Tiger Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Leoś - psie dziecko - skazane przez konowała - weta, na ślepotę będzie widział!!!! Potrzebne tylko leczenie !!! Kto go przygarnie ? Chociaż na troszkę ????? Tam - w hoteliku na pewno nie zapuszczją mu tych kropli jak należy..... A to bardzo ważne ... Quote
niufa Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Jak tam dziś po odwiedzinach u pięknoty? Gdyby ktoś uzdolniony literacko napisał ogłoszenie o poszukiwaniu domku dla Leosia to mogłabym wydrukować i dać do powieszenia np, na klinikach czy w gabinecie wet. Co myślicie na ten temat? Quote
anielica Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Byłam dzisiaj u Leosia, byliśmy na spacerku. Pobrykał po śniegu bez smyczki, zrobiliśmy półgodzinny spacerek z nauką siadania. Psinka ma się dobrze, lepiej już je (wczoraj kobieta mówiła, że nie bardzo chce jeść), dostaje przez dwa dni leki na biegunkę, bo pojawiła się wczoraj, bidulek nie wytrzymał w nocy, załatwił się i wybrudził :-( Dzisiaj w nocy już było tylko siooo, ale mały łapie o co chodzi ze spacerami i zrobił wszystko łądnie jak trzeba. Niestety ja dzisiaj byłam u niego w przerwie w pracy i nie zdążyłam po aparat. Tiger idzie do niego jutro, przypomnę jej, żeby wzięła aparat i zrobiła fotki. Leki są podawane, oczka już dzisiaj były czyste, bez ropy. Niuniek dalej śmierdzi jak szatan i jest brudny, więc jutro na noc zostanie wykąpany. Leonek bardzo jest spragniony kontaktu z człowiekiem, ciągle by się przytulał i rozdawał buziaki. A jak zobaczy na spacerze ludzi, to biegnie do nich i macha ogonkiem zachęcająco :oops: Ogłaszam wszystkim, że szuka domu. Niufa - dziękuję za witaminki! Zostawiłam w hotel-u i poprosiłam o podawanie (będą podawać mu z puszką, żeby się zmieszało). Ja w w-eekend przylożę się do napisania jakiegoś tekściku do ogłoszenia. Ale telentu nie mam wielkiego, więc jakby ktoś mógł napisać ładniej, byłoby super... LEONEK CZEKA NA DOMEK! Quote
anielica Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 ale chamskie rekl-amy :angryy: nie można napisać hote-l ani prac-a ani w-eekend, bo podświetka się rekl-ama a dupa, nic się nie podświetli:diabloti: Quote
tomcug Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 anielica napisał(a):ale chamskie rekl-amy :angryy: nie można napisać hote-l ani prac-a ani w-eekend, bo podświetka się rekl-ama a dupa, nic się nie podświetli:diabloti: Z-akup też nie można :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Cieszę się, że podają niunkowi lekarstwo, to porządny hotelik. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiej solidności. Ale to bardzo dobrze, im wczesniej się zacznie, tym lepiej dla psiaka. I ten domek żeby się znalazł :oops:. Quote
anielica Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Wiesz, zapłaciłyśmy za podawanie leków, więc podają. Dzisiaj miał oczka niebieskie dookoła, co oznacza, że Mibalin leją. Tylko na ile są w stanie podawać 5 x po 3 leki, w odstępach? No, ale nie było wyjścia, trzeba leczyć jak najszybciej, nawet w hotelik.u. Quote
anielica Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 anielica napisał(a):Aktualizacja: krysiam :buzi: monikk :buzi:- w sumie na jego konto wpłynęło: 285 zł - wydano: 85 zł Pozostało z Waszych wpłat 200 zł :loveu: Wystarczy na kilkanaście dni hoteliku :multi: Ja za swoje 100 zł albo dołożę do hoteliku, albo będę kupowała potrzebne drobiazgi. BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM, KTÓRZY WSPIERAJĄ LEONKA!!! Jutro nowe zdjęcia Dodatkowo od niufy dla Leonka wpłynęło jeszcze, oprócz witaminek 30 zł :buzi: Mamy więc na ten moment 230 zł na hotelik. ============================== Leonek, oprócz tego odpchalania, które miał u dr Rębiarz, został potraktowany jeszcze Frontline, bo dalej łaziły po nim pchły (a w hoteliku niebałdzo to jest dobrze widziane...) Quote
Justysia i Grześ Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Jest przecudny :loveu: i rozmiary ma wspaniałe... Musi się znaleźć cudowny domek dla cudownego brzdąca :) Quote
anielica Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 Mam baaaardzo dobrą wiadomość! Prawdopodobnie od środy Leonek będzie miał tymczasowy domek u jednej dogomaniaczki :multi: :multi: :multi: Quote
Justysia i Grześ Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Super, super ... :multi: :multi: :multi: Quote
anielica Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 Leonek już na tymczasie. Przygarnęła go Rybka. :multi: :multi: :multi: Leonek zamieszkał z koleżanką kociczką, która się nim zafascynowała... zakochała. Chodzi za nim jak cień i pieszczotkiwie leje łapką. Leon leje natoimiast w kuchni, co, mam nadzieję się zmieni. Baaaardzo się cieszę :loveu: Dzięki Rybko :loveu: Muszę uciekać, więcej wieczorem... i foty :razz: Quote
niufa Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Rybka, anielica jestescie wielkie. :iloveyou: :iloveyou: :Rose: W razie potrzeby pomocy (oferta ogłoszeń stale aktualna) proszę o kontakt na PW bo na dogo jestem z doskoku. Quote
Norbitka Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Zaglądam do psinka po "biegu" zwiazanym z 18-tką syna a tu dobre wieści. Quote
Rybka. Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Więc Leonek już mieszka sobie u mnie w domku i chyba jest szczęśliwy. Z kocicą się świetnie dogadali, normalnie miłość od pierwszego wejrzenia :) Byliśmy na spacerku, na razie nie odstępuje mnie na krok, jakby bał się, że gdzieś mu ucieknę ale to normalne... Z czasem zrozumie, że wcale nie mam ochoty go nigdzie zostawiać i zajmie się spacerowaniem, a nie pilnowaniem mnie. Właściwie Leoś przespał całe popołudnie z przerwą na siusiu (niestey w kuchni zamiast na dworze). Apetyt dopisuje, więc wszystko na razie układa jakl powinno. Pozdrawiam. Jutro rozpiszę się szerzej, dzisiaj jestem zbyt pochłonięta Leosiem :) Quote
Norbitka Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Cieszę się Rybko, że zabrałaś Leonka. Miałam wyrzuty, że nie mogłam go zabrac wczesniej. Bałam się też reakcji mojego Hugo. To wprawdzie szczeniak ale spory a on nie lubi duzych psów. No i zawsze bedzie na miejscu na ew.wizyty lekarskie. Quote
monnikk Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Rybko. witamy na Dogomanii ! Pewnie się niedlugo spotkamy, bo jesteśmy sąsiadkami (mieszkam na R-da 8:lol: ), poznam Leonka! Quote
anielica Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 A oto Leoncjo dzisiaj... Zima, zima, zima... :loveu: Ładnie daję łapkę... (na spacerze przed przybyciem do Rybki) U Rybki.: Leon wita się z nową Panią... Leoncjo i jego kot(ka - Moira)... Taka piękna przyjaciółka mi się trafiła :cool3: Męczący dzień... Quote
Rybka. Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 A ja już po ostatnim spacerku dzisiaj. Zaraz idziemy spać, Leo właściwie już smacznie śpi na swoim posłaniu. Muszę go pochwalić bo zrobił wszystko jak psi zwyczaj nakazuje na zewnatrz... Oby tak dalej! Quote
tomcug Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Anielico, to wspaniale, że wypatrzyłaś Leonka w schronisku. Tam by nie przeżył a dzięki Tobie dostał szansę na życie i miłość :lol:. Bo on kocha całym swoim psim serduchem :loveu:. Quote
Recommended Posts