrzyki kt działaja 24 h ale działaja, a Ty piszesz, że ją tak boli. Teraz ona nie powinna dużo sie przemieszczać, spacery krótkie tylko na potrzeby i do domu do ciepełka, moim zdaniem też ta rehabilitacja ruchowa jest za wcześnie, naświetlania ok ale nic się nie powinno ruszać. Quote
evita2000 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Farcia będzie miała jeszcze usunięty gwóźdź z łapki ,trzeba tez będzie zapłacić za sterylkę. I pewnie dostaniemy jeszcze rachunek za środki przeciwbólowe które teraz Farcia dostaje? Quote
kkasiiiar Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='evita2000']Farcia będzie miała jeszcze usunięty gwóźdź z łapki ,trzeba tez będzie zapłacić za sterylkę. I pewnie dostaniemy jeszcze rachunek za środki przeciwbólowe które teraz Farcia dostaje?[/QUOTE] Jesli uważasz ze finanse sa jeszcze potrzebne to zrobie kolejny bazarek dla Farci :) Quote
Malgoska Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='evita2000']Farcia będzie miała jeszcze usunięty gwóźdź z łapki ,trzeba tez będzie zapłacić za sterylkę. I pewnie dostaniemy jeszcze rachunek za środki przeciwbólowe które teraz Farcia dostaje?[/QUOTE] gwóźdź to dopiero za jakis dłuuuugi czas, ale koszty na pewno jeszcze będą to fakt. Quote
prosiaczkowo Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 oj koszty będą... 1 zastrzyk kosztuje 5 zł, a ja już miałam ich z 15 (antybiotyki i przeciwbólowe), gwóźdź chyba za 6-8 tyg (jak gips), zdjęcie szwów, leki przeciwbólowe ludzkie na osteoporozę niedługo trzeba włączyć plus ludzkie przeciwbólowe na układ kostny to ogromne pieniądze będą :( Obym się myliła. Rehabilitacja to lasery przspieszające gojeni, nic ruchowego...jest strasznie obolała. Quote
Malgoska Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 No to nie działają te zastrzyki, trzeba zmienić na coś innego skoro ją boli. Quote
prosiaczkowo Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 albo dawka za słaba, podobno jak dali narkozę do jej wagi, to na stole operacyjnym machała ogonem! i musieli zwiększyć dawkę! Pewnie o to chodzi. Co do bazarków, to moje przyjaciółki już uzbierały biżuterię, ja coś też mam i wyślę. No i część wysłałam wcześniej :) Quote
Malgoska Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 to niech jej zwiększy dawkę, szkoda żeby pies tak cierpiał. Idziesz do innego? Quote
terra Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby zmieniać lekarza na tym etapie. Czy lekarz, który ją operował wie, że tak Farcię boli i co mówi? Może trzeba zmienić lek przeciwbólowy bo na ten Farcia nie idzie. Zbyt duże dawki leku też nie są wskazane. Quote
Malgoska Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='terra']Nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby zmieniać lekarza na tym etapie. Czy lekarz, który ją operował wie, że tak Farcię boli i co mówi? Może trzeba zmienić lek przeciwbólowy bo na ten Farcia nie idzie. Zbyt duże dawki leku też nie są wskazane.[/QUOTE] Najlepiej, żeby prowadził ten, który operował. Ale widzisz jaką on ma metodę: jak będzie bolało to nie będzie stawać na łapce. W cierpieniu szybko jej się nie zagoi. Wszyscy chcieliby dla niej jak najlepiej. Quote
terra Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 (edited) Tak źle i tak nie dobrze. Tej łapinki nie powinna obciążać, bo nici z operacji. A ciągły ból też nie jest wskazany. Poszukam wątku Szansy, która miała taką samą operację przedniej łapki. Może się dowiemy jak sobie radzić w tej sytuacji. edit. tu wątek Szansy, biorę się za czytanie, może coś nt. nas interesujący znajdę: http://www.dogomania.pl/threads/197458-Pom%C3%B3%C5%BC-kalekiej-suni-opu%C5%9Bcic-schron-Zbieramy-na-diagnostyk%C4%99-i-operacj%C4%99 Szansa po operacji została umieszczona w małej klatce bez możliwości przemieszczania się, załatwiała się na podkłady. W opatrunku chodziła przez ok. 3 miesiące. Edited February 22, 2012 by terra Quote
kasiapsiaki Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='kkasiiiar']Z rana świeże zdjęcia umęczonej Farciulki biedna myszeczka,ta łapka jest jeszcze chyba spuchnięta?:( trzymaj się Farciu... Quote
prosiaczkowo Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Byliśmy wczoraj u doktora, dał nam rimadyl (przeciwzapalny i przeciwbólowy, czy zadziała właściwie to jeszcze nie wiem, bo podałam rano) Generalnie lekarz zadowolony, że ładnie się goi, obrzęk schodzi, coraz mniej się sączy i ubywa "kolorów tęczy". A no i łapka jest mniej bolesna, rehabilitantka mogła zrobić przy niej więcej niż ostatnio. Boli ją mniej na pewno, bo już nie leży plackiem, tylko wstaje, zaczepia, siada, chodzi po różnych kątach, a dzis nawet wybierała sie ze mną do pracy! Aż serce mi sie krajało, że musiałam ją zostawić :( no ale jest z mężem, któy ma tydzień urlopu ;) Chyba kryzys minął :) Zobaczymy jak zadziała rimadyl. Quote
Malgoska Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='prosiaczkowo']Byliśmy wczoraj u doktora, dał nam rimadyl (przeciwzapalny i przeciwbólowy, czy zadziała właściwie to jeszcze nie wiem, bo podałam rano) Generalnie lekarz zadowolony, że ładnie się goi, obrzęk schodzi, coraz mniej się sączy i ubywa "kolorów tęczy". A no i łapka jest mniej bolesna, rehabilitantka mogła zrobić przy niej więcej niż ostatnio. Boli ją mniej na pewno, bo już nie leży plackiem, tylko wstaje, zaczepia, siada, chodzi po różnych kątach, a dzis nawet wybierała sie ze mną do pracy! Aż serce mi sie krajało, że musiałam ją zostawić :( no ale jest z mężem, któy ma tydzień urlopu ;) Chyba kryzys minął :) Zobaczymy jak zadziała rimadyl.[/QUOTE] To wspaniale! Na pewno wszystko się zagoi. Oby leki zadziałały. Moja też ze mną wszędzie by chodziła. Quote
prosiaczkowo Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 I serdeczne podziękowania dla Cioci Mai602 za puszeczki! Naprawdę wypasione, jeśli chodzi o skład i super smaczne bo pochłonęła w jednej chwili :))) Foteczki wstawi kkasiiiar, bo ja nie umiem :) A jutro będą zdjęcia suwenirów od Cioci Ewy i Cioci Agnieszki :) Quote
maja602 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Puszeczki są malutkie. Jednak są przeznaczone dla piesków po zabiegach operacyjnych. Może trochę ich mało ale w dniu, kiedy zamawiałm sklep miał tylko taką ilość. Jeżeli po ich zjedzeniu sunia będzie czuła się lepiej, to jescze taką porcję zamówię. Można do nich domieszać troszkę suchej. Ja kupuję Purinę lub Trovet. Quote
terra Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Dobrze, że jest lepiej, mniej boli Farcię i się goi. Trzymaj się Farciulka Quote
kkasiiiar Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Dziekujemy za prezent dla Farci !! maja602:loveu::loveu::loveu: Quote
kkasiiiar Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Zapraszam na bazarek różności dla Farci http://www.dogomania.pl/threads/223593-Bazarek-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-lecznie-Farci-fili%C5%BCanki-ksia%C5%BCki-kosmetyki-i-wiele-innych-1.03?p=18701494#post18701494 Quote
solanka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 O, super, ze znów jest bazarek dla Farci :) Quote
tymuś Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 witam i przepraszam za offa chciałem was zaprosić na jarmark dla Warki i Pimpka cel będzie przeznaczony no ogłoszenia dla nich bo jakoś nikt ich nie chce:shake: http://www.dogomania.pl/threads/223590-Przedwiosenna-wyprzeda%C5%BC-fant%C3%B3w-dla-Wareczki-i-Pimpusia-do-04.03.12 Quote
Malgoska Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 A co tam u Farciulka dzisiaj? Jak się czuje? Quote
kkasiiiar Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 A ja sie pochwale;) ..odwiedze Farcie w niedziele :) Quote
Recommended Posts