Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Malgoska']to dobrze, musi dostawać przeciwbólowe, zastrzyki byłyby najlepsze, najszybciej działają i najmocniej.
Jak dobrze, że przestało ją boleć.[/QUOTE]

No, ale widzisz jaka jest teoria - jak nie dostanie przeciwbólowych to będzie oszczędzać operowaną łapkę!!! Że też ja się muszę ze wszystkimi wetami wozić. I to w prostych sprawach! Lepsze będą specjalistyczne tabletki działające na układ kostny. Będzie uderzenie w sedno.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='prosiaczkowo']No, ale widzisz jaka jest teoria - jak nie dostanie przeciwbólowych to będzie oszczędzać operowaną łapkę!!! Że też ja się muszę ze wszystkimi wetami wozić. I to w prostych sprawach! Lepsze będą specjalistyczne tabletki działające na układ kostny. Będzie uderzenie w sedno.[/QUOTE]

jeśli on Ci chce dać recepte to da Ci coś ludzkiego a to wcale nie musi być lepsze.
Ja wciąż myslę, że zastrzyk pbólowy (na kości) jest lepszy od tabletki.
Jeśli to sprawa kasy napisz, wyślę Ci pieniądze, najwazniejsze żeby nie cierpiała.
Jak bedziesz miała nazwę leku to daj znać może uda się załatwić taniej.
Farciulek w tym wszystkim najważniejszy!!!!
I Ty żebyś też się nie martwiła, jesteś na miejscu i cierpisz najbardziej bo widzisz ją jak cierpi.

Posted

[quote name='prosiaczkowo']No, ale widzisz jaka jest teoria - jak nie dostanie przeciwbólowych to będzie oszczędzać operowaną łapkę!!! Że też ja się muszę ze wszystkimi wetami wozić. I to w prostych sprawach! Lepsze będą specjalistyczne tabletki działające na układ kostny. Będzie uderzenie w sedno.[/QUOTE]

Tak nawiasem to pierwszy raz się spotykam z taką teorią.

Posted

Dawno nie zaglądałam , ale to co czytam mnie przeraża , jak można nie dać psu po operacji kości leków przeciwbólowych ?? Podobno kości to jeden z najbardziej bolesnych zabiegów , u mnie psy po takich zabiegach (a było ich sporo ) dostaje tramal .

Posted

To nie tak. Sunia dostała po operacji leki przeciwbólowe. Dzisiaj był pierwszy dzień bez leków przeciwbólowych i niestety ale chyba zbyt wcześnie zostały odstawione. Myślę, że prosiaczkowo jest u weta i wszystko załatwi.

Posted

[quote name='maja602']To nie tak. Sunia dostała po operacji leki przeciwbólowe. Dzisiaj był pierwszy dzień bez leków przeciwbólowych i niestety ale chyba zbyt wcześnie zostały odstawione. Myślę, że prosiaczkowo jest u weta i wszystko załatwi.[/QUOTE]

Ufff ... bo zrozumiałam , że w ogóle leków nie dostała i się przeraziłam , jest taki fajny przeciwbólowy lek cimalagex , typowo weterynaryjny , można go stosować do 8-10 dni od zabiegu

Posted

Rrozmawiałyśmy z prosiaczkowo- Farcia na lekach przeciwbólowych czuje się dużo lepiej. Polubiła też jeżdżenie autobusem, bo niestety wizyty u weta okazały się być dużo bardziej częste niż przypuszczałam.

Posted

Po zastrzykach zdecydowanie lepiej, ale ciagle coś tam odczuwa negatywnego...Na pewno ma za małą częśtotliwość, bo jeden zastrzyk ma starczyć na 24 h! Jeśli dziś nie da konkretów, by zwierzak tak nie cierpiał, to idę do innego i już! Nawet na spacerze zrobi 2 kroki, siada i piszczy, TAK NIE MOŻE BYĆ!!! I na pewno tego tak nie zostawię!
Zaraz fotki, siedzi sobie skulony mały pyszczek :(