wilczy zew Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 I nastąpił kulminacyjny odcinek:) Bardzo dokładna relacja. Czeka Was sporo pracy z psiną. Quote
farmerka63 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Obróżka i smycz została u mnie ... Obróżka jest oliwkowa, smycz soczyście zielona - obie takie cienkawe jak dla pinczerka. Wiecie - jak to z bidula się wydaje... Ubrałam Iśkę w te bezpieczne czerwone szelki i doczepiłam czerwoną parcianą smycz ( taką solidniejszą) ...no, wiecie, żeby była tak kolorystycznie dopieszczona , a nie jak papużka - szelki od sasa, smycz do lasa ;) Zresztą tej czarnuli świetnie w czerwonym :) Smycz niech zostanie u Cię , Aniu . Proszę tylko o szelki. Jak chcesz, mogę Ci przesłać tą schroniskową wyprawkę - może ubierzesz w nią Isię, jak ja będziesz ekspediowała do nowego domu ? Ja też mam wrażenie, że Isia jest młodsza i ewidentnie ją postarzyli w dokumentach. Quote
martaipieski Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 :oops::oops::oops: Przepraszam zatem za wprowadzenie w błąd z tą smyczką i obróżką:/ a jak tam dzisiaj się miewa nasza Gwiazda??? Quote
Anula Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 (edited) Naszej Isi humor dopisuje cały czas,jest wesoła,rozbawiona,żądna zabawy.Potrafi zabawki podrzucać sama do góry i je łapać,jednym słowem niesamowity ma potencjał energii.Rano tylko była kałuża sio,pomimo tego,że była ostatni raz na ogrodzie o 23,a dzisiaj o 6 rano piesie poszły na ogród ale ja nie wychodziłam,ponieważ było bardzo zimno no i za chwilę była kałuża w przedpokoju ale już przynajmniej bliżej drzwi wyjściowych.Isia nie załatwia się na podłogę ani na dywany,jedynie na kafelki to chociaż taki plus ale damy radę,nie ma takiej opcji aby tak pozostało.Będzie dobrze Isia nauczy się czystości.Na brodzie jest strup około 1cm ale suchy,czysty,bez zaognienia,tak samo na szyi,a więc jest okey.Isia raczej ma włos,gruby,piękny,lśniący,jedynie może z tyłu ma minimalną ilość podszerstka.Zaraz idę na pocztę i wyślę paczkę listem poleconym.Muszę jej obciąć pazurki górne,które są za długie,reszta jest okej no ale czynię przygotowania do tego,ponieważ Isia nie lubi łapania za łapki,w tej chwili jestem na etapie międolenia łapek aby Isia pozwoliła bez problemu obciąć pazurki.Nic na siłę nie robię,ponieważ to może odnieść odwrotny skutek. Trochę fotek Isi jak obgryza sobie smacznie kosteczkę. Edited January 23, 2012 by Anula Quote
Anula Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 (edited) Tabletka dała popalić robalom.Za dwa tygodnie ponowimy odrobaczenie.W chałupie wygląda tak jak bym miała malutkie dzieci,pełno pluszaków porozrzucanych po całej chałupie a Isia szczęśliwa i niezmordowana w zabawie. Trochę sesji zdjęciowej z szaleństw na śniegu. Edited January 24, 2012 by Anula Quote
Anula Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 I jeszcze dla Cioteczek,które lubią oglądać fotki. Quote
docha Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 (edited) Aniu, wspaniałe te fotki w zabawie, napatrzeć się nie mogę jak one wspólnie bawią się. świetna zabawa o piłeczkę, przynajmniej na zdjęciach widać, że świetna, a może to była walka o piłkę?;) Muszę Ci powiedzieć, że one b. pasują do siebie :) na ostatnim minka przegranej , uległej Isi ;) Edited January 24, 2012 by docha Quote
Bogusik Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 A lubimy,lubimy oglądać foteczki i bardzo za nie dziękujemy!Szczególnie tak roześmianych i rozbawionych psiaków!!! Quote
Anula Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Bogusik wiem,że lubisz oglądać fotki a więc proszę naciesz oko. Docha Miki broni piłki ale nie koniecznie jakoś tak niby warczy i podkłada Iśce piłkę ale nie da jej wziąć a Isia i tak używa sposobów aby odwrócić jego uwagę i w końcu piłka jest jej.Absolutnie nie dochodzi do ostrych spięć tylko takie droczenie się.Jedno na drugie szczeka i to wszystko.Jak Miki leży w legowisku to Isia chcąc go pobudzić do zabawy ciągnie za koniec kocyka i wywleka legowisko wraz z Mikim na środek pokoju-mamy ubaw.Ona zachowuje się jak szczeniak,nawet biega jak szczeniak,patataj,patataj.My nie wierzymy absolutnie,że ona ma 5 lat.Pies pięcioletni jest bardziej zrównoważony,spokojniejszy a to szatan z piekła rodem,wszędzie jej pełno. Quote
roszponka Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 jakie śliczne maleństwo :) ------------ choć i tak sercem jestem z molosami ;) Quote
malawaszka Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 cudna pchełka! migiem znajdzie dom jak już wiadomo ze jest taka fajna! Quote
docha Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 jeszcze raz nacieszę oko:) do każdego z tych zdjęć można dopisać dialog. Quote
Anula Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 roszponka napisał(a):jakie śliczne maleństwo :) ------------ choć i tak sercem jestem z molosami ;) Witaj roszponka na wątku Isi.Fajnie,że zaglądnęłaś.Wiesz jak odbierałam moją tymczasowiczkę Liwię ze Szczytna wraz z Collakiem to coś mi się poprzewracało w głowie i też się zakochałam w dużych psach.Teraz wszystkie mi się podobają.Małe,średnie,duże,wszystkie potrzebują pomocy. Jeszcze coś napiszę o Isi.Isia na spacerze poza domem nie załatwia się,chodzi obwąchuje krzaczki i nic.Tylko jak wkroczy na ogród zaraz jest załatwione to co powinno być na spacerze. Isia ma w kłębie 32cm a długość od obroży do ogona wynosi 36cm,to tak podaję aby wyobrazić sobie jaka ona jest.Dzisiaj zostały obcięte górne pazurki bez problemu. Quote
Andzike Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Śliczna Isia, trzymam kciuki, żeby szybko znalazła super domek :) Quote
Bogusik Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Anula,jak widać,ona jednak jest nauczona załatwiania swoich "potrzeb" na swoim terenie.Mam nadzieję,że to tylko kwestia czasu,jak załapie "o co chhodzi",oczywiście,przy Twojej pomocy.Tobisia jest mądra,choć bardzo rozbrykana,a to też nie pozwala się pieskowi skoncentrować.Myślę,że w tym problemie,również pomocnym będzie Twój rezydent Miki....?!Bo pokaże Tobisi do czego,oprócz hasania i biegania służą spacerki?!Mizianka dla Mikunia i Tobisi.... Quote
MARCHEWA Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Widzę,że u Anuli kolejne cudo na dt;) Sunia lepiej trafić nie mogła,teraz tylko zostaje trzymać kciuki za ds;) Quote
martaipieski Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Isia jest cudna, domki powinny sie ustawić w kolejce:) Quote
Anula Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='martaipieski']Isia jest cudna, domki powinny sie ustawić w kolejce:) Witaj Asiu na wątku Szatana z piekła rodem-jest niezmordowany. Marto oby tak było aby Isia znalazła domek i to taki domek w którym by się nie nudziła. Quote
Anula Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 No i jeszcze trochę fotek szatana z piekła rodem! Quote
Anula Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 TZ nazywa naszą Isię Szuflatka,ponieważ przodozgryz u Isi wygląda jak szuflada.Ale to tylko dodaje jej uroku. Trochę fotek Isi na tarasie. Quote
docha Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 to ostatnie jest wspaniałe, one b. do siebie pasują;) Ładniutki jest Mikulek od tyłu również. Quote
martaipieski Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 super foteczki, jest co ogladać!!!! Quote
kajak Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Cudna jest ,wiedziałam ze to nieoszlifowany diament:razz:,ale nie wszyscy to widzą-Szkoda Quote
Anula Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 (edited) [quote name='kajak']Cudna jest ,wiedziałam ze to nieoszlifowany diament:razz:,ale nie wszyscy to widzą-Szkoda Isia by była rzeczywiście nieoszlifowanym diamentem tylko ten przodozgryz raczej to niweluje,ponieważ ma dość znaczny.Na fotkach może tego tak nie widać ale w rzeczywistości jest widoczny,szczegółnie przy podniesionym pyszczku.Jednak dla mnie jest i tak śliczna(może dla adoptujących Isieńkę też-zobaczymy) a przede wszystkim przeurocza - wyjątkowy tymczasik.Jak już TZ ją mizia i woła do siebie to można sobie wyobrazić jaka jest fajna. Tak jak pisałam wcześniej - chuligan wyciąga legowisko wraz z Mikusiem na środek pokoju ciągnąc za kocyk. Mikuś już wysiudany z legowiska No i już postawione na swoim - Mikuś wysiudany a ja rozkoszuję się na środku pokoju legowiskiem. Edited January 26, 2012 by Anula Quote
malawaszka Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 hahahaha no nie mogę jaka aparatka :roflt: Quote
Recommended Posts